چهارشنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 1 May 2024
 
۱
۸

انتقال پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه

يکشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۰۵
کد مطلب: 307035
بر اساس شواهد و قرائن پیگیری پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه منتقل شده است.
انتقال پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه
به گزارش جهان به نقل از مهر، بر اساس برخی شواهد و قرائن پیگیری پرونده هسته ای ایران از شورای امنیت ملی ایران خارج و به وزارت امور خارجه سپرده شده و احتمالا محمد جواد ظریف به عنوان وزیر خارجه پیگیری مذاکرات با اشتون را بر عهده خواهد گرفت.

این در شرایطی است که مسئله انتقال پرونده هسته ای ایران به وزارت امور خارجه از ابتدای دولت یازدهم مطرح بوده است و شب گذشته در گفتگوی تلفنی محمد جواد ظریف با کاترین اشتون این مسئله وجهه رسمی به خود گرفت.

در این گفتگوی تلفنی ظریف برای مذاکرات هدفمند در یک چارچوب زمانی معین از سوی جمهوری اسلامی ایران اعلام آمادگی کرد و اشتون نیز اظهار امیدواری کرد که هر چه زودتر مذاکزات ایران و ۱+۵ از سر گرفته شود.

همچنین خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد که کاترین اشتون گفته است دو طرف در گفتگوی تلفنی موافقت کردند به زودی با هم دیدار کنند.

وی در بیانیه‌ای که در این مورد صادر شده، گفته است شش کشور طرف گفت‌وگو با ایران در مورد برنامه هسته‌ای این کشور، آمادگی دارند تا گفت‌وگو با تیم (جدید) ایران را بلافاصله پس از تعیین شدنشان، آغاز کنند.

پرونده هسته ای ایران از مهرماه سال ۱۳۸۲ تا مرداد سال ۱۳۸۴ یعنی به مدت ۲۲ ماه توسط حسن روحانی دبیر شورای عالی امنیت ملی وقت پیگیری می‌شد و پس از آن و همزمان با روی کار آمدن دولت محمود احمدی نژاد به مدت ۲۶ ماه یعنی از ۲۵ مرداد ۱۳۸۴ تا ۲۸ مهر ۱۳۸۶ به علی لاریجانی دبیر وقت این شورا سپرده شد اما از ۲۹ مهرماه ۱۳۸۶ پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به سعید جلیلی دبیر فعلی شورای عالی امنیت ملی کشور سپرده شد .

طرف مذاکره پرونده هسته‌ای کشورمان در زمان حسن روحانی، وزرای خارجه بریتانیا، فرانسه، آلمان و در زمان علی لاریجانی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یعنی خاویر سولانا به همراه سه کشور فرانسه، آلمان، بریتانیا بود اما درزمان تصدی پست دبیری شورای عالی امنیت ملی کشورمان توسط سعید جلیلی این پرونده بعد جدیدی به خود گرفت چراکه این بار طرف مورد مذاکره، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا یعنی کاترین اشتون به همراه معاونان ۶ کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین، روسیه و آلمان شدند.

به نظر می رسد تیم دولت جدید معتقد است انتقال پرونده هسته ای ایران از شورای عالی امنیت ملی به وزارت امور خارجه جنبه امنیتی این پرونده را کاهش می دهد و البته حتما شکل جدیدی نیز به مذاکرات و پیگری پرونده هسته ای ایران خواهد داد.

احتمالا در صورتی که که پرونده هسته ای ایران از سوی وزیر امور خارجه کشورمان پیگیری شود، سطح مذاکرات نیز دستخوش تغییر و تحولاتی خواهد شد.

از سوی دیگر گفته می شود که انتقال پیگیری پرونده هسته ای ایران به وزارت امور خارجه باعث یکپارچگی سیاست خارجی شده و از موازی کاری در این عرصه جلوگیری می کند.

حسن روحانی رئیس جمهور در جریان رقابت های انتخاباتی نسبت به سطح مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ در دوره جلیلی معترض بود و به نظر می رسد در دوره وی تغییراتی در سازوکار مذاکرات شکل بگیرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


در زمان دبیری آقای روحانی پرونده به شورای عالی امنیت ملی منتقل شد.حال تحلیلشان این است که اله و بله.و این وضعیت باعث ضرر کشور می شود من بنا را بر این می گذارم که حرف این آقایان درست باشد و مملکت در نتیجه انتقال پرونده به شورای امنیت طی این چند سال ضرر کرده.
نتیجه مهم حاصل می شود
1-عامل ضرر به مملکت آقای ... هستند.
اولا انتقال پرونده به شورای عالی امنیت ملی برای وصول به اجماع ملی و مسولیت واحد در نظام بوده است ثانیا بنظر می رسد تیم جدید دارای این ضمانت نامه برای توافق زود رس است تا این پیروزی را به نام دولت یازدهم تمام کند نه نظام جمهوری اسلامی!
طاهر
Iran, Islamic Republic of
همچنین شنیده ها حاکی از آنست عده ای بازنشسته تحت عنوان دوستان قدیم از هر دو جناح که عمدتا اصلاح طلبان و راست سنتی هستند و در روز معارفه هم در وزارت خارجه حضور داشتند در صددند از طریق آقای ظریف طی نامه ای از هیات وزیران مجوز بگیرند تا مجددا به سرکار برگردند که این کار همان رانت خواری و باندبازی را در اذهان متبلور می کند و باعث دلسردی خواهد شد و خدا کند ظریف چنین کاری نکند و تحت تاثیر خواهش آنان قرار نگیرد.
ممنون
United States
اتفاق خوبی است. چرا که همین که پرونده در یک نهاد امنیتی مثل شورای عالی امنیت ملی پیگیری شود خود به خود شائبه امنیتی بودن و بحث سلاح هسته ای پیش می آید اما وزارت خارجه وظیفه ذاتی اش گمانه زنی بین المللی است و تخصصی بودن روند پیگیری را متذکر می شود
علی
اونوقت اگر وزارت ذاتا سیاسی امور خارجه مسئله رو پیگیری کنه دیگه سیاسی نیست؟؟!!
در ضمن اینکه انتقالش بدیم به وزارت که ابعاد امنیتی نداشته باشه و ... یه مشت حرف شعاری مفته!
کلیپ کابینه فراجناحی

خیلی جالبه حتما ببینیدش :D
http://mostazafin.tv/latest-video/video/541_farajehani
با توجه به جنس استدلال آقای روحانی!!! می بایست سطح مذاکرات به سازمان انرژی اتمی منتقل بشه!!! و انتقال اون به وزارت خارجه همچنان به شائبه سیاسی ـ امنیتی بودنش دامن می زنه!
وانگهی پله اول شورای امنیت ملی شدن پرونده هسته ای ایران در زمان تصدی حسن روحانی انجام شده!!! شترسواری دولا ولا؟؟؟؟؟؟؟
محسن
Iran, Islamic Republic of
اگر این پرونده امنیتی را به وزارت خارجه بسپارند و اهمیت امنیتی آن نادیده گرفته شود به راحتی می توان حقوق مردم و استقلال سیاسی کشور را نادیده گرفت! کاری که اصلاح طلبان در آن استادند.