شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
 
۰

فرق ایران و عربستان برای کانادا چیست؟

چهارشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۲
کد مطلب: 401648
پایگاه خبری «استار» کانادا روز سه‌شنبه در یادداشتی با موضوع صدور حکم ۱۰۰۰ ضربه شلاق برای یک فعال عربستانی، نوشته است که اگر چنین احکامی در ایران صادر می‌شد، دولت کانادا بلافاصله واکنشی تند نشان می‌داد، اما حالا چون پای ریاض در میان است، اتاوا سکوت اختیار کرده است.
به گزارش جهان به نقل از فارس، پایگاه خبری «استار» کانادا روز سه‌شنبه به انتقاد از رویکرد دوگانه دولت این کشور در موضوع حقوق بشر پرداخت و نوشت زمانی که پای عربستان در میان باشد، کانادا ترجیح می‌دهد در مورد حقوق بشر سکوت کند.

در بخشی از این یادداشت که در رابطه با صدور حکم ۱۰۰۰ ضربه شلاق برای یک فعال عربستانی منتشر شده، آمده است: «کانادا در واکنش به حکم وحشیانه صادر شده برای بداوی، به طرز غیرمعمولی، خاموش بود.»

این یادداشت با اشاره به اقامت همسر و فرزندان «رائف بداوی» در کانادا، نوشته است: «به عنوان نمونه، اگر ایران یک حامی آزادی بیان مرتبط با کانادا را به ۱۰۰۰ ضربه شلاق محکوم کرده بود، پاسخ دولت (استفان) هارپر، سریع و تند بود.»

استار می‌افزاید: «(در آنصورت) وزرای کابینه یکی پس از دیگری برای عکس گرفتن با "انصاف حیدر" همسر بداوی، به محل زندگی وی سفر می‌کردند. «جان بیرد» وزیر خارجه هم شلاق‌زنندگان را دشمنان آزادی توصیف می‌کرد و حتی "الکساندر کریس" وزیر مهاجرت هم احتمالا چیزی برای گفتن داشت و حکم صادره را "اعمال فرهنگی وحشیانه" توصیف می‌کرد.»

در ادامه این یادداشت آمده است: «اما مسئله اینجاست که این بار مجازات‌کننده، مقامی از یک کشور دشمن نظیر ایران یا روسیه تحت حکومت "ولادیمیر پوتین" نیست. بلکه از غول نفتی، عربستان سعودی، است. به همین خاطر هم، واکنش‌ها بسیار محدود بود.»

«توماس والکوم» نویسنده این یادداشت، ادامه می‌دهد: «هارپر هیچ چیز نگفت. بیرد هم همین‌طور. تنها واکنش دولت کانادا، از جانب "اندرو بنت" نماینده آزادی مذهبی بود که این شلاق‌زنی وحشیانه را "ناشایست" توصیف کرد.»

در بخش دیگری از این مطلب با اشاره به اظهار همدردی مقامات غربی با فرانسه به دلیل حملات اخیر در این کشور، سکوت کانادا در برابر اعمال عربستان سعودی، «زننده» توصیف شده و آمده است: «این مسئله به خصوص از آن جهت آزاردهنده است که تفسیر وهابی سختگیرانه ترویج‌شده از سوی سعودی‌ها، توجیه مذهبی اصلی رادیکال‌های حاضر در القاعده و داعش است؛ یعنی همان‌هایی که کشتار "شارلی ابدو" را به راه انداختند.»

استار در ادامه با اشاره به شباهت‌های میان داعش و عربستان سعودی، از جمله گردن زدن محکومین به اعدام، نوشته است: «نمی‌خواهیم بگوییم که عربستان سعودی و داعش یکی هستند. دولت عربستان به نام جهاد، درگیر کشتار جمعی نشده است. البته، بخشی از این واقعیت، به واسطه آن است که بنیادگرایان مذهبی سعودی، کشوری برای خود دارند. اما عربستان هم در اوایل قرن بیستم، طی درگیری‌هایی خونبار، شکل گرفت.»

والکوم می‌افزاید: «در مقابل، شبه‌نظامیان داعش هنوز مجموعه سیاسی پایداری شکل نداده‌اند و فعلا در مرحله‌ای هستند که آن را جنگ‌های فتح به شمار می‌آورند. البته مسئله ساده نیست. هرچند خوانش سعودی از اسلام، نسل جدید جهادی‌ها را شکل داده، اما همین نسل جدید، دولت سعودی را عاجز و فاسد قلمداد می‌کنند.»

در پایان این گزارش، با اشاره به اینکه تفکرات سعودی، ریشه اصلی افراط‌گرایی است، آمده است: «بنابراین، اگر ما واقعا آنطور که هارپر می‌گوید، درگیر یک جنگ (با ترور) هستیم، باید ذات دشمن را بشناسیم.»
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *