دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۳

احتمال به صفر رسیدن ذخیره سد زاینده‌رود

يکشنبه ۱۹ فروردين ۱۳۹۷ ساعت ۱۵:۱۵
کد مطلب: 602423
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه برای تامین آب شرب حوضه آبریز زاینده‌رود باید به‌دنبال منابع جایگزین بود، گفت: با توجه به کاهش بی‌سابقه بارندگی در حوضه آبریز زاینده‌رود ۱۰ درصد کاهش تخصیص آب شرب به ۱۵ درصد در ماه‌های آینده افزایش یابد.
احتمال به صفر رسیدن ذخیره سد زاینده‌رود
به گزارش جهان نيوز، حمیدرضا جانباز در پیام تلفنی در ششمین جلسه کمیته بحران آب در استان، با اشاره به مواردی که منجر به مهار تنش کم‌آبی در اصفهان می‌شود، اظهار کرد: بررسی‌ها حاکی از آن است که کاهش بارندگی در حوضه آبریز زاینده‌رود در ۷۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است، بنابراین برای تامین آب شرب این منطقه باید تلاش مضاعف کرد و تمام توان و تخصص را بکار برد تا از این چالش به سلامت عبور کرد.
 
 وی با بیان اینکه با تدبیر باید بحران کم‌آبی حوضه آبریز زاینده رود را مهار کرد، افزود: مهار بحران کم‌آبی تهدیدی است که باید با بهره‌گیری از تجارب مفید آن را به فرصت تبدیل کرد و توان کارشناسی فعالان صنعت آبفا در استان اصفهان گوای این مطلب است که می‌توان با تدبیراین چالش بزرگ را مهار کرد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور، مدیریت تقاضا را بسیار حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: باید با اقدامات فرهنگی متنوع مردم را آگاه به بحران کم آبی در فلات مرکزی کشور کرد و به آنها به‌طور شفاف وضعیت منابع آبی را توضیح داد تا مسئله کم‌آبی در کشور بهانه‌ای برای دشمنان خارجی و داخلی نظام نشود تا نظم و آرامش را در کشور نشانه گیرند، بنابراین باید قبل از هر اقدامی از سوی دشمنان، تدبیری برای کاهش تنش آبی فراهم کرد که مهم‌ترین امر در این زمینه مدیریت مصرف است.

وی به برخی از راه‌های مدیریت مصرف اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌های مدیریت مصرف استفاده از ظرفیت رسانه‌ها از جمله رسانه ملی، مکتوب، دیجیتال است، هم چنین از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی که گستردگی بسیاری در جامعه دارند باید بهره‌مند شد و از طریق این ظرفیت‌ها مردم را آگاه به بحران کم‌آبی کرد و از آنها خواست تا در مصرف آب نهایت دقت را به خرج دهند، چرا که اگر آب را بهینه مصرف نکنیم باید با تبعات خشکسالی دست و پنجه نرم کنیم.

جانباز به جلساتی که با حضور شش وزیر پیرامون حوضه آبریز زاینده رود برگزار می‌شود اشاره کرد و ادامه داد: با حضور شش وزیر مسائل حوضه آبریز زاینده‌رود مورد بررسی قرار می‌گیرد که متاسفانه مقرر شد با توجه به کاهش بی‌سابقه بارندگی در حوضه آبریز زاینده‌رود ۱۰ درصد کاهش تخصیص آب شرب به ۱۵ درصد در ماه‌های آینده افزایش یابد چرا که احتمال اینکه در پایان سال آبی حجم ذخیره سد زاینده‌رود به صفر نزدیک شود، می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه باید به دنبال منابع جایگزین برای تامین آب شرب مردم بود، تصریح کرد: در این راستا شناسایی چاه‌ها از اهمیت بسزایی برخوردار است، هم چنین باید علاوه بر شناسایی چاه‌های جدید، حفر چاه و تجهیز آن باید از استفاده از آب‌شیرین‌کن‌ها در جاه‌هایی که امکان استفاده از آن می‌رود بهره مند شد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب وفاضلاب کشور افزود: آنچه بیش از هر عامل دیگری در مهار بحران کم‌آبی در اصفهان حائز اهمیت است توان و تخصص فعالان این صنعت، همدلی و وفاق در به سرانجام رساندن امور است.

در ادامه این جلسه مدیرکل مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز فلات مرکزی گفت: در حال حاضر حوضه آبریز زاینده‌رود شرایط بسیار سخت و پیچیده‌ای دارد به‌طوری‌که رصد دستگاه‌های هواشناسی گواه این مطلب است که از زمان احداث سد زاینده‌رود تا کنون حجم ذخیره سد تا به این حد کاهش نیافته است.

