کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

روزنامه حامی دولت: در ۱۵ ماه گذشته شرایط کشور بدتر نشده باشد، بهتر هم نشده/ پزشکیان مشغول سخنرانی‌ در این نشست و آن نشست است/ خود دولت به شوک درمانی نیاز دارد

11 آذر 1404 ساعت 11:31

شاید دقیق‌ترین تعبیر که بتواند فضای کنونی را ترسیم کند، این باشد که امروز کشور در یک شرایط برزخی، تعلیقی و مه‌آلود قرار گرفته که بی‌شک دود آن در نهایت به چشم اقتصاد ملی و معیشت مردم خواهد رفت.


گروه سیاسی جهان نیوز: در ادامه انتقاد رسانه حامی دولت از دولت چهاردهم، بار دیگر روزنامه شرق به دولت تاخته و آن را نیازمند شوک درمانی دانسته است.

شرق اذعان می کند که شرایط کشور در این ماه 15 ماه اگر بدتر نشده باشد، بهتر نشده و رئیس جمهور هم مشغول سخنرانی‌ ناتمام در این نشست و آن نشست و گرفتن ژست منتقد و طرح بایدها و نبایدهای بی پایان است.

بیشتر بخوانید:
عطریانفر: انتظارها از دولت وفاق برآورده نشد
سازندگی: رئیس‌جمهور باید صدای ثبات باشد نه انعکاس اضطراب
شرق: 
شعار «وفاق» هم توخالی و شکست خورده است


به گزارش جهان نیوز، بخش هایی از گزارش شرق را خواهید خواند:

**قریب به ۱۵ ماه از استقرار دولت چهاردهم که با راهبرد «وفاق» و وعده بازگشت عقلانیت، علم و عدالت به سازوکارهای حکمرانی در کشور بر سر کار آمده است، می‌گذرد. واقعیت این است که دولت تا به امروز هنوز در برابر بسیاری از چالش‌های بزرگ فراروی خود اعم از ناترازی‌های اقتصادی و ناتراضی‌های اجتماعی تصمیم روشن و قاطعی اتخاذ نکرده است. نه وعده حذف فیلترینگ به سرانجام رسید و نه سفره‌های رنگارنگ و متفاوت برخی دستگاه‌ها، نهادها و شرکت‌ها جمع شد. نه تکلیف قیمت‌گذاری، سهمیه‌بندی یا آزادسازی حامل‌های انرژی مشخص شد و نه تکرار متواتر ضرورت انتقال پایتخت از تهران به حل دردسرهای عظیم این کلان‌شهر بزرگ و پرچالش کشور کمک کرد و در انتها نیز نه تحریم‌ها از دست و پای اقتصاد ایران خارج شد و نه جنگ و سایه آن از روی کشور برداشته شد.

**شاید دقیق‌ترین تعبیر که بتواند فضای کنونی را ترسیم کند، این باشد که امروز کشور در یک شرایط برزخی، تعلیقی و مه‌آلود قرار گرفته که بی‌شک دود آن در نهایت به چشم اقتصاد ملی و معیشت مردم خواهد رفت. بنابراین در چنین شرایطی که ترسیم شد، جامعه به شدت در برابر راهبرد شوک‌درمانی مقاومت کرده و اساسا نمی‌توان تصمیمات اصلاحی و علاج‌بخش دقیقی معطوف به حل پرونده‌های بازی چون قیمت‌گذاری انرژی، یارانه‌ها، مدیریت منابع آبی کشور و... اتخاذ کرد. از دیگر سوی وقتی به سمت دولت و برنامه‌ها و تدابیر آن برای عبور کشور از گردنه صعب‌العبور فعلی می‌نگریم، عدم انسجام و هماهنگی میان بخش‌ها و متولیان مختلف و سردرگمی و اعوجاج در مدیریت مسائل کشور به وضوح مشخص است. گذر این ۱۵ ماه نشان داد که شرایط کشور بدتر نشده باشد، بهتر هم نشده است! بنابراین به نظر می‌رسد پر بیراه نیست اگر بگوییم دولت چهاردهم در چنین وضعیتی با یک بن‌بست نظری- عملی مواجه شده و هنوز از شوک رخدادهای حادث‌شده (به ویژه جنگ و تشدید تحریم‌ها) خارج نشده است.

**امروز رئیس‌جمهور تقریبا همان مسیری را می‌رود که سایر رؤسای جمهور پیشین طی کردند و وضعیت امروز کشور را به چنین سرنوشتی دچار کردند: سخنرانی‌های ناتمام در این نشست و آن نشست و گرفتن ژست منتقد و طرح بایدها و نبایدهای بی‌پایان طی ایام هفته و در روزهای آخر هفته، سفر به استان‌ها یا عزیمت به سفرهای خارجی برای امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری و کف‌زدن حضار و در نهایت آفتابه و لگن هفت دست و شام و ناهار هیچی! از همین رو است که باید گفت نه جامعه شکننده و پردرد امروز ما، بلکه خود دولت نیازمند شوک‌درمانی به منظور خروج از پیله‌های احتیاط و بی‌تصمیمی و تپیدن دوباره نبض اصلاحگری و تحول‌خواهی و بازگشت به ریل‌های مدیریت عقلایی و علمی کشور است. در این مسیر دولت نیازمند اجرای برنامه‌ای تحولی، جامع و افق‌گشاست که تابوها و بن‌بست‌های تنیده‌شده به حکمرانی اقتصادی و سیاسی کشور را بگشاید و از زاویه‌ای دیگر به حل منازعات و خروج از سردرگمی‌ها بنگرد و چاره‌اندیشی کند.
 


کد مطلب: 960953

آدرس مطلب :
https://www.jahannews.com/report/960953/روزنامه-حامی-دولت-۱۵-ماه-گذشته-شرایط-کشور-بدتر-نشده-باشد-بهتر-هم-پزشکیان-مشغول-سخنرانی-این-نشست-خود-شوک-درمانی-نیاز

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com