دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۱۲
۲۰
رئیس ایرانی مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان:

پزشکان ایران ۵ برابر همکاران آلمانی خود درآمد دارند/ ماجرای دکتر «شیخ» و تشتک های نوشابه مردم

يکشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۱
کد مطلب: 408781
رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان حلقه مفقوده پزشکی کشور را اخلاق نامید و تأکید کرد که مشکل پزشکی ایران نه بیمارستان است و نه تجهیزات پزشکی و گفت: درآمد یک جراح مغز و اعصاب در ایران ۵ برابر کشور آلمان است.
پزشکان ایران ۵ برابر همکاران آلمانی خود درآمد دارند/ ماجرای دکتر «شیخ» و تشتک های نوشابه مردم
به گزارش جهان، علی گرجی در گفت‌وگو با فارس به مقایسه عملکرد و درآمد پزشکان در ایران و آلمان پرداخت.

وی گفت: در ایران یک پزشک متخصص نسبت به پزشک آلمانی پول خیلی زیادتری‌ می‌گیرد اما سرویسی که در مقایسه با آنها ارائه می‌کند بسیار پایین‌تر است.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان افزود: درآمد یک متخصص مغز و اعصاب در ایران با احتساب درآمد در بخش خصوصی، دولتی و زیرمیزی‌ها از همتای آلمانی به مراتب بیشتر است.

وی با بیان اینکه اگر تنها حقوق پزشکان از بخش دولتی را در نظر بگیریم درآمد پزشکان ایرانی‌ به مراتب‌ کمتر از آلمانی‌ها است گفت: متخصص جراح مغز و اعصاب در ایران نسبت به همتای آلمانی خود پول کمتری از دانشگاه می‌گیرد. اما نکته مهم این است که پزشک آلمانی تنها می‌تواند در یکی از ۲بخش دولتی یا خصوصی فعالیت کند. اما در ایران این طور نیست.

گرجی خاطر نشان کرد: سرویسی که پزشکان ایرانی ارایه می‌کنند ۵ درصد سرویس پزشکان آلمانی است و من واقعاً متاسفم که در سیستم پزشکی چند سال اخیر مواردی دیده شده که جای تأسف دارد.

وی با اشاره به وجود پزشکانی پاک دست در جامعه پزشکی ایران گفت: البته همکارانی داریم که درست و با جان و دل کار می‌کنند اما مسأله پول در جامعه پزشکی بسیار پررنگ شده است.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان با اشاره به الگوی پزشکان قدیمی گفت: زمانی الگوی ما دکتر «شیخ» نامی بود که در مشهد طبابت می‌کرد وی برای آنکه مستضعف هم بتواند هزینه درمان را بپردازند یک پاتیل در مطب قرار داده بود تا افراد سکه‌های خود را در آن بیندازند.

وی ادامه داد: مردم مستضعف سرهای شیشه نوشابه(تشتک) را جمع‌آوری می‌کردند و به جای پول در داخل این پاتیل می‌انداختند و این پزشک آنها را جمع‌آوری می‌کرد و پس از استریل کردن مجدداً جلوی در مطب به زمین می‌ریخت تا مستضعفان دیگر آنها را بردارند.

گرجی با اظهار تأسف از وضعیت کنونی جامعه پزشکی گفت: اکنون اگر از یک جوان بپرسید که می‌خواهید چه رشته‌ای بخوانی می‌گوید جراحی و در چرایی آن نیز تأکید می‌کند «چون پول در آن است».

وی گفت: متأسفانه این افراد محققان را آدم حساب نمی‌کنند و می‌گویند که این افراد مغز ... خورده‌اند که محقق شده‌اند.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان خاطر نشان کرد: مشکل پزشکی ما نه بیمارستان است و نه تجهیزات چرا که تجهیزاتی که در بیمارستان‌های آلمان موجود است با اندک تفاوتی در ایران نیز وجود دارد؛ مشکل این است که پزشکان ما دل به کار نمی‌دهند با یکدیگر همکاری نمی‌کنند و وقت لازم را برای کار نمی‌گذارند.

به گفته‌ وی حلقه مفقوده‌ جامعه‌ پزشکی امروز اخلاق است و تا زمانی‌ که این مساله درست نشود بهترین امکانات و بهترین اموال پزشکی نیز برای کشور هیچ فاید‌ه‌ای در پی نخواهند داشت.

گرجی در پاسخ به این سوال که آیا سیستم باید فرد را ملزم به اخلاقمداری کند گفت: خیر سیستم اجباری را نباید داشته باشد بلکه مسائلی که در سیستم به آنها ارزش داده می‌شود خود به خود مهم می‌شوند و همه آن را رعایت می‌کنند.

وی با ذکر مثالی افزود: اگر در خانه یک پدر به درس و مدرسه اهمیت بدهد فرزند وی پی علم می‌رود و اگر پدری به پول اهمیت دهد فرزند او به سراغ کاسبی می‌رود.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان ادامه داد: در سیستم پزشکی کنونی ما پول دارای اهمیت است به طوری که پزشک موفق را پزشکی می‌دانند که درآمد بالاتری داشته باشد.

وی در ادامه صحبت‌های خود در مورد ضعف اخلاق پزشکی گفت: امروز حتی استاد نیز معنای خود را از دست داده است موارد بسیاری دیدم که استاد راهنما پول پایان‌نامه را می‌گیرد اما به دانشجو می‌گوید که پایان‌نامه مشکل خودت است و خودت باید آن را انجام دهی.

گرجی با طرح این سوال که آیا تا به حال در جامعه ما از پزشکی به عنوان پزشک نمونه در اخلاق تقدیر شده است گفت: ساعت کاری یک جراح مغز و اعصاب در آلمان از ساعت ۷ صبح تا ۱۶ است و معمولاً این افراد یکی دو ساعت نیز بیشتر کار می‌کنند بدون آن که اضافه حقوقی دریافت کنند.

وی با بیان اینکه در کشور آلمان تعداد ویزیت و تعداد عمل‌ها در درآمد ماهیانه پزشکان نقشی ندارد گفت: آنها رابطه میان ویزیت، پول و بیمار را از بین برده‌اند و در آنجا برخلاف ایران از کارانه خبری نیست.

به گفته وی در کشور آلمان برای یک پزشک فرقی نمی‌کند که روزی ۵۰ بیمار ویزیت کند و یا روزی ۲ بیمار چرا که رابطه پولی این موضوع از بین رفته است.

گرجی خاطرنشان کرد: آلمان‌ها اخلاق را در جامعه خود نهادینه کرده اند اما مشابه رفتار پزشکان آنها با بیمار را از سوی هیچ پزشک ایرانی نمی‌بینیم.

