يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
 
۸
۲۷
چرا حداد با لاریجانی رقابت نکرد؟

وزن‌کشی دو فراکسیون در مجلس و برتری نسبی اصولگرایان بر رهروان

يکشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۶
کد مطلب: 361988
عاقلانه این بود که حداد عادل در چنین شرایطی که اوضاع فراکسیون متبوعش به مراتب بهتر از فراکسیون رهروان ولایت است وارد رقابت با لاریجانی شود. اما حداد این کار را نکرد. او در طول عمر و فعالیت سیاسی خود بارها نشان داد که تقلایی برای کسب مناصب مختلف نداشته و اخلاق گرایی و مصلحت شناسی او در بین سیاسیون زبانزد است.
وزن‌کشی دو فراکسیون در مجلس و برتری نسبی اصولگرایان بر رهروان
گروه سیاسی جهان نيوز- پرونده سومین دوره انتخابات هیات رئیسه مجلس صبح امروز بسته شد و نمایندگان مجلس در سومین سالگرد مجلس نهم به دیدار رهبر معظم انقلاب رفتند. اما چند نکته در انتخابات هیات رئیسه این دوره و آرایش سیاسی مجلس و وزن دو فراکسیون "رهروان ولایت" و "اصولگرایان" مهم به نظر می رسد.

علی رغم دوره اول مجلس نهم که رقابت داغی میان علی لاریجانی رئیس "فراکسیون رهروان " غلامعلی حداد رئیس عادل "فراکسیون اصولگرایان" شکل گرفت و در نهایت منجر به ریاست لاریجانی شد، در دوره های دوم و سوم حداد عادل از عرصه رقابت کنار رفت و ترجیح داد تا ریاست مجلس دست به دست نشود و لاریجانی کماکان بر کرسی سبز مجلس تکیه بزند.

آرایش سیاسی مجلس نهم آن هم بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ نشان می دهد که  فراکسیون "رهروان ولایت" که از ابتدای مجلس نهم اکثریت پارلمان را در اختیار داشت، دیگر قدرت سابق را ندارد. اعضای این فراکسیون به بهانه های مختلف از جمله تشکیل فراکسیون سوم به نام "حامیان دولت" و یا به دلیل اختلاف با مسئولان مجلس و فراکسیون از این مجموعه جدا شده یا با آن همراهی مناسبی ندارند.

اما در مقابل فراکسیون "اصولگرایان" نه تنها ریزشی نداشت بلکه در طول این سه سال با حفظ اصول و فعال بودن در صحن علنی و ارائه طرح ها و اتخاذ مواضع اصولی در قبال رخدادهای مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، توانست تاثیر مثبتی بر روند کلی مجلس داشت باشد.

پس عاقلانه این بود که حداد عادل در چنین شرایطی که اوضاع فراکسیون متبوعش به مراتب بهتر از فراکسیون رهروان ولایت است وارد رقابت با لاریجانی شود. اما حداد این کار را نکرد. او در طول عمر و فعالیت سیاسی خود بارها نشان داد که دندان طمع برای کسب منصب را کشیده و اخلاق گرایی و مصلحت شناسی او در بین سیاسیون زبانزد است.

رقابت حداد و لاریجانی در شرایطی که برخی دولتی ها دائما در اظهارنظرهایشان مجلس را تهدید می کنند و سعی در فعال کردن نماینده های همسو با خود در مجلس دارند، نه تنها سودی برای جریان اصولگرا که اکثریت مجلس را در دست دارد، نداشته بلکه به ضرر آنها و به نفع کسانی می شود که از اصولگرا بودن مجلس ناراحت هستند. حتما لاریجانی هم با کیاست و هوشمندی که از او دیده شده، این پیام را دریافت کرده است. حداد عادل برای حفظ جایگاه فعلی لاریجانی و جلوگیری از تنش احتمالی و اینکه برخی از اختلاف میان اصولگرایان بهره‌برداری نکنند، ترجیح داد تا وارد این رقابت نشود.

نکته قابل توجه دیگر، تغییر معنا دار در ترکیب اعضای هیات رئیسه مجلس است که باز هم وزن سیاسی دو فراکسیون را در مجلس نشان می دهد.

