يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۰

توصیه ای درباره سونوگرافی به زنان باردار

شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۰
کد مطلب: 399524
یک رادیولوژیست با بیان اینکه تاکنون عوارضی برای استفاده از سونوگرافی شناخته‌ نشده، اظهار کرد: با این وجود نباید در انجام سونوگرافی افراط کرد.
به گزارش جهان؛ الهام شبیری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به عمر بیش از چند دهه استفاده از سونوگرافی، اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون عوارضی برای استفاده از این دستگاه شناخته نشده است.

شبیری اظهار کرد: سونوگرافی روش تشخیصی و بدون ضرری است که در تشخیص بیماری احشایی از جمله شکم، کبد، لوزالمعده و نیز برای بررسی بارداری از آن استفاده می‌شود.

این رادیولوژیست با تاکید مجدد بر اینکه عارضه‌ای تاکنون در استفاده از سونوگرافی تشخیص داده نشده، اظهار کرد: اما این مساله نباید موجب استفاده بی‌رویه از سونوگرافی بویژه برای مادران باردار شود و باید در این زمینه محتاط بود.

شبیری با اشاره به وجود دو نوع سونوگرافی معمولی و سه‌بعدی اظهار کرد: در سونوگرافی سه‌ بعدی جزئیات بیشتری از اندام‌ها، چهره و صورت نوزاد به دست می‌آید و در این نوع سونوگرافی تشخیص وجود برخی عوارض در چهره مانند لب‌ شکری به سهولت امکان‌پذیر است که با سونوگرافی معمولی قابل تشخیص نیست.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به لزوم انجام چهار مرحله سونوگرافی طی دوران بارداری، اظهار کرد: مرحله اول سونوگرافی باید درسه هفته اول انجام شود تا تشخیص سن حاملگی یا چند قلوزایی انجام شود و هرچه زودتر سونوگرافی در این مرحله انجام شود، تشخیص سن حاملگی دقیق‌تر خواهد بود.

شبیری اظهار کرد: همچنین انجام سونوگرافی در سه ماهه اول بارداری بین سنین ۱۱ تا ۱۴ هفتگی، سه ماهه دوم بارداری بین سنین ۱۸ تا ۲۲ هفتگی و نیز سه ماهه سوم بارداری بین سنین ۲۶ تا ۲۸ هفتگی برای تشخیص برخی بیماری‌های نوزاد توصیه می‌شود.

این رادیولوژیست اظهار کرد: در سن هفت ماهگی بیماری‌های کلیوی، ضایعات مغزی، ناراحتی‌های اسلکتی و ناهنجاری‌های قلبی جنین از طریق سونوگرافی قابل تشخیص است.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *