دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 17 Jun 2024
 
۱
۴

ماجرای جالب آشنایی جرج جرداق با نهج‌البلاغه

دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۵۵
کد مطلب: 559493
یشان به من می‌گفت: من شب‌ها نهج‌البلاغه را زیر متکایم می‌گذارم و می‌خوابم. او یک مسیحی کاتولیک بود و از طفولیت خود برای من ماجرایی را نقل می‌کرد
ماجرای جالب آشنایی جرج جرداق با نهج‌البلاغه
گروه فرهنگی جهان نيوز: جرج سجعان جرداق، نویسنده شهیر لبنانی اثر بی‌نظیر «الامام علی صوت‌العداله الانسانیه» را در پنج جلد با عناوین «علی و حقوق بشر»، «علی و انقلاب فرانسه»، «علی و سقراط» و «علی و دوران زندگانی‌اش» در شرح نهج‌البلاغه به رشته تحریر درآورده است.

او در یک خانواده مسیحی ارتدوکس به دنیا آمده بود اما پدر و مادرش او نیز به امام علی (ع) محبت داشتند و درنهایت خود جرداق نیز شیفته امیرالمومنین علی‌(ع) شد. از کودکی و به واسطه برادرش با نهج‌البلاغه آشنا شد و در 13 سالگی تقریبا بخش اعظم این کتاب را از حفظ بود. آیت‌ا... علی‌اکبر رشاد که مراوداتی نیز با جرداق داشته است در تازه‌ترین جلسه درس اخلاق خود نحوه آشنایی این ادیب لبنانی به نهج‌البلاغه را روایت کرده است.

«ما کمتر از جرج جرداق نیستیم. ایشان به من می‌گفت: من شب‌ها نهج‌البلاغه را زیر متکایم می‌گذارم و می‌خوابم. او یک مسیحی کاتولیک بود و از طفولیت خود برای من ماجرایی را نقل می‌کرد. او می‌گفت: در دوران دبستان که کلاس چهارم یا پنجم بودم یکی دوبار از مدرسه فرار کردم. بار آخر به سمت دشت و صحرا رفتم و پای یک درخت خوابم برد. مادر، برادر بزرگ‌تر و معلمم خیلی نگرانم شده بودند. در بیروت دنبال من گشته بودند و وقتی به دشت آمدند دیدند پای درختی خوابیده‌ام. مادر و معلمم خیلی تشر زدند که چرا اینجا آمده‌ای؟ و... . برادرم فواد- که او هم مثل جرج اهل ادب بوده و هر دو شاعر بوده‌اند- گفت: ببینیم علت این فرارها چیست؟ وقتی از من پرسید گفتم: حقیقت این است که من به ادبیات علاقه‌مندم و به دروس دیگر مدرسه علاقه‌ای ندارم. برادرم گفت: بسیار خب. برویم خانه. کتاب نهج‌البلاغه را به من داد و گفت: روی این کتاب کار کن، جرج با آن سن کم، از ارزش نهج‌البلاغه آگاه نبوده ولی فواد مطلع بوده است.

جرج جرداق می‌گفت که کتاب را به من داد و من شیفته آن کتاب شدم و از همان موقع شروع به کار کردن روی این کتاب کردم و بارها آن را دوره کردم. کتابی که ایشان نوشت به نام: «الامام علی صوت العداله الانسانیه»؛ در طول تاریخ، بهترین کتاب پیرامون نهج‌البلاغه است که راجع به نگاه اجتماعی، حماسی، انقلابی و حیث حقوق بشری حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام نوشته شده و نظیر آن را هیچ مسلمانی ننوشته است. به زبان‌های مختلف و ازجمله فارسی هم ترجمه شده است. آن زمانی که من در بیروت به منزل او رفتم، می‌گفت: دیگر هیچ‌وقت از نهج‌البلاغه جدا نشدم. یک مسیحی درک می‌کند و اینجور ملازم نهج‌البلاغه می‌شود. آن وقت ما طلبه‌ها چقدر با این کتاب مأنوسیم؟»

منبع: فرهیختگان
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
طلبه ها و ایرانی های به ظاهر مسلمان اصلاً نهج البلاغه را نمی شناسند اگر مسئولین مملکت یکبار این کتاب را خوانده بودند این همه اختلاس و ریاکاری و فساد و ظلم وستم و..... در جامعه بیداد نمی کرد چون انجام نمی دهند فقط شعار شعار شعار و فریب مردم .....
Iran, Islamic Republic of
برای اینکه هیچ وقت به اصل خود پایبند نبودیم یه مشت شیعه اسمی شدیم !
amir
Iran, Islamic Republic of
بنده سالهاست که یک سوال از مرحوم جرج جرداق و یا حتی دیگر محققان و ارادتمندان حضرت امیر (ع) اعم از مسیحی و یا حتی اهل سنت داشته و دارم که متاسفانه هرگز جوابی برای آن نیافته ام. و آن اینست که:
چرا با این همه ارادت شایسته و بایسته ای که نسبت به امیرالمومنین علی (ع) (یا معصومین دیگر عالم تشیع) در اثر تحقیق و مطالعه در طی سالیان متمادی بدست آورده اند، همچنان بر کیش خود باقی مانده و اسلام علوی را به عنوان دین و مکتب خود انتخاب نفرموده اند؟!
یا علی
Iran, Islamic Republic of
نمیدانم عمدی در کار بوده یا نه. کسی چه میداند شاید بسیاری از آنها اسلام آورده باشند. شاید با این روش عده بیشتری از هم کیشان آنها نیز اسلام بیاورند. تحصین اسلام توسط یک غیر مسلمان اثر بیشتری دارد.
یک مسلمان به معنی واقع کلمه، مسیحی نیز هست و یک مسیحی واقعی نمیتواند مسلمان نباشد.
البته از وجوب شرعی اعلام عمومی اسلام آوردن، اطلاعی ندارم. علما چنانچه صلاح دانسته و لازم بدانند، اعلام خواهند کرد.