دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰
۴

واکنش عضوشورای فقهی بانکی به یک فتوا

شنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۴
کد مطلب: 482271
عضو شورای فقهی بانک مرکزی با بیان اینکه فرمایش آیت‌الله جوادی‌آملی یک هشدار به نظام بانکی است، گفت: نباید این مساله خلط شود، زیرا منظور ایشان قطعا این نیست که دستمزد کارمندان بانک‌های ایرانی حرام است.
به گزارش جهان، سید عباس موسویان در گفت‌‌وگو با فارس، با اشاره به نظر آیت الله جوادی آملی مبنی بر حرام بود دستمزد کارمند بانک ربوی، اظهارداشت: فرمایش ایشان درست است زیرا در اسلام معتقدیم دستمزد حلال تابع کار حلال است.

وی افزود: اگر کار حلال باشد، دستمزد حلال می‌شود و اگر کار حرام باشد دستمزد حاصل از آن هم حرام خواهد بود.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی با ذکر مثالی در این باره، گفت: اگر فردی کارگر مغازه مشروب‌فروشی باشد، ممکن است خودش مشروب نخورد و فقط در آنجا کار کند، به دلیل اینکه مشروب فروشی حرام است، دستمزد به دست آمده هم حرام است.

موسویان تصریح کرد: بنابراین اگر بانک معاملات ربوی انجام دهد، دستمزد کارمند آن بانک هم ربوی است اما آیت الله جوادی آملی نگفتند بانک‌ها ما بانک‌های ربوی هستند بلکه عنوان کردند اگر بانک ربوی باشد، درآمد کارمند هم بانک حرام است.

وی با تاکید بر اینکه نباید این مساله خلط شده و اینگونه وانمود شود که نظر ایشان حرام بود درآمد کارمندان بانک‌های کشور است، اظهارداشت: فرمایش ایشان یک هشدار به نظام بانکی است که اگر بانک‌ها معاملات ربوی انجام دهند، دستمزد کارمندان بانک را هم حرام خواهد کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


کارکرد شورای فقهی بانک مرکزی چیست؟ تمام فعالیتهای بانکها از قبیل سپرده گذاری و پرداخت وام و غیره عینا شبیه بانکهای غیر اسلامی است که شورای فقهی ندارند و راندمان و رضایت مشتریان آنها بیشتر است!
کدام بانک در کشورهای غربی یا همان باک های غیر اسلامی، وام با این میزان بهره می دهد ؟ بگویید ت اما هم یاد بگیریم!
عجب...
علی
Iran, Islamic Republic of
این شمایید که دارید خلط مبحث می کنید . حکم ایشان واضح و روشن است . یکی از موارد ربا گرفتن سود از تاخیر وام است .