نایبرئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با رد شایعات مبنی بر مجوز دادن به اتباع خارجی برای تذکر حجاب به بانوان ایرانی، اعلام کرد که تنها افرادی که تابعیت ایرانی دارند میتوانند در این زمینه اقدام کنند.
هنوز معلوم نیست که این قانون - با وجود تصویب و تأیید شدن- در چه مرحله ای قرار گرفته است؟ این در حالی است که جامعه، در خلأ زندگی نمی کند و باید هرچه زودتر جلوی آسیبهای اجتماعی و فرهنگی مانند کشف حجاب و پوششهای زننده را گرفت.
از رئیس قوه قضائیه انتظار می رود که در راستای همان ابلاغی که در ابتدای سال گذشته داشتند، بعد از گذشت یک سال، برای مردم و رسانه ها به صورت شفاف بیان کنند که کدام مسئولین و کدام دستگاه ها به وظیفه قانونی و شرعی خود در اجرای قانون عمل نکرده اند یا ناقص و گزینشی عمل کرده اند؟
رهبر انقلاب در مورد اهمیت مسائل فرهنگی فرمودند: «با مسائل فرهنگی شوخی نمی شود کرد، بی ملاحظگی نمی شود کرد؛ اگر چنانچه یک رخنه فرهنگی به وجود آمد، مثل رخنه های اقتصادی نیست که بشود [آن را] جمع کرد».
مسئولین باید توجه داشته باشند که اقلیت هنجارشکن جامعه، چشمشان به واکنش حاکمیت است و با توجه به رفتاری که حاکمیت نسبت به هنجارشکنی آنها دارد، خود را تنظیم می کنند. توضیح اینکه، هنجارشکنان جامعه نه در خلأ زندگی می کنند و نه منتظر این می مانند که آیا لایحه حجاب بیرون می آید یا نه؟
این دست و آن دست کردن مسئولین مربوطه موجب شده است که اقلیت هنجارشکن، جسارت بیشتری برای هنجارشکنی پیدا کنند. در حقیقت، هر چقدر که ما مماشات و تسامح نشان دادیم، آنها جری شدند و مترصد این هستند که همین طور به درجات بعدی هنجارشکنی روی آورند.
ما حجاب را به حکم شرع، عقل و قانون، یک ارزش می دانیم و واجب است که در جامعه ما رعایت شود اما دولت فرانسه آن را مغایر ارزش های خود می داند و با همه ادعاهای ظاهری که آنها در زمینه آزادی، حقوق بشر و ... دارند، جلوی پوشش اسلامی را می گیرند.
با نگاه به متن لایحه، می توان دریافت که برخی نواقص موجود در نسخه قبلی برطرف شده است، اما از سوی دیگر، برخی نواقص همچنان پابرجاست و در کنار آن، نواقص دیگری نیز به آنها اضافه شده است.
و بالاخره با عرض پوزش باید گفت؛ متن طولانی و ۷۰ مادهای لایحه میتواند، نوعی سردرگمی درپی داشته باشد. از طولانینویسی «متن مطول» در تدوین قراردادها و متون رسمی به عنوان یک لغزشگاه خطرناک یاد میکنند.
با توجه به اینکه دشمن بر روی مقوله حجاب سرمایه گذاری ویژه انجام داده و از ظرفیت های گوناگون داخلی و خارجی استفاده می کند، بنابراین در اینجا ما شاهد یک جنگ تمدنی و تمام عیار هستیم و برخی اتفاقات نیز طبیعی هستند.
یکی از احکامی که غیر از حبس برای همین افراد بسیار سنگین است ممنوعیت استفاده از فضای مجازی است که در احکام صادره افسانه بایگان و لیلا بلوکات با هوشمندی قرار داده شده است.
متأسفانه مسئولین ما در ماه های گذشته، خود را با این شرایط جنگی تطبیق ندادند و به نوعی با کوتاهی هایی که صورت گرفت، به دشمنان خارجی و ولنگاران داخلی، زمان داده شد و آنها روز به روز برای ایجاد ناامنی اخلاقی و ترویج فساد و فحشاء در سطح جامعه، گستاخ تر و وقیح شده اند.
قطعاً باید با موارد سازمان یافته کشف حجاب و ولنگاری مقابله کرد، منتها واقعیتی که امروز با آن روبرو هستیم این است که اکثریت کسانی که این روزها کشف حجاب می کنند، جزو موارد سازمان یافته نیستند.
در این قانون، جریمه ها نباید به گونه ای باشد که به راحتی قابل پرداخت باشد. برای قشر مرفه جامعه و بخشی از سلبریتی ها، جریمه های دم دستی به هیچ وجه کارساز نخواهد بود.