سه شنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 7 May 2024
 
۰
۱

شناسایی پشتیبانان مشاغل خانگی

پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
کد مطلب: 438450
پنجمین دوره آموزشی آشنایی با سامانه مشاغل خانگی با حضور کاربران سامانه مشاغل خانگی ادارات کل تعاون، کار و رفاه استان‌ها در وزارت کار برگزار شد.
به گزارش جهان به نقل از مهر، در این نشست آموزشی، روند کلی بررسی طرح‌های متقاضیان مشاغل خانگی و آخرین اصلاحات و تغییرات ایجاد شده در سامانه مذکور آموزش داده شد و کاربران ضمن ورود به کارتابل‌های خود از طریق سیستم های جداگانه، پرسش ها و پیشنهادات مرتبط را مطرح کردند.

این دوره آموزشی همه ساله به منظور آموزش و بازآموزی کاربران سامانه مشاغل خانگی در ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ها برگزار می شود. در این جلسه، چند تن از کارشناسان استان ها نظرات و پیشنهادات شان را پیرامون اشتغال و مشکلات استان‌ها بیان کردند.

حسن طائی؛ معاون اشتغال وزارت کار در این نشست به بیان برنامه های وزارت کار در ایجاد تعامل و هم افزائی با سایر دستگاه های موثر در امر اشتغال پرداخت. معاون وزیر کار در ادامه اهمیت شناسائی و حمایت از پشتیبانان مشاغل خانگی را یادآور شد و بر ضرورت هدایت مشاغل خانگی به سمت فعالیت های شبکه ای و پشتیبانی تأکید کرد.

همچنین در این نشست خانم امامدادی؛ رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سخنانی به بیان اهمیت نقشی کلیدی و برجسته کاربران سیستم سامانه مشاغل خانگی در برنامه ریزی‌های استان در حیطه مشاغل خانگی پرداخت و گفت: بدون وجود اطلاعات صحیح و جامع و به دنبال آن تحلیلی متقن و علمی از این اطلاعات حرکت در راه برنامه‌ریزی و کار تهیه برنامه‌ امری محال و غیرممکن است و ضرر و زیان فراوانی را در بَر خواهد داشت و همگی باید تلاش کنیم از این هزینه های جبران ناپذیر جلوگیری شود.

وی افزود: تجسم ارائه آمار و اطلاعات صرفا برای پُرکردن صفحات و از روی وظیفه و سپس کنار گذاشتن این داده ها، اشتباه بزرگی است و ضرورت دارد به کارگیری صحیح از این آمار را سرلوحه کار قرار دهیم. این مقام مسئول در وزارت کار خطاب به کاربران سیستم تصریح کرد: این مهم در حوزه مشاغل خانگی بر عهده کاربران سیستم سامانه مشاغل خانگی است.

امامدادی تصریح کرد: مثلا اگر در بررسی های آماری متوجه می شوید ۴۰ درصد تسهیلات به دستگاه اجرائی اختصاص یافته که جامعه هدفش فقط ۱۰ درصد متقاضیان مشاغل خانگی است، یا در رشته های دارای مزیت در استان کمبود تقاضا دارید و یا بالعکس در رشته های فاقد مزیت استان متقاضیان فراوانی دارید؛ اینها همه نکات مهمی است که باید بدان توجه کرد و در مقام یک کارشناس به مدیران مسئول اطلاع دهید تا در اصلاحات و برنامه ریزی های بعدی مدنظر قرار گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مهدی
Iran, Islamic Republic of
بسمه تعالی

با سلام
دو موضوع در جهت بهبود اجرای طرح مشاغل خانگی باید در نظر گرفته شود.
1- رها سازی طرح از قید و بند های اداری
مثلا نباید پرورش اردک و یا مرغ خانگی با واحد های پرورش طیور صنعتی مقایسه شود . بهرحال تولید صنعتی طیور واجد قوانین و ضوابطی است که نمیتوان آنرا نادیده گرفت .برای اینکار باید با در نظر گرفتن ادامه روند فعلی که مردم و روستائیان اقدام به پرورش طیور میکنند اقدام شود و امور فارغ از امور اداری جاری پیگیری شود .
2- افراد باید ابتدا در عرصه مشاغل خانگی خود را اثبات کنند و بعد به عنوان مشاغل خانگی و یا پشتیبان مطرح شوند. گاهی این طرح ها فقط بهانه ای برای گرفتن وام میشوند.
با در نظر گرفتن ظرفیت روستا های ایران و حتی مناطق شهری در بحث مشاغل خانگی توسعه و بروز و مدرن نمودن این مشاغل میتواند موجب کاهش هزینه های تولید و افزایش توان رقابتی محصولات ایرانی شود.
ورود تحصیلکرده ها و متخصصان به این حوزه در جهت حفظ استاندارد های تولید و بهداشت و نیز نگهداری کالای تولید شده هم موجب بهبود کیفیت تولید و هم ایجاد مشاغل دیگر خواهد شد.