رئیس مرکز علوم اعصاب دانشگاه مونستر آلمان تأکید کرد: در آلمان پزشکان زیر ۲۰ دقیقه برای هر بیمار وقت نمی‌گذارند و اگر کمتر از این مدت با بیمار خود صحبت کنند از نظر اخلاقی صحیح به شمار نمی‌رود. اما در ایران نمونه‌ای سراغ ندارید که این مقدار زمان را برای یک بیمار خود بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: به طور مثال درآمد ماهیانه یک جراح درجه یک مغز و اعصاب با تمام درآمدهای بخش خصوصی، دولتی، زیرمیزی‌ها و ... ۴ یا ۵ برابر یک پزشک آلمانی است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سلام مشخص است که پزشکان ایرانی درآمدشان بیشتراست چون اولا درروزهای تعطیل ونزدیک به تعطیلی متخصص وجودندارد ثانیا برای یکروزدرهفته به اندازه چندسال کارمندان درآمد دارند وانهم برای چندثانیه وقت برای یک مریض وکشاندن 5 هرمریض به مطبش چون تشخیصشان همیشه اشتباه است والا بایکباربایدمعالجه کنند کاش ویزیت پزشکان کاهش می یافت
United States
بابا کشور ما از نظر پزشکی پیشرفت خوبی داشته اینگونه هم نیست
چه ربطی به پیشرفت داشت آیکو!!!
Romania
بله پزشکان پیشرفت مالی خوبی داشته اند
متاسفانه کارکنان و مهندسان و پرستاران در این سیستم اصلا دیده نمی شوند
بیا شهر ما وقتی که دکترای مردم تو صف منتظر ویزیت رو خیلی (ببخشید)گوسفندی ویزیت میکنن
آتوسا
Iran, Islamic Republic of
لعنت خدا بر پزشکان زیرمیزی بگیر و مالیات نپرداز که نانشان را درخون مستضعفان تلیت میکنند
سپهر .
کلا وضعیت بقیه چیزایی که بشه مقایسه کرد هم خوب نیست
مثل استفاده زیاد جوانان از لوازم آرایشی و یا مثلا مصرف کم شیر
مصطفی
در ایران کنونی ، قانون برای بیچاره هاست و رفاه برای پارتی بازها و رشوه گیر و رشوه دهنده و دلال و .... ، این وسط دکترها تنها قشر تحصیل کرده ان که نزدیک دلال های بیسواد درآمد دارن و ما زورمون به اینا رسیده فعلا
بعضی هاشون هم من رفتم دو سه بیمار را با هم پذیرش می کنند آدم روش نمیشه چیزی بگه و مجبوری زود بری بیرون، سه تا مریض با هم می ریم داخل و روی هم رفته 5 دقیقه نمیشه و صد هزار ویزیت این جناب است!
کو قانون؟
با هزار زحمت پول ویزیت جور می کنیم بعد که می ریم تو مطب یه چند تا سوال می کنیم پزشک یه جوری وانمود می کنه که انگار داریم وقتش را بیش از حد میگیریم. والا این پولا خوردن نداره
تا وقتیکه به مردم به ریال حقوق بدیم ولی تعرفه پزشکی به دلار و بر اساس نرم جهانی تعیین بشه این اختلاف باقیست. اگه مسولین خواهان رفع مشکل طبقاتی هستند همه چیز حتی حقوق کارگر و کارمند رو بر اساس میانگین جهانی تعیین کنند. نه فقط قیمت سوخت یا ویزیت پزشکان
United States
بعضی از پزشکان با اینکه پولشون رو تمام و کمال از آدم می گیرن ولی انگار ارث پدرشونو از آدم می خوان
البته آدم خوب هم توشون هست خوب و منصف
این آقا اگر دلش برای مردم کشورش می سوزد و اظهار می دارد امکانات ایران با آلمان یکی است تشریف بیاورد به مردم کشورش با حفظ اخلاق خدمت کند نه اینکه اون طرف آب نشسسته با بی اخلاقی به پزشکان تهمت میزند .
رضا
هر ادم ول را پیدا می کنید و با او مصاحبه می کنید.با اینکار چه خدمتی به مملکت می کنید اقا تشریف بیارند ایران با حقوق بالاتر کار کنند .چرت و پرت نگند
Iran, Islamic Republic of
آقای دکتر شما به خودت نگیر. ایشون منظورشون شما نبوده.
سلام
بالا بودن درامد فقط براي بعضي رشته هاي تخصصي است .ولي كلا در ايران پزشك سالاري برقرار است تبعيض روي ديگر اين سكه است
عدم نظارت رانيز به اين اضافه فرماييد
علیمحمد نصیری بخش معمولان لرستان
خانم باردارم رابخاطر فشار خون بارداری وکم کاری پرکاری تیروئید 15روزیکباربه مطب سرکار خانم م،س،ازمتخصصین زنان وزایمان درخرمابادبردم،جداازسوءتشخیص که باعث کم کاری وپرکاری تیروئید همسرم گردید،درروززایمان به بیمارستانی که معرفی کرده بودن تشریف نیاورد،پس از 8روزازبیمارستان به مطب دکتر دیگری رفتیم،مجددا دستور بستری صادر نمودن،اگه من یکی باشم اشکال نداره ، اما خدا شاهده صدهاامثال ماوجودداره،بعد مسافت،هزینه حمل ونقل ویزیت،معطلی تاده شب وجداناخداروخوش میاد
رتبه یک کنکور رشته مهندسی هم بشی و از معتبرترین دانشگاهها مدرک دکترا بگیری عمرا با روش معمول به اندازه یه پزشک متخصص درآمد داشته باشی. اونوقت پزشکا میگن حقمون داریم از مردم میگیریم.
شلتوک
دولت تعرفه های پزشکان را پایین بیاره هر پزشکی دوست داشت از کشور بره مهاجرت کنه بعد 6 ماه برمیگرده و به حقوق متناسب میسازه!راهش اینه!
سلام. من پزشک عمومی ام و کارمند دولت(زندان) به خدا حقوقم به سختی به آخر ماه می رسه. به خاطر کار سخت توان کار دوم ندارم ولی برخلاف گزارش شما پزشک متخصص داریم که در ماه یک و نیم میلیارد درآمد داره. گزارشتون را تصحیح کنید. من برای درمان بیماری خودم جرات رفتن پیش متخصص ندارم. ضمنا تقریبا تمام اعتباری که امسال از محل هدفمندی به وزارت بهداشت دادن به متخصص ها می رسه. طرف ماهی سیصد میلیون می گرفت حالا شده پانصد میلیون. مردم بی نصيبند