مدیران خودرو
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۴۶
داغ کنيد+ ۰
از همان آغاز جنگ اوکراین تا به امروز، طیف ها و جریان های سیاسی مخالف با دموکرات های آمریکایی و دولت بایدن، مدام این مساله را مطرح کرده‌اند که سیاست حزب دموکرات و جو بایدن، در رابطه با جنگ اوکراین ضعیف است و همین مساله سب شده تا منافع راهبردی آمریکا در اروپا به خطر بیفتد. حال بایدن و دموکرات ها در روزهای پایانی حضور خود در کاخ سفید سعی دارند تا حدی ورق را در این رابطه برگردانند.
قمار خطرناک بایدن در جنگ اوکراین؛ موشک‌های «اتکمز»
گروه بین الملل جهان نیوز: "جو بایدن" رئیس جمهور آمریکا به تازگی دست به یک اقدام معنادار در بحبوحه تداوم یافتن جنگ اوکراین زده است. در این راستا، بایدن بنا بر آنچه منابع آگاه اعلام کرده اند، به تلافی آنچه حضور سربازان کره شمالی در جبهه های جنک اوکراین عنوان شده، فرمان استفاده اوکراین از موشک های دوربرد "اتکمز" را صادر کرده است. موضوعی که بسیاری از صاحب نظران را وادار کرده تا این حرکت را یک اقدام خطرناک توصیف کنند.

اقدامی که حتی می تواند موجب آغاز جنگ جهانی سوم و یا شروع یک جنگ اتمی شود. کما اینکه روس ها تهدید کرده اند که شلیک موشک های دوربرد به قلمرو آن ها از سوی یک کشور که تسلیحات مذکور را از یک قدرت اتمی دریافت کرده باشد، می تواند توجیهی برای استفاده مسکو از سلاح‌های هسته‌ای باشد. معادله ای که از چشم اندازی کلی آغاز یک فاجعه بزرگ را هشدار می دهد.

با این همه، برخی منابع تاکید کرده اند که ظاهرا آمریکا صرفا این مجوز را محدود به استفاده اوکراین در منطقه کورسک روسیه کرده است. از این رو، در تحلیل قمار عجیب بایدن با محوریت جنگ اوکراین آن هم در شرایطی که زمان چندانی تا پایان حضورش در کاخ سفید و تغییر دولت در آمریکا باقی نمانده، بایستی 3 نکته را مد منظر داشت.

یک: بایدن و تحمیل یک بحران معنادار به ترامپ
دموکرات‌ها و شخص بایدن در جریان انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا، یک شکست سه گانه را از جمهوریخواهان متحمل شدند. آن ها صرفا کاخ سفید را به جمهوریخواهان واگذار نکردند بلکه مجالس سنا و نمایندگان نیز به دست جریان رقیب با آن ها افتاده است. حال در این وضعیت، اینطور به نظر می رسد که حزب دموکرات و شخص بایدن در روزهای آتی با در پیش گرفتن رویه ها و سیاست هایی خاص، سعی داشته باشند تا مسیر حزب جمهوریخواه در دوره حضورش در قدرت را با موانع و برخی چالش ها مواجه سازند. به بیان ساده تر، دموکرات ها در چهارچوب رقابت های سیاسی و حزبی به دنبال آن خواهند بود تا موقعیت ترامپ و جمهوریخواهان را در قدرت تضعیف کنند.

همان کاری که ترامپ نیز قبل از ترک کاخ سفید در سال 2020 با دموکرات ها کرد و به طور خاص در مساله ایران، سنگ بنای تحریم هایی را گذاشت که لغو آن ها با موانع عدیده و گسترده ای همراه بود. دموکرات ها خیلی خوب می دانند که شانس اصلی آن ها برای بازگشت به قدرت و به دست گرفتن سِمت‌های کلیدی در آمریکا، در سوعملکرد جمهوریخواهان نهفته است. اساسا خودِ ترامپ نیز با تکیه بر همین مولفه توانسته بار دیگر به کاخ سفید بازگردد.

دو: تلاش ها دموکرات ها برای قدرت نمایی در جنگ اوکراین
از همان آغاز جنگ اوکراین تا به امروز، طیف ها و جریان ها سیاسی مخالف با دموکرات های آمریکایی و دولت بایدن، مدام این مساله را مطرح کرده اند که سیاست حزب دموکرات و جو بایدن، در رابطه با جنگ اوکراین ضعیف است و همین مساله سبب شده تا منافع راهبردی آمریکا در اروپا به خطر بیفتد. ترامپ حتی بارها در سخنرانی های خود تاکید کرده بود که اگر او در قدرت بود، هیچگاه جنگ اوکراین اتفاق نمی افتاد.  

به بیان ساده تر، ترامپ و جمهوریخواهان سعی داشته‌اند سیاست خارجی دموکرات ها با محوریت جنگ اوکراین را شکست‌خورده و بازنده به افکار عمومی آمریکا و جهان معرفی کنند. حال دولت بایدن که در روزهای پایانی حضور خود در  قدرت است، با برداشتن برخی گام ها سعی دارد این تصویرسازیهای جمهوریخواهان و مخالفان از خود را تغییر دهد و تضعیف کند.

از این رو، جو بایدن با صدور مجوز استفاده از موشک های دوربرد اتکمز توسط ارتش اوکراین علیه روسیه، بر آن است تا از سیاست دموکرات ها در مورد جنگ اوکراین اعاده حیثیت کند و درعین حال، اتهامات ترامپ و جمهوریخواهان علیه خود و سیاستش در رابطه با جنگ مذکور را خنثی سازد.

سه: تضمین تداوم یافتن اعطای کمک های آمریکا به اوکراین
یکی از نکاتی که تقریبا با حضور ترامپ در قدرت واضح و روشن است این مساله می باشد که دولت جدید آمریکا روند اعطای کمک های خود به اوکراین را به شدت کاهش خواهد داد. در این رابطه شاهد بوده ایم که پسر بزرگ ترامپ اخیرا در توئیتی معنادار خطاب به رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده که "به زودی پول‌توجیبی شما به پایان خواهد رسید". البته که برخی منابع آگاه و صاحب نظران نیز تاکید دارند که به دلیل نفوذ چهره های حامی روسیه در تیم سیاسی ترامپ، هیچ بعید نیست که کمک های آمریکا به اوکراین به یکباره قطع شوند.

حال در این فضا، دموکرات ها و به طور خاص شخص جو بایدن و البته برخی قدرت های اروپاییِ ذینفع(در پشت پرده)، دست به هر اقدامی می زنند تا شاید بتوانند ترامپ را در موقعیتی قرار دهند که مجبور به تداوم ارائه کمک های مالی و تسلیحاتی واشینگتن به اوکراین شود. موضوعی که یک نمود عینی آن را می توان در صدور مجوز اخیر بایدن به اوکراین مبنی بر شلیک موشکهای دوربرد اتکمز به خاک روسیه مشاهده کرد.
https://jahannews.com/vdchmmnwx23nv6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما