شورای نگهبان از این فراتر رفته و مثلاً پیوستن ایران به گروه ویژۀ اقدام مالی یا افایتیاف را هم تأیید نمیکند درحالیکه شرع و سنت را با امر مدرنی چون افایتیاف چه کار؟
گروه سیاسی جهان نیوز: دهم آذرماه، سالروز شهادت آیتالله مدرس و روز مجلس بود، به همین بهانه روزنامه هم میهن با اعتراض به آموزش و پرورش، روایت اسلام سیاسی مدرس را در کتب درسی نکوهش کرده و نوشته است: «مدرس، مرد سیاست بود. منتها یک متشرع سیاستمدار بود و به دنبال دینی کردن سیاست با برپایی حکومت دینی نبود!»
این روزنامه با تقلید از منورالفکرهای غربزده دوران قاجار و پهلوی، تایید و عدم تایید FATF را به تجدد و مدرنیته گره زده و نوشته است: «قرار بود شورای نگهبان مراقب باشد چنانچه مصوبهای خلاف شرع و قانون اساسی باشد تأیید نکند اما شورای نگهبان از این فراتر رفته و مثلاً پیوستن ایران به گروه ویژۀ اقدام مالی یا افایتیاف را هم تأیید نمیکند درحالیکه شرع و سنت را با امر مدرنی چون افایتیاف چه کار؟»
روزنامه کرباسچی که به زعم خود میخواهد از حضور ظریف در دولت حمایت کند، با خائن خواندن وثوق الدوله، ظریف را کنار او گذاشته و نوشته است: «مدرس در حالی دفاع کرد که وثوقالدوله به عنوان نماد خیانت (به سبب قرارداد 1919) شناخته میشد (و میشود) و خود مدرس هم از جدیترین مخالفان و افشاگر آن بود و دکتر مصدق هم در مخالفت با وزارت وثوقالدوله سخن گفت. این روزها که مجلس فعلی درگیر بحث «مشاغل حساس» است و خواب و خوراک برخی نمایندگان حذف ظریف از کابینۀ پزشکیان شده بد نیست بدانیم مدرس از این منظر دفاع کرد که اگر بنا بر حذف همه باشد چه کسی باقی میماند؟!»
بیش از یک قرن است که دنیا با عبور از مدرنیته، از یک طرف دوگانه سنت و مدرنیته را به دور انداخته و از طرف دیگر منورالفکرها نیز به گوشهی عزلت خزیده و روزمره خود را با سیگار و قهوه سر میکنند. در دوران هوش مصنوعی، رمز ارز، جنگهای ترکیبی، فروپاشی نظام قطبی، در هم تنیدگی انسان و رسانه و رکورد زدن سرعت تکنولوژی، برخی اصلاحطلبان عقده بازگشت به دوران منورالفکرهای قجر و پهلوی را دارند و گاه گاهی از آن دوران یاد میکنند.
ژست روشنفکر نمایی و قانونداری اصلاحطلبان درحالی است که ظریف برخلاف قانون در پست معاونت رئیس جمهوری قرار گرفته است. با اینکه کشور درحال حاضر درگیر مسائل مهم اقتصادی، امنیتی و انرژی است،تمام دغدغه اصلاحطلبان تغییر قانون برای نگهداشتن ظریف شده است!