درانتخاب نواب رئیس مجلس حجت الاسلام ابوترابی فرد کاندیدای فراکسیون اصولگرایان مجلس توانست با کسب بیش از ۲۰۰ رای حتی بالاتر از ۱۸۷ رای لاریجانی دوباره به عنوان نایب رئیس اول مجلس انتخاب شود. محمد رضا باهنر هم تنها با اختلاف معنا دار ۱۰ رای نسبت به الیاس نادران از اقتصاددانان مجلس که ید طولایی در مبارزه با مفاسد اقتصادی دارد و کاندیدای فراکسیون اصولگرایان بود، توانست نایب رئیس دوم مجلس شود.

مهرداد بذرپاش عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس و نماینده جوان و منتقد دولت هم توانست در رقابت با اعضای فراکسیون رهروان ولایت به هیات رئیسه مجلس راه پیدا کند. این در حالی است که افرادی چون جواد جهانگیر زاده کاندیدای اصلی فراکسیون رهروان ولایت که سابقه حضور در هیات رئیسه مجلس را هم داشته و از نیروهای نزدیک به لاریجانی است در این رقابت از راه یابی به هیات رئیسه بازماند.

ضرغام صادقی دیگر عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان هم که دومین سال حضور خود در انتخابات هیات رئیسه مجلس را تجربه می کند توانست بیشترین آرا در بین دبیران در هیات رئیسه مجلس را کسب نماید.

جالب تر اینکه اصلاح طلبان و حامیان دولت که مدت هاست زمزمه تشکیل فراکسیون "حامیان دولت" را مطرح کرده اند نه موفق به تشکیل این فراکسیون شدند و نه توانستند کاندیدایی برای هیات رئیسه مجلس معرفی کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


کاش حداد رئیس می شد
United States
منم منتظر بودم انشاالله سال اینده این اتفاق می افته
سال اخر مجلس که طول دورش 10 ماه هم بیشتر نیست بیاد که چی بشه؟
Iran, Islamic Republic of
کاش همه فکر حداد رو داشتند
اینجاست که می فهمیم وفای به عهد و دلسوز نظام بودن یعنی چی
درود بر حداد عادل
Turkey
..حداد اگر یک درصد هم شانس برد داشت میآمد .....
ت
ای ولللللللللللل
مرد عمل به وظیفه نه تشنه قدرت =حداد .دورود بر او.
Iran, Islamic Republic of
البته انتقاد بر جناب حداد وارد است...
بر همه کس انتقاد وارد است
باید دید انتقاد بر حدادب بیشتر وارد است یا بقیه!!!!!
محمد
معتدل واقعی یعنی دکتر حداد عادل
درود بر مجلس ارزشی
احسن به اقای حداد انقلابی متین، یاور رهبر و انقلاب
Iran, Islamic Republic of
فقط حداد
ساسان
واقعا عجب متنی نوشتید!!!! حداد عادل میتوانست رئیس شود و خود نحواست که بشود!!!! ما هم باورمون شد!!!!!...
واقعا همیشه برتری آرا با ایشون بوده و نخواسته رییس شه
...حداد مطمن بود رای نمی آورد.
....
تحلیل خوب و به موقعی بود ممنون
فراکسیون اصولگرایان ظرفیتشدبیشتر از اینهاست دوستاندباید فعالتر شوند
دکتر
مثل حداد کم داریم تو عرصه سیاسی کشور خدا حفظش کنه
حسین
خوشحال میشدیم دکتر زاکانی هم کاندیدای نایب رییسی میشد حتما رای میاورد
شهروند
استفاده کردیم از تحلیل خوبتون
حضور اقايان حداد و ابوترابى در كنار هم ميتواند منشأ بركات فراوانى براى جريان اصولگرايى خصوصا طيف ايثارگران و رهپويان باشد
تحليلت به درد خودت ميخوره جهان
١٠٠٠بار ديگه هم با حضور حداد راى گيرى شه لاريجانى رييسه
لاریجانی رای جریان دوم خرداد رو داره و ضمنا با منتقدانش برخورد بدی دارد. مجلس لاریجانی بشدت به درد دوم خردادیها میخوره
Iran, Islamic Republic of
ایوالله
Iran, Islamic Republic of
با عنایت به موضوع مورد بحث در خصوص مطالب