مهرزاد احسانی اظهار کرد: به عنوان مثال قبل از احداث و راه‌اندازی تونل شماره دوم کوهرنگ حجم ذخیره سد زاینده‌رود ۶۵۰ میلیون مترمکعب بوده این در حالیست که هم اکنون خط قرمز سد زاینده‌رود برای تامین آب شرب مردم استان اصفهان و یزد و بخش محدودی از صنعت حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب برآورد شده است.

وی به میزان بارندگی در سال آبی جاری در حوضه آبریز زاینده رود اشاره کرد و افزود: در سال آبی جاری بارش‌ها در کوهرنگ حدود ۴۰۰ میلی متر و در چادگان حدود ۳۶ میلی متر بوده که این میزان کاهش بارندگی در ۷۰ سال گذشته در حوضه آبریز زاینده‌رود بی‌سابقه بوده است به طوریکه هم‌اکنون خروجی چشمه لنگان یک متر مکعب است در حالی که این رقم در سال گذشته حدود ۱۰ متر مکعب بود.

مدیرکل مدیریت به هم پیوسته منابع آب حوضه‌های آبریز فلات مرکزی ایران تاکید کرد: باید آب را در حوضه زاینده‌رود بهینه مصرف کنیم، هم‌ چنین برای کشاورزی هم آب وجود ندارد، چرا که اگر آب برای کشاورزی در حوضه آبریز زاینده رود تخصیص داده شود دیگر در اوایل مرداد ماه، دیگر آب نداریم.
 
منبع: ایسنا
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
اب شیرین زاینده رود را در چهارمحال پمپاز می کنند به سی کیلومتر بالا دست و در ریگزار بدام و هلو بکارند...
Iran, Islamic Republic of
حوزه ابریززاینده رود در طول همان هفتاد سالی که ...ز بدان اشاره کردند روند کاهشی داشته و واقعیتی انکار ناپذیراست .راهکارمنحصر بفرد این مدیر محترم به نسبت جایگاه مدیریت جنابعالی مقداری کوچک و ناچیز جلوه میکند .حفر چاه وشناسائی برای شرب هم از راه حل هایی است که گاهی مادر خدابیامرزمن درهنگام سختی بما ارائه میکرد.بخشی از این خشک سالی که درطی سالیان گذشته نسبت به سال ماقبل خود کاملا"بعنوان یک تهدید مدیران ما را باید تکانی میداد اما مثل شاه سلطان حسین تصور میکنم فقط جایی که قرار گرفتند را مناسب خویش میدانند .عدم وجودآب وتنگناهاموضوعی است که درگیری وکشمکشهای ابی را در منطق مختلف قوت میبخشد ودرآینده باید شاهدمنازعاتی از این دست باشیم .مگر اینکه لطف شما پیش نهد گامی چند.
Iran, Islamic Republic of
درحاشیهمرده رود استان اصفهان ، وزارت کشور و استاندار و فرمانداران و شهرداران وشوراهای اسلامی وسایر مراجع ذی مدخل شهرهایی که در حاشیه آن قرار گرفته اند بنظر شما چقدر باید برای پارکها درطول سالیان دراز هزینه کرده باشد؟ مناسب است بدانیدکه گاه تصمیمات آنی وکوتاه مدت منجر به تغییر رفتار زمین شده است .آیا هیچ فکر میکردند روزی به مشکل بی آبی مواجه شوند.گر چه فضای سبز از نظر زیست محیطی کمک شایانی به تنفس وشادابی و گردشگری می کند .اما ناگفته نماند از انچه در باب مالکیت عمومی از بستر رودخانه اشاره شده ، فراتررفته وزمینهای کشاورزی که دربیش از دهها سال برروی آن کشت می کرده اند تغییر کاربری وتبدیل به خیابان شده مع الاسف این پدیده هایی که ناشی از تصمیمات مدیران ذیصلاح است اگر نگوئیم که آنها هم در آن مشکل سهیمند حداقل نقش شایسته نداشته اند.این یک طرف موضوع است آلایندگی صنایع که متراکم در بخشی از محیط ساکنین آنجا ست هم بر تغییرات وپراکندگی بارشها تاثیر داشته اما چرا علی رغم اینکه ما در کنار بام ایران واقع شده ایم هنوز از بی ابی در رنجیم ....