دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
 
۰
۳

هنجارشکنی به بهانه کنسرت موسیقی

جمعه ۱۹ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۰۸
کد مطلب: 318708
بی تردید برگزاری برنامه های فرهنگی متناسب با هنجارها ی اجتماعی جامعه و ارزش ها و اصولی که مورد احترام آحاد مردم است می تواند به ارتقا فرهنگی جامعه و توسعه یافتن آن در حوزه یاد شده منجر شود.
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، اما گاهی شاهد هستیم که عده ای به بهانه فرهنگ و بازدید و استقبال از آثار هنری به رفتاری دست می زنند که هیچ نسبتی با فرهنگ مطلوب ندارد.
 
ناهنجاری های یاد اشاره را می توان در  برگزاری کنسرت ها و به صورت خاص از نوع پاپ آن  مشاهده کرد که هر از چند گاهی داد فعالان دلسوز فرهنگی و جامعه پایبند به هنجارهای اسلامی را در می آورد. این موضوع خیلی هم ربطی به مکان برگزاری برنامه و سطح حساسیت جامعه مورد نظر محل برگزاری، ندارد و نمونه های زیادی از این گونه کنسرت ها را هم  در تهران و هم در شهرهای کوچک و دور افتاده تر شاهد بوده ایم.
 
اگر کنسرتی با رعایت اصول مورد احترام جامعه برگزار شد بدون توجه به محل برگزاری آن، بدون حاشیه خواهد بود و همراه با تکریم جامعه و معمولا زمانی رسانه ها به مشکلات مربوط به این گونه برنامه ها اشاره می نمایند که افراط و اعمال دور از نزاکتی در آن رخ داده باشد که این رفتار گاهی ممکن است در نوع حرکات هنرمندان و تماشاچیان و گاهی در نوع پوشش ها و آرایش های زننده  نمود یابد.
 
شهر مذهبی قزوین نیز هر از چندگاهی با مشکل هنجارشکنی در اینگونه کنسرت ها روبرو بوده که دود این‌گونه رفتار بیش از همه به چشم هنرمندان این شهر رفته است. به عنوان مثال در سالهای دور که کنسرت گروه موسیقی آرین در شهرهای مختلف کشور به اجرای برنامه می پرداخت، حاشیه های اجرای آن در قزوین منجر به تعطیلی طولانی مدت برنامه های موسیقی شهر شد که توسط هنرمندان خوب و با انگیزه شهر اجرا می شد.
 
چهارشنبه شب گذشته نیز در کنسرت یکی از خوانندگان پاپ کشورمان که در محل سالن ورزشی شهید بابایی برگزار گردید دوباره شاهد حاشیه هایی بودیم که بی تردید تناسبی با مشی ، عرف واعتقادات مردم کشورمان به خصوص شهر مذهبی قزوین نداشت، نادیده گرفتن حریم دختران و پسران جوان، حرکات زشت  و دور از شان  یک رویداد فرهنگی و نادیده گرفتن منکرات اخلاقی به بهانه شادی و استقبال از یک کنسرت موسیقی، رفتاری بود که حتی صدای تعداد زیادی از شرکت کنندگان در برنامه و دوستداران هنر را هم درآورد.
 
در این میان پرسشی که به ذهن می رسد این است که واقعا در نهایت مسئول برگزاری چنین برنامه هایی در سطح شهر کیست و قانون، نظارت بر حسن اجرای آن را بر دوش کدام دستگاه قرار داده است؟ آیا دستگاه های  متولی صدور مجوز ضمانت های لازم برای درست برگزار شدن برنامه را از تهیه کنندگان می گیرند و اصولا در چنین  مواقعی که فرهنگ جامعه مورد هجمه واقع می شود چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ این ها تنها بخشی از گلایه ها و پرسش های مردم از مسئولان مرتبط است .
 
مردمی که با صرف هزینه و وقت به اتفاق خانواده برای دیدن یک کنسرت هنری می روند و در آخر با اعصابی آزرده به خانه برمی گردند.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


United States
همه چي رو ول كردن
اخي چقدر مردمئ شدهايد
نويد
Iran, Islamic Republic of
اين همون موسيقي ايه كه وزير فرهنگ حمايت از اون رو در صدر اولويتهاي برنامه هاي وزارتيش اعلام كرده!!!