دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۶
۶
تقدیر از یک اقدام مثبت دولت و مجلس؛

اقدامی که باعث جلوگیری از حیف و میل بیت‌المال شد

احمد توکلی
چهارشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۵۴
کد مطلب: 359099
دستپاچگی ناشی از تاخیر زمانی در نهایی شدن کارها موجب بی انضباطی مالی در ماه های آخر سال می گردید. در این وضعیت هم هدر رفتن منابع (حیف) و هم سواستفاده (میل) زمینه سازی می شد. یعنی حیف و میل بیت المال به درجات مختلف ممکن می گشت.
اقدامی که باعث جلوگیری از حیف و میل بیت‌المال شد
به گزارش جهان در یادداشت احمد توکلی آمده است: بودجه سال ۹۳، پس از سال های طولانی نخستین بودجه ای بود که زمان های مقرر در مسیر تهیه و تنظیم دولت ها رسیدگی و تصویب در مجلس و تکمیل مقررات ذیربط در دولت برای آن شده است.

لایحه بر اساس قانون آیین نامه داخلی به موقع در نیمه آذر ماه سال ۹۲ تقدیم مجلس شد. کمیسیون‌های تخصصی و کمیسیون تلفیق نیز به موقع کار خویش را انجام دادند و گزارش در تاریخ مقرر برای بررسی به صحن علنی تقدیم شد و در نهایت قانون بودجه سال ۹۳ به دولت ابلاغ گردید. همین فرایند سبب شد که دستگاه های مسئول همه آیین نامه اجرایی لازم را (جز یکی) تا تاریخ ۹۲/۱۲/۲۶ تقدیم هیئت دولت کنند و کابینه نیز تا تاریخ ۹۳/۱/۱۷ کار بررسی و تصویب همه را به پایان برد.

این توفیق شکلی دولت و مجلس در حد خود در خور تقدیر است و آثار اقتصادی و مال زیر را به نفع کشور را درپی دارد:

۱- زمان که مهمترین عامل توفیق و غیرقابل بازگشت است، برای اجرای درست تصمیمات در اختیار دولت است. وقتی هرسال چندین ماه پس از آغاز سال هنوز آین نامه ها به تصویب نمی رسید، بهترین ماه های سال برای اقدامات عمرانی یعنی شش ماهه اول سال از دولت می رفت. به ویژه که درمناطق سردسیر این تاخیر تقریبا به معنای از دست رفتن دو سال بود.

۲- دستپاچگی ناشی از تاخیر زمانی در نهایی شدن کارها موجب بی انضباطی مالی در ماه های آخر سال می گردید. در این وضعیت هم هدر رفتن منابع (حیف) و هم سواستفاده (میل) زمینه سازی می شد. یعنی حیف و میل بیت المال به درجات مختلف ممکن می گشت.

۳- تعیین تکلیف دستگاه ها از ابتدای سال فرصت برنامه ریزی و تصمیم گیری دقیق تر را فراهم می سازد که آن هم در بهره وری خود را متجلی می کند. یعنی هریک تومان اعتبار بهره بیشتری می دهد.

این توفیق شکلی، به دلیل مواهبی که دارد باید به فال نیک گرفته شود. درعین حال بودجه ریزی ما از نظر محتوا دچار دردهای مزمن هزینه زایی است که باید به آنها پرداخته شود. از تکیه بر نفت و استقراض تا تصمیم گیری های غیرقانونی و غیرعلمی که بررسی آنها مجال دیگری می طلبد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


سرور
تفاوت دیگری هم است.در سال های گذشته همفکران توکلی در مجلس بودجه دولت را تقریبا تار و مار می کردند اما در دولت روحانی به یمن همفکری! های پیش آمده بودجه پیشنهادی دولت تقریبا بدون هیچ تغییری تصویب می شود که برای این موضوع اصلا نیازی به زمان نیست.
در واقع ایشان ترجیح می دادند جلسات هماهنگی قبل از تقدیم بودجه اصلا تشکیل نشود تا راحت کار خود را انجام دهند حالا در تقدیر از "جلوگیری از حیف و میل بیت المال" یادداشت ارائه می دهند.اگر اخلاص دارند در مورد کرسنت بنویسند.
Iran, Islamic Republic of
توکلی.... همیشه مخالف ...
توکلی همیشه حرف حق را زده و مانند بعضی در دولت قبل و بعضی در این دولت وکیل الدوله نبوده است .
درودبر توکلی نادران و زاکانی نماینده های واقعا اصولگرا
Iran, Islamic Republic of
جناب توکلی در سال 91 از اختصاص ارز به واردات خودرو در مجلس سینه چاک می کردید ولی در این موقعیت که هنوز با کارشکنیهای آمریکا ارزی به کشور داده نمیشود چگونه نزدیک به یک ملیارد دلار خودرو با وجود کمبود ارز به کشور واغرد میشود
امیر
اقای توکلی درباره سرگذشت خودت که در انگلیس درس خواندی ... را هم بگو.
امان از طاغوت
Italy
بسیار در این مورد حرف زده شده و بررسی ها انجام شده امیر جان. شما دلواپس نشو.