کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

شهرداری تهران برای عید غدیر چه کرده است؟

شهرداری تهران را چه می‌شود؟/ پایتخت ایران رنگ و بوی «عیدالله الاکبر» نمی‌دهد +تصاویر

7 شهريور 1397 ساعت 11:10

با اندک گردشی در خیابان های پایتخت ایران اسلامی این سوال در ذهن شهروندان نقش می بندد که شهرداری تهران در زمینه زیباسازی شهر به مناسبت گرامی داشت عید سعید غدیر چه کاری انجام داده است؟


گروه سیاسی جهان نیوز: در آستانه عید غدیر خم قرار داریم که آنرا عیدالله اکبر می نامند و برای ما شیعیان این عید رنگ و بوی خاصی دارد.

رهبر معظم انقلاب هم بر گرامی داشت این عید بزرگ تاکید داشته و اینکه چرا عید غدیر خم را عیدالله الاکبر می نامند در سال 95 بیان فرمودند: « اینکه در بعضی از تعبیرات گفته شده است که عید غدیر عیدالله‌الاکبر و از همه‌ی اعیاد بالاتر است، علّت این و وجه این چیست؟ خب، در قرآن کریم آیاتی هست که به غیر از مسئله‌ی غدیر به مسئله‌ی دیگری قابل تطبیق نیست. همین آیه‌ی معروف «الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم فَلا تَخشَوهُم وَ اخشَونِ اَلیَومَ اَکمَلتُ لَکُم دینَکُم وَ اَتمَمتُ عَلیکُم نِعمَتی وَ رَضیتُ لَکُمُ الاِسلامَ دیناً»(۱) که در اوایل سوره‌ی مائده است، با غیر مسئله‌ای در وزن و اهمّیّت و اندازه‌ی مسئله‌ی غدیر، قابل تطبیق نیست؛ فقط یک‌چنین مسئله‌ای است که میتواند تعبیر «الیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم» درباره‌اش بیاید. آن‌کسانی که در مضمون این آیات خدشه کرده‌اند، حرفهایی میزنند، مطالبی گفته‌اند، مخالفین و کسانی که قضیّه‌ی غدیر را قبول ندارند این آیه را به نحوی تأویل کرده‌اند لکن این بخش از آیه قابل تأویل نیست. امروز روزی است که دشمنان -کفّار- از دین شما مأیوس شدند. چه چیزی مگر بر دین اضافه شد که دشمن را مأیوس کرد؟ آن احکامی که در این آیه، در اوّل سوره‌ی مائده، قبل و بعد از این فِقره آمده است، مگر چقدر اهمّیّت دارد؟ این تعبیر درباره‌ی نماز نیامده است، درباره‌ی زکات نیامده است، درباره‌ی جهاد نیامده است؛ درباره‌ی هیچ یک از احکام فرعی الهی نیامده است که «اَلیَومَ یَئِسَ الَّذینَ کَفَروا مِن دینِکُم»؛ پس این یک قضیّه‌ی دیگری است؛ غیر از این احکام فرعی است. آن قضیّه چیست؟ قضیّه‌ی رهبری جامعه‌ی اسلامی؛ قضیّه‌ی نظام حکومت و امامت در جامعه‌ی اسلامی.»

شهرداری عیدالله الاکبر را چگونه گرامی داشت؟
پس بنابراین گرامی داشت این عید موضوع مهمی است که متاسفانه با یک مشاهده میدانی در  تهران، پایتخت ایران اسلامی در آستانه این روز دیده می‌شود که شهرداری تهران چندان برای این موضوع تدارک ندیده است و اغلب بیلبوردهای شهر یا تبلیغاتی هستند و یا در موضوعات دیگری مورد استفاده قرار گفته‌اند.

البته این موضوع تنها به مناسبت های مذهبی ختم نمی شود بلکه مناسبت های انقلابی مانند جشن پیروزی انقلاب اسلامی در سال گذشته نیز مورد غفلت سازمان زیباسازی شهر تهران قرار گرفت و اغلب به جای بیلبوردهای انقلابی شاهد بیلبوردهای وطنی در شهر تهران بودیم. موضوعی که انقلاب در آن موج نمی زد و سستی و بی حالی در آذین بندی شهر تهران در سالگرد انقلاب به چشم می خورد.


در واقع در کنار این بی‌حالی، بنرهایی دیده می‌شد که به نظر می‌رسد مربوط به تبریک سالروز پیروزی انقلاب اسلامی است اما آنچه در میان این بنرها غایبت بود، اشاره به انقلاب اسلامی است، در واقع در اکثر بنرهای استفاده‌شده توسط شهرداری تهران در سطح شهر، تنها به ایران اشاره‌شده بود و هیچ خبری از جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی در بنرها وجود ندارد.


بیلبوردهای که بوی تفکرات سیاسی خاص می دهند
از سوی دیگر چندی پیش بود که ماجرای بیلبوردهای «گفتگو کنیم» اتفاق افتاد.  بیلبوردهایی در ظاهر سعی می‌کرد به مردم یاد بدهد کِی گفتگو کنیم؟ کجا گفتگو کنیم؟ با کی گفتگو کنیم؟ چرا و ...؛ اما به نظر رسانه های مختلف این موضوع یک فعالیت سیاسی برای حضور و خودنمایی ایدئولوژی و راهبرد  فکری یک جریان سیاسی خاص در سطح شهر بود.


این پروژه تحت عنوان خوش رنگ و لعاب و فریبنده "گفت و گوی ملی" در ظاهر یک الگوی مسالمت آمیز در حل مناقشات سیاسی داخلی و در واقع ابزار مداخله سیاست‌های دول غربی و آمریکا در تصمیم گیری‌ها و امور کشورهای مختلف می‌باشد. موضوعی که رضا رشیدپور در برنامه حالا خورشید با اشاره به این بیلبوردها از طراحی گرافیکی ضعیف آنها و محتوای هجوشان با ادبیات طنز خودش انتقاد کرد.



برای اعیاد و مناسبت های انقلابی و مذهبی پول نداریم
جالب اینجاست که در تماس با سامانه پاسخگویی شهرداری تهران بیان می شود که تصمیم گرفته شده که برای اعیاد یا هر چیز دیگری (فرهنگی) بودجه کمتری مورد استفاده قرار بگیرد. در پاسخ به این سوال که چرا در مسائل فرهنگی دیگری تبلیغ می شود اما درباره عید غدیر این مسئله صدق نمی کند بیان می شود که این تشخیص سازمان زیباسازی شهر تهران است و اعلام کرده اند که در حوزه فرهنگی هزینه‌ها بایستی کمتر شود. ظاهرا این بی پولی شهرداری اصلاح طلبان تنها خلاصه به مواردی همچون محرم، اربعین و عید غدیر می شود.

درحالی که شهرداری تهران از بی پولی دم می زند که شاهد آن هستیم که شهر تهران پر شده از تبلیغات‌های تجاری مختلف که درآمد کمی هم ندارد. سئوال اینجاست اینکه شهرداری تهران همواره از بی پولی دم می زند چرا در موارد دیگر مانند خریداری تبلت و ماشین نو برای اعضای شورای شهر تهران و همچنین چیدمان سفره هفت سین برای شورای شهر تهران که ۱۴ میلیون تومان هزینه در عید نوروز امسال در برداشت، این موارد رعایت نمی شود.


20 بیلبورد هدیه روز تولد خانم بازیگر
از سوی دیگر چندی پیش بود که در روز تولد «بهاره افشاری» یکی از بازیگران سینما سازمان ورزش شهرداری تهران 20 بیلبورد معادل 6 میلیارد تومان به عنوان هدیه روز تولد به این سلبریتی اهدا کرد. موضوعی که در شبکه‌های اجتماعی به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و جار و جنجال زیادی به پا کرد. سازمان ورزش شهرداری تهران این موضوع را تکذیب کرد اما در فیلمی که از مراسم تولد این سلبریتی منتشر شده نشان می دهد که 20 بیلبورد به وی اهدا می شود. بعدها شهردار تهران و همچنین رئیس سازمان زیباسازی این موضوع را تایید کردند اما بیان داشتند که سرپرست سازمان ورزش چنین اختیاراتی نداشته و ندارد.

از سوی دیگر درباره مدیریت شهر تهران گلایه‌های فراوانی وجود دارد که رئیس شورای شهر با انتقاد از ناکارآمدی مدیران ارشد و میانی شهرداری گفت:« باید با بازتعریف اولویت‌های جدید و چابک سازی بدنه شهرداری مردم را راضی‌تر و قانع‌تر کنیم.»

با این حال ماجرای بیلبوردهای شهر تهران در دوره مدیریت اصلاح طلبان حاشیه‌های مختلفی به خود دیده است اما در این مورد خاص یعنی گرامی داشت روز عید غدیر خم آنچه در سطح شهر موجود است و به چشم غیر مسلح دیده می شود عملا کار خاص و چشمگیری درباره مناسبت عید بزرگ انجام نشده است، هر چند که شاید شهرداری تهران بخصوص سازمان زیباسازی در ادامه مطرح کند که کارهایی انجام شده است اما این کارها چندان چشم نواز و چشمگیر نیست و بعضا در میان تبلیغات تجاری انبوه شهر تهران گم است.


کد مطلب: 637163

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/news/637163/شهرداری-تهران-می-شود-پایتخت-ایران-رنگ-بوی-عیدالله-الاکبر-نمی-دهد-تصاویر

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com