دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۵

یک ایرانی برنده نوبل ریاضی شد

پنجشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۰:۳۳
کد مطلب: 631174
یک ریاضی دان ایرانی به همراه ۳ محقق دیگر برنده مدال فیلدز که معادل با نوبل ریاضی است، شد.
یک ایرانی برنده نوبل ریاضی شد
به گزارش جهان نيوز، برندگان مدال فیلدز در سال ٢٠١٨ میلادی اعلام شدند. کوچر بیرکار ریاضیدان کردتبار ایرانی یکی از برندگان مدال فیلدز در سال ٢٠١٨ است. وی هم اکنون در دانشگاه کمبریج انگلستان به تدریس و پژوهش مشغول است.
کوچر بیرکار برای تحقیقات در حوزه هندسه جبری مشهور شده است. او پیش از این برنده جایزه لورهولم نیز شده است.  به هر حال مدال فیلدز برای مطالعات این دانشمند درباره طرح فانو به او اعطا شده است. این طرح به نام جینو فانو ریاضیدان ایتالیایی نامگذاری شده است.

این ریاضیدان تحصیلاتش را تا پایان مقطع دبیرستان در مریوان گذراند و در سال ۲۰۰۰ در رشته کارشناسی ریاضی از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد. سپس برای ادامه تحصیل به بریتانیا مهاجرت کرد و در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه ناتینگهام دکتری گرفت.

سه برنده دیگر امسال جایزه فیلدز، پیتر شولتز از آلمان، لسیو فیگالی از ایتالیا و آکشی ونکاتش هندی استرالیایی هستند. 

لسیو فیگالی از موسسه ETH در زوریخ برای تحقیق درباره نظریه معادلات مشتق جزئی و احتمالات برنده این جایزه شده است.

پیتر شولتز  برنده دیگر این مدال در دانشگاه بن مشغول به کار است. او برای پژوهش درباره تقاطع بین نظریه اعداد و هندسه تمرکز برنده این مدال شده است.

آکشی ونکاتش هندی استرالیایی نیز برای ترکیب تئوری اعدادتحلیلی با دینامیک همگن، توپولوژی و نظریه نمایندگی برنده این جایزه شده است. این ریاضیدان اکنون در دانشگاه پرینستون و استنفورد مشغول به کار است.
به گزارش مهر، مدال فیلدز جایزه ای است که هر چهار سال یکبار از سوی اتحادیه جهانی  ریاضیات به دو، سه یا چهار ریاضیدان زیر ٤٠ سال با تحقیقات ارزنده اعطا می شود. 

این جایزه به ابتکار ریاضی‌دان کانادایی جان چارلز فیلدز در جریان کنگره اتحادیه جهانی ریاضیات به ریاضی‌دانان جوان (کمتر از چهل سال) که کار ارزنده‌ای در ریاضی انجام داده باشند، داده می‌شود.
جایزه فیلدز به طور رسمی از سال ۱۹۵۴ اهدا می‌شود. این جایزه را «نوبل ریاضیات» می‌خوانند(جایزه نوبل در رشته ریاضی اهدا نمی‌شود).

این مدال برای اولین بار به دو دانشمند ریاضیدان لارس آلفُرس و جسی داگلاس داده شد.
مریم میرزاخانی نیز در سال ۲۰۱۴ به خاطر کار بر «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانه‌ای آنها» برندهٔ مدال فیلدز شد. وی تنها زن و اولین ایرانی برندهٔ مدال فیلدز بود. وی سال گذشته بر اثر بیماری سرطان درگذشت.

منبع: مهر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


امیر مریوان
سلامی به زلالی دریاچه زریوار
تبریک خدمت آقافریدون
باعث افتخاریک ملتی احسنت به شما- درودبرتوکردستانی باغیرت
آزاد
Iran, Islamic Republic of
خبر رو اصلاح کنید لطفا
یک انگلیسی ایرانی تبار برنده نوبل ریاضی شد
یا
یک تبعه انگلیس ایرانی الاصل برنده نوبل ریاضی شد
نیما راسخ
Iran, Islamic Republic of
این آقای ریاضیدان از مخالفان نظام مقدس جمهوری اسلامی است که چند سال پیش به بریتانیا پناهنده شد.کسب والاترین افتخارات مادّی زمانی که بیرق مخالفت با نظام معنوی و مقدس اسلامی برافراشته باشی که حاصل خون میلیونها شهید گلگون کفن است پشیزی ارزش ندارد.
فرزند روح الله
Iran, Islamic Republic of
لابد داره به دقت تسلیحات اتمی انگلیس و آمریکا کمک میکنه تا بتونن افراد بیگناه بیشتری رو برای حفظ صلح جهانی نابود کنن...
حداقلش اینه که داره پایه‌های سیطره جهان‌خواران رو محکم میکنه
آیا این افتخاره؟؟؟
Iran, Islamic Republic of
الکی به ایران نچسبونیدش حتی تو مصاحبه اش اسمی از ایران نیاورده این خودش و ایرانی هم نمیدونه ...