يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۵
۷

قسط ششم پول نفت ایران با تاخیر ۴۳ روزه پرداخت شد

جمعه ۶ تير ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۳
کد مطلب: 367347
رویترز به نقل از منابع هندی اعلام کرد ششمین قسط پول نفت ایران به مبلغ ۵۵۰ میلیون دلار با تاخیر ۴۳ روزه پرداخت شد.
قسط ششم پول نفت ایران با تاخیر ۴۳ روزه پرداخت شد
به گزارش جهان؛ تسنیم به نقل از رویترز نوشت: منابع صنعتی و دولتی گفتند، هند روز پنجشنبه یک قسط 550 میلیون دلاری از بدهی خود را در قالب توافق موقت ژنو به ایران پرداخت کرد. توافق ژنو به ایران امکان می دهد تا به 4.2 میلیارد دلار از دارایی های نفتی بلوکه شده اش دسترسی پیدا کند.

خریداران آسیایی نظیر ژاپن و کره جنوبی نیز در ماه نوامبر بخشی از بدهی های نفتی خود به ایران را در قالب زمانبندی تعیین شده از سوی توافق ژنو پرداخت کرده بودند.

ایران 3 قسط آخر خود که مجموع مبلغ آن به 1.65  میلیارد دلار می رسد را از هند مطالبه کرده است. اما با توجه به عدم وجود یک کانال بانکی مناسب جهت پرداخت، دهلی نو نتوانسته بود زودتر از این، این قسط را پرداخت نماید.
 
بر اساس توافق ژنو قرار بوده است 4.2 میلیارد دلار پول نفت ایران در 8 قسط در اختیار این کشور قرار گیرد. قسط ششم می بایست در تاریخ 14 می پرداخت می شد. قسط هفتهم نیز می بایست در تاریخ 17 ژوئن پرداخت می شد. زمان پرداخت قسط آخر نیز 20 جولای تعیین شده است.

مکانیزمی که اکنون ایجاد شده است، به تهران اجازه می دهد تا مبالغ توافق شده در گفت و گوهای هسته ای با قدرت های جهانی را دریافت نماید.

یک منبع آگاه در شرکت مانگالور هند در این باره گفت: «بله ما امروز بر اساس دستور وزارت نفت هند، برای تسویه بخشی از بدهی های معوقمان به ایران، پرداختی را انجام دادیم.»

به گفته یک منبع دولتی، شرکت های مانگالور، اسار اویل، ایندین اویل، هندوستان پترولیوم و میتال انرژی هند تا روز 31 می، مجموعا مبلغ 4.6 میلیارد دلار به شرکت ملی نفت ایران بدهکارند.

این منبع دولتی افزود: «تمامی این 5 شرکت پالایشگاهی این پرداخت را انجام داده اند.» وی اضافه کرد، 2 قسط بعدی 550 میلیون دلاری هر کدام زمانی که دولت ایران درخواست کند پرداخت خواهند شد.»

مقامات مسئول در 3 شرکت پالایشگاهی دیگر نیز تایید کردند که شرکت های متبوع آنها روز پنجشنبه پرداختی را انجام داده اند.

این شرکت ها پول را به روپیه به بانک یو سی او پرداخت می کنند. پس از انجام مجموعه ای از تراکنش های پیچیده، پرداخت در نهایت توسط بانک مرکزی امارات به درهم به بانک مرکزی ایران انجام می گیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


مهدی
کلی ذلت رو تحمل کردیم که این چندر غاز حق خودمون رو بعنوان امتیاز و با واحد دلار بهمون بدن دست آخر هم دیر دادن و هم با هر واحدی که خودشون خواستن پرداخت کردن. زنده باد این تدبیر و زنده باد این دیپلماسی شجاعانه که هم باعث شد سانتری فیوژها بچرخن هم چرخ زندگی مردم. فقط این وسط هیچ امیدی باقی نمی مونه تا شعارهای دولت تدبیر و امید تکمیل بشه.
دلاری که از 89 تا 92 از زیر 1000 به 3800 رسید و هر سال 2 برابر می شد در یک سال گذشته نه تنها افزایش نداشت بلکه کاهش هم یافته است اینها نشانه های ارامش بازار ارز ناشی از توافقات است.

به سانی که دنبال بمب هسته ای بودند حق میدهم از سیاست تنش زدایی دولت ناراحت شده باشند اما در همین یک سال گذشته فناوری صلح امیز هسته ای و تامین سوخت نیروگاه بوشهر ادامه یافت بدون ان که تحریمی افزوده شود
در مورد این قضیه ذلت.... ما چیزی نفهمیدیم والا. قبلا یه رئیس جمهور داشتیم که سخنرانی آن چنانی می کرد و آبروی ما رو تو دنیا برده بود و اونجوری ذلیل بودیم. حالا جند کیلو اورانیوم 20 درصد شده پنج درصد. این کجاش ذلته تو دنیا.
باید بقیه رو هم بلوکه میکردن همینم نمیدادن تا عزتمون حفظ بشه..... بیدار شو بابا جلیلی و رییسش رفتن!
مهرداد
Germany
نخست روشن شود که میزان پول هاب بلوکه شده ایران چه مبلغی است؟
دو اینکه، این منابع پولی از چه زمان و براساس کدام مقررات بلوکه شده است؟
سه اینکه، این منابع پولی در کجا و توسط چه سازمان یا سازمانهایی بلوکه گردیده است؟
چهار اینکه، آیا به این منابع مالی بهره نیز تعلق میگیرد؟
راستی سرانجام 22 میلیارد دلار منابع مالی ایران در آمریکا که در زمان کارتر ضبط گردید، چه شد؟؟؟
شما که میگفتید پولی کلا نرسیده پس چی شد گفتی قسط ششم با تاخیر میاد یعنی شما هم ....؟؟؟؟
علی
تا چشم هاتون در بیاد دلواپسای الکی.....