سه شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 30 Apr 2024
 
۰
۱

فرماندار تهران: پايتخت قابل انتقال نيست

جمعه ۱۱ اسفند ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۵۰
کد مطلب: 274632
عیسی فرهادی در خصوص افزایش ظرفیت‌های حمل و نقل عمومی در تهران اظهار داشت: تهران حدود 10 میلیون نفر جمعیت دارد و توسعه تهران در 30 ساله انقلاب چند صد برابر نسبت به قبل بوده است.
 به گزارش جهان به نقل از فارس، فرماندار تهران خاطرنشان کرد: تهران دهکده‌ای بوده که امروز تبدیل به یک کلانشهر شده است ولی متأسفانه زیرساخت‌های لازم همزمان با توسعه جمعیت برای این کلانشهر ایجاد نشده است. بنابراین ابتدا جمعیت ساکن شده و بعد به دنبال توسعه زیرساخت‌ها رفته‌ایم. وقتی که جمعیت ساکن می‌شود به طبع تکمیل زیرساخت‌ها کار مشکلی است و باید با هزینه‌های بیشتری بزرگراه، مترو، پل، تونل و دیگر خدمات رفاهی را ارائه دهیم.
 
فرهادی افزود: در ۸ساله دولت نهم و دهم در استان و شهر تهران کارهای شاخصی انجام شده که از جمله آن طرح انتقال بخش‌هایی از شهر تهران به بیرون از این کلانشهر است.
 
فرماندار تهران بیان داشت: شهرهای جدید پرند، هشتگرد، پردیس که عمده جمعیت تهران به خود اختصاص داده طرحی برای برون رفت از شهر تهران بوده است.
 
وی به ساخت مسکن‌های مهر در اطراف شهر تهران اشاره کرد و گفت: در شهرک‌های اقماری نیز مانند ماهدشت ۱۲ هزار واحد مسکن ساخته شده که بخش اعظم آن مربوط به ساکنان تهران است.
 
فرهادی خاطرنشان کرد: یکی از سیاست‌های ایجاد مسکن‌های مهر در اطراف تهران برون رفت از سکونت در شهر تهران بوده است و هدف این است که این ۳۰۰ هزار واحد مسکن مهر حدود یک و نیم میلیون نفر از شهر تهران را در خود جای دهد.
 
فرماندار تهران در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: تمام تلاش این است که تمام مسکن‌های مهر تا پایان دولت واگذار شود ولی طبیعتاً تمام طرح‌ها تا پایان دولت به بهره‌برداری نمی‌رسد و دولت مصمم است که کمترین طرح‌ نیمه‌تمامی برای دولت بعدی به جای بماند.
 
۸۵ درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود
وی با بیان اینکه ۸۵ درصد از واحدهای مسکن مهر تا پایان دولت واگذار می‌شود، گفت: در شهرهای پردیس و شهرک ابریشم حدود ۱۰۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است که بخشی از آن واگذار شده است.
 
فرهادی در پاسخ به انتقاد یکی از نمایندگان مجلس مبنی براینکه طرح دولت در انتقال جمعیت شکست خورده است، گفت: این اتفاق صورت نگرفته و این طرح در حال پیگیری و اجرا است.
 
وی گفت: اگر مسکن مهر در دولت نهم و دهم ساخته نمی‌شد قیمت مسکن در تهران بیش چند صد برابر افزایش می‌یافت
 
فرماندار تهران بیان داشت: با ساخت مسکن مهر از رشد بی‌رویه قیمت زمین و مسکن جلوگیری شد و مهاجرت از شهرهای مختلف کشور به تهران نیز بواسطه ایجاد مسکن مهر کاهش یافت. فرهادی به زیرساخت‌های مسکن مهر اشاره کرد و گفت: هیچ مسکنی بدون آب، برق، گاز و فاضلاب واگذار نمی‌شود و از مصالح متوسط در این مسکن‌ها استفاده می‌شود.
 
در ادامه این گفت‌وگو عیسی فرهادی به توسعه مترو در شهر تهران اشاره کرد و گفت: در دولت نهم متروی تهران به پرند و هشتگرد متصل شد و تا پایان دولت دهم به بهره‌برداری کامل می‌رسد در ضمن کلنگ مترو پردیس به تهران نیز به زمین زده شد. وی به تکمیل اتوبان تهران به کرج اشاره کرد و گفت: در شش ماهه آینده تمام ۱۰ باند اتوبان کرج به بهره‌برداری می‌رسد.
 
انتقال پایتخت از تهران
فرهادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر انتقال پایتخت افزود:‌ این یک تصمیم کلان است ولی اینکه زندگی در تهران سخت است شکی در آن نیست یکی از مشکلات تهران این است که بر روی گسل واقع شده و به هر حال زلزله نیز خبر نمی‌کند.
 
وی به مشکل تأمین آب تهران اشاره کرد و گفت: با ایجاد تونل ۲۶ کیلومتر انتقال آب از سد کرج تا ۵ سال آینده مشکلی نخواهیم داشت و آب تهران نیز از کیفیت خوبی برخوردار است.فرهادی خاطرنشان کرد: به نظر بنده در صورتی که وضع کشور از نظر اقتصادی بهتر شود حتماً باید پایتخت تغییر کند.
 
وی تأکید کرد: تهران همیشه پایتخت خواهد ماند ولی از نظر پایتخت سیاسی قابل انتقال است. فرماندار تهران بیان داشت: تهران پایتخت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور است و می‌توان پایتخت جدیدی ایجاد کرد.
 
وی به انتقال پادگان‌های تهران اشاره کرد و گفت: انتقال پادگان قلعه‌مرغی به اتمام رسیده و مابقی پادگان‌ها نیز نیرو آموزشی کمتری می‌گیرند.
 
فرهادی افزود: بحث ورود به کاردانی و کارشناسی به دانشگاه‌های تهران نیز محدود و بومی شده است و در تهران در مقاطع دانشجویی ارشد و دکترا پذیرش دانشجو داریم.
 
وی از جلوگیری انتقال دانشجو و کارمندان به تهران اشاره کرد و گفت: اگر این تصمیمات صورت نمی‌گرفت جمعیت تهران خیلی بیشتر و به طبع اداره آن سخت‌تر می‌شد.
 
به گفته فرهادی شاید انتقال پایتخت در دولت‌های بعدی جدی‌تر دنبال شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


علي اكبر رضايي
Iran, Islamic Republic of
يا سلام ،
وضيعت تهران از هرحيث اسف بار است بخصوص ترافيك و تجمع 20% جمعيت كشور كه حاصل آن توليد انواع آلودگي هاي زيست محيطي ، هوا ، صوتي توليد انبوه زباله مرگ و مير ناشي از اين مشكلات هزينه هاي سرسام آور درماني ناشي از شهر نشني و بالا رفتن سن ازدواج و ... تاكيد بر اجراي پروژه مسكن مهر كه عمدتا"‌در حاشيه كلان شهر تهران احداث شده از يك طرف موجب مهاجرت روستاييان به حاشيه شهرها و خالي شدن روستا ها شده و از طرف ديگر نتواسته از بار مشكلات كم كند در حد يك مسكن موقتي بوده و كماكان مشكلات قبلي به قوت خود باقي هستند عليرغم هزينه هاي سنگين احداث بزرگراه ها و مترو و.. .
بنده عرض مي كنم حال كه پايتخت را نمي توانيد انتقال دهيد پايتخت نشنيان را انتقال دهيد البته نه به اطراف تهران بلكه به ساير استانها و شهر هاي مستعد ديگر
مثلا"‌هر وزارتخانه را با تمام زير مجموعه هايش به يك استان انتقال دهيد مثلا" وزرات نفت را به استان خوزستان و وزارت آموزش و پرورش را به استان سمنان و وزارت كشاورزي به استان فارس و وزرات صنعت و معدن و تجارت را به استان اصفهان و ساير وزارت خانه ها را به ديگر استانها خلاصه تجمع جمعيت كشور را در چند شهر منحصر نكنيم .
بنده پيشنهاد مي كنم 50 يا 100 نقطه مناسب براي ايجاد شهر هايي مدرن و جامع با جمعيت 500 هزار تا يك ميليون نفر در سطح كشور شناسايي و مورد مطالعه و بررسي قرار گرفته تا بتوانيم در بيست سي سال آينده مشكل مسكن و ترافيك و ... نداشته باشيم .
طرح مسكن مهر صرفا"‌يك خوابگاه براي شهر هاي بزرگ ديگر است و جمعيت ساكن در آنها ناگزيرند براي كار به شهر هاي اصلي هجوم آورند كه اين خود مشكلات جديدي بر مشكلات قبلي اضافه خواهد كرد .
نكته بعدي اين است كه بجاي توسعه شهر ها كه عمدتا" مصرف كننده صرف مي باشند و توليدشان فقط زباله است . يباييم روستاهاي متروكه را احيا كنيم و روستاهايي را كه مولد هستند توسعه بدهيم حتي روستاهاي مدرن در نقاط مناسب ايجاد كنيم بنحوي كه نه تنها مانع مهاجرت روستاييان به شهر ها بشود بلكه بر عكس آن چنان جذاب باشد حتي شهر نشيان را مجذوب كرده و مهاجرت معكوس از شهر به روستا را سبب شود .
خلاصه روند جاري فعلي و سياستهاي مسكن موجود آينده درخشاني را نويد نمي دهند .
نكته ديگر اينكه هرچه پول و ثروت ملي در تهران هزينه شود باعث گراني مسكن در تهران گرديد و چون قيمت هاي تهران براي ساير شهر ها ملاك و شاخص بوده گراني را به جاهاي دیگر تعميم مي دهد .
هستند بسياري از ساكنين شهر هایي كه آرزو دارند در شهر هاي كوچك و روستاهاي زادگاهشان اقامت گزينند لكن شرايط زندگي مناسب در روستا و يا شهر زادگاهشان فراهم نيست .