ما حجاب را به حکم شرع، عقل و قانون، یک ارزش می دانیم و واجب است که در جامعه ما رعایت شود اما دولت فرانسه آن را مغایر ارزش های خود می داند و با همه ادعاهای ظاهری که آنها در زمینه آزادی، حقوق بشر و ... دارند، جلوی پوشش اسلامی را می گیرند.
با نگاه به متن لایحه، می توان دریافت که برخی نواقص موجود در نسخه قبلی برطرف شده است، اما از سوی دیگر، برخی نواقص همچنان پابرجاست و در کنار آن، نواقص دیگری نیز به آنها اضافه شده است.
و بالاخره با عرض پوزش باید گفت؛ متن طولانی و ۷۰ مادهای لایحه میتواند، نوعی سردرگمی درپی داشته باشد. از طولانینویسی «متن مطول» در تدوین قراردادها و متون رسمی به عنوان یک لغزشگاه خطرناک یاد میکنند.
با توجه به اینکه دشمن بر روی مقوله حجاب سرمایه گذاری ویژه انجام داده و از ظرفیت های گوناگون داخلی و خارجی استفاده می کند، بنابراین در اینجا ما شاهد یک جنگ تمدنی و تمام عیار هستیم و برخی اتفاقات نیز طبیعی هستند.
یکی از احکامی که غیر از حبس برای همین افراد بسیار سنگین است ممنوعیت استفاده از فضای مجازی است که در احکام صادره افسانه بایگان و لیلا بلوکات با هوشمندی قرار داده شده است.
متأسفانه مسئولین ما در ماه های گذشته، خود را با این شرایط جنگی تطبیق ندادند و به نوعی با کوتاهی هایی که صورت گرفت، به دشمنان خارجی و ولنگاران داخلی، زمان داده شد و آنها روز به روز برای ایجاد ناامنی اخلاقی و ترویج فساد و فحشاء در سطح جامعه، گستاخ تر و وقیح شده اند.
قطعاً باید با موارد سازمان یافته کشف حجاب و ولنگاری مقابله کرد، منتها واقعیتی که امروز با آن روبرو هستیم این است که اکثریت کسانی که این روزها کشف حجاب می کنند، جزو موارد سازمان یافته نیستند.
در این قانون، جریمه ها نباید به گونه ای باشد که به راحتی قابل پرداخت باشد. برای قشر مرفه جامعه و بخشی از سلبریتی ها، جریمه های دم دستی به هیچ وجه کارساز نخواهد بود.
در قوانینی که تدوین می شود باید به این نکته توجه کرد که نباید منطوق یا مفهوم ماده قانونی، بدحجابی را مجاز بداند و یا در نهایت، منجر به عادی نشان دادن و عادی سازی بدحجابی شود.
از نظر علمای شیعه، منابع فقه، چهار چیز است: قرآن، سنت (قول، فعل و تقریر معصوم)، عقل و اجماع؛ بنابراین، به فرض اینکه حکم وجوب رعایت حجاب برای زنان از قرآن کریم برداشت نشود – که می شود – باز هم کسی نمی تواند ادعا کند که رعایت حجاب، واجب نیست.
قطعاً اسلام انعطاف دارد، اما انعطاف اسلام هم تابع مجموعه ای از اصول و مبانی است؛ این اصول، اصول گتره ای نیستند که برای جلب نظر یا سوت و کف زدن عده ای مدام رنگ عوض کند!
در حوزه مدیریت بیحجابی و مقابله با آن و نیز ترویج و نهادینهسازی حجاب و عفاف دهها نهاد و ارگان و دستگاه مسئولیت دارند، اما عملا مسئولیتهایشان زمین مانده است. اینها باعث شده تا تعبیر تنها ماندن پلیس در زمینه مقابله با بیحجابی مطرح باشد و به تعبیری تنهایی سردار رادان، که به تازگی سکان ریاست پلیس کشور را بهدست گرفته است.
نیروی انتظامی، مسئول تصحیح اعتقاد و باور مردم نسبت به حجاب و یا هر مقوله اعتقادی و اخلاقی نیست. مسئول اعتقادات و باورهای مردم، نهادها و دستگاه های دیگر هستند و اساساً این موضوع ارتباطی به نیروی انتظامی ندارد.