حالت سوم ادامه دادن رژیم صهیوینستی در مسیر فعلی است که قطعاً با افت و خیرهایی هم همراه خواهد بود. در این حالت حفظ وضع موجود با هدف جلوگیری از عقبگرد رژیم صهیونی و از دست دادن دستاورهای تاکتیکی ارتش صهیونیستی، در عین نیفتادن در ورطه جنگ منطقهای است.
گروه بینالملل جهان نیوز: تا ۲۰ ژانویه که بایدن دولت را به ترامپ تحویل میدهد، حدود دو ماه باقی مانده است. در این فاصله هر اتفاقی که در منطقه رخ دهد، مسئولیت آن نه به گردن دولت گذار بایدن است و نه ترامپ بدون دولت. از همین رو میتوان گفت که در وضعیت فعلی، نتانیاهو بیشترین تاثیرگذاری را بر سیاستهای منطقهای آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهد داشت. البته این موضوع به این معنا نیست که نتانیاهو میتواند هرگونه که بخواهد یکهتازی کند. بلکه تبعات اقدامات وی، دو ماه بعد گریبانگیر او خواهد شد. با اینحال میتوان چند حالت را برای دو ماه پیشرو در نظر گرفت:
یک: حالت اول تشدید تنشها تا مرز جنگ منطقهای است. روزهای ابتدایی پیروزی ترامپ، گمانه زنیهایی در رسانهها منتشر شد که گویای چراغ سبز ترامپ به نتانیاهو بود. همان موقع گفته شد که ترامپ به علت اینکه هنوز مسئولیتی در دولت آمریکا ندارد، اجازه تشدید تنش و اجرای سناریوهای خطرناک را در دوره گذار، به نتانیاهو داده است.
دو: حالت دوم کاهش تنشها جهت افزایش ضریب اطمینان برای آتشبس آینده است. در این حالت گفته میشود ترامپ از شعلهور شدن جنگ منطقهای در این دوماه هراس داشته و نگران است که دولت آیندهاش به پای زیاده خواهیهای نتانیاهو درگیر جنگ منطقهای شود. استدلال نیز آن است که اینبار ترامپ تاجر، برجسته تر از ترامپ دیوانه بوده و به دنبال معاملههای پرسود با کشورهای عربی است. این اتفاق هم تنها زیر سایه صلح منطقهای رقم خواهد خورد.
سه: حالت سوم ادامه دادن رژیم صهیوینستی در مسیر فعلی است که قطعاً با افت و خیرهایی هم همراه خواهد بود. در این حالت حفظ وضع موجود با هدف جلوگیری از عقبگرد رژیم صهیونی و از دست دادن دستاورهای تاکتیکی ارتش صهیونیستی، در عین نیفتادن در ورطه جنگ منطقهای است.
اما افزایش حملات رژیم صهیویسنتی به ضاحیه و بمبارانهای ساعتی جنوب لبنان، همچنین آغاز مرحله دوم حمله زمینی به لبنان که هفته گذشته از سوی ارتش صهیونیستی اعلام شد، نشانههایی بر احتمال دستور کار قرار گرفتن حالت اول است. مقامات لبنانی اعلام کردند که از شنبه ۲۶ آبان تا یکشنبه ۲۷ ام، طی ۲۴ ساعت، ۱۴۵ حمله علیه لبنان انجم شده که تا کنون بیسابقه بوده است.
در چرایی اجرای حالت اول، برخی نوشتهاند که ترامپ به دنبال آتشبس بوده و قصد دارد با ژست قهرمانانه تنشها را در این منطقه سرمایهخیز خاموش کند. از همین رو این فرصت را در مقابل نتانیاهو گذاشته که تا پیش از روی کارآمدن او، ضربات سنگینتری به مقاومت وارد کند. با این کار هزینههای تشدید تنش هم به گردن دموکراتها و بایدن که هنوز روی کار است خواهد افتاد.
اما پروژههای نیمه تمام ترامپ در زمان ریاست جمهوری قبلی او می تواند در این دوره تمام شود. از جمله پروژه «معامله قرن» و «قرارداد ابراهیم» که نطفه آن در اجلاس ورشو در سال 2019 کاشته شد اما تا پایان دور اول دولت ترامپ به سرانجام نرسید. تکمیل پروژه ناتمام ابراهیم و ادغام رژیم صهیونیستی در نظم امنیتی منطقه، هدف مشترک نتانیاهو و ترامپ است که میتواند دستاوردهای تاکتیکی نتانیاهو را نیز به برد راهبردی بدل کند. بدیهی است که طولانی شدن جنگ اسرائیل و مقاومت، اصلیترین مانع بر سر این توافقات بوده و کشورهای عربی را از نزدیک شدن بیشتر به اسرائیل بازمیدارد.
البته با توجه به روحیه جنگطلبانه ترامپ، دلیل دیگر آن میتواند افزایش تنش با هدف شروع جنگ گسترده علیه همه اجزاء مقاومت باشد. به این معنا که اهداف اعلامی نتانیاهو مبنی بر بازگشت آوارگان، اسرا و نابودی حماس، دروغین بوده و هدف اصلی درهم شکستن کانونهای تهدید علیه رژیم در اراضی اشغالی، لبنان، سوریه، عراق و یمن باشد. با این وصف، به زعم آنها کار حزبالله باید در این مدت پیچیده شده و به وضعیت حماس گرفتار آید. در این طرح، برآورد صهیونیستها احتمالا این خواهد بود که ضاحیه همچون غزه آواره شده و گستره، کیفیت و کمیت عملیاتهای حزبالله، در حد حماس کاهش خواهد یافت.
در این میان بایدن هم مجوز استفاده از موشکهای دوربرد را برای اوکراین صادر کرد. این اقدام بایدن را شاید بتوان در واکنش به هزینهتراشی ترامپ برای روزهای پایانی دولت دموکراتها برآورد کرد.
منتظر ترامپ ماندن برای پایان جنگ غزه و لبنان یک خطای بزرگ و خطرناک است.
نباید فریب بخوریم بلکه باید وعده صادق۳ را با قدرت و بدون تاخیر بیشتر اجرا کنیم تا صهیون مجبور به پذیرش شروط حزب الله و حماس شود و الا قبول نمی کند.