مدیران خودرو
دوشنبه ۷ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۰۸:۵۶
داغ کنيد+ ۰
تقابل بین دولت و مجلس در مبحثی حساس چون قیمت بنزین موضوع جالب توجهی نیست و تبعاتش در جامعه و اقتصاد کشور مشکلاتی ایجاد می کند.
اشتباه دولت و برخی نمایندگان مجلس در ماجرای قیمت بنزین چیست؟
گروه اقتصادی جهان نیوز:‌ مبحث گرانی بنزین موضوعی است که هر از چندگاهی در رسانه ها و از سوی مسئولان مطرح می شود. حالا که بحث بودجه سال ۱۴۰۴ مطرح است این مسئله دوباره داغ شده است.
 
یکی از نمایندگان مطرح کرده که بحث افزایش قیمت سوخت و بنزین در لایحه بودجه سال آینده به طور صریح و شفاف ذکر نشده است.
 
«حسین صمصامی» عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرده است: «در پیشنهادها و فروض اولیه لایحه بودجه سال آینده کشور مطرح شده بود که قیمت سوخت متناسب با تورم افزایش یابد، اما در لایحه بودجه ارائه شده به مجلس به صورت صریح این موضوع یعنی افزایش قیمت سوخت و بنزین نیامده است و دولت هم اعلام کرده که بنا ندارد سال آینده قیمت سوخت و بنزین را افزایش دهد.»
 
البته دولت عنوان کرده است که افزایش ناگهانی و بدون اطلاع مردم صورت نمی گیرد. «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت گفت: «مردم درباره افزایش قیمت بنزین غافلگیر نخواهند شد و اگر موضوع افزایش قیمت به نتیجه برسد، این مسئله را با مردم طرح می‌کنیم.»
 
منتها هنوز مبحث گرانی بنزین موضوع شفافی در دولت و فضای مجلس نیست و کشمکش هایی در این بخش وجود دارد. به عنوان نمونه یکی از نمایندگان مجلس ضمن یک پست در شبکه اجتماعی ایکس عنوان کرده که «شایعاتی در مورد گران شدن بنزین در لایحه بودجه ۱۴۰۴ بوجود آمده است. همچنان که گفته ام شوک درمانی و آزادسازی مبتنی بر شوک را قبول نداشته و ندارم.»

«احمد نادری» عضو هیئت رئیسه مجلس اضافه کرده است: «حتی گران سازی پلکانی هم باید با توجه به اثرات اجتماعی و تاب آوری جامعه باشد. اجازه گران کردن بنزین را نخواهیم داد.»

البته موضوع ایجاد شوک در جامعه و اعلام اینکه حتی رییس جمهور صبح جمعه از گرانی متوجه شده و خود را شریک مردم در این شوک و بهت بداند شیوه ای برای عدم مسئولیت پذیری دولت روحانی بود که نتایج بدی در جامعه به دنبال داشت. موضوعی که دولت ها باید بدان توجه کنند که جامعه را با گرانی و ژشت بی اطلاعی تنها نگذارند. اما اینکه برای مقابله با چنین فضایی مجلسی ها از کل موضوع تنظیم قیمت ها نیز جلوگیری و دست های دولت را ببندند نیز اقدام مناسبی نیست.
 
 تقابل بین دولت و مجلس در مبحثی حساس چون قیمت بنزین موضوع جالب توجهی نیست و تبعاتش در جامعه و اقتصاد کشور مشکلاتی ایجاد می کند؛ اگرچه اهداف آن از سوی مجلس مقابله با ایجاد شوک در جامعه باشد.
 
دولت نیز در این عرصه مطابق وعده ای که داده باید شفاف باشد. یکی از موارد اصلی رای آوری «مسعود پزشکیان» مسئله احساس رای دهندگان نسبت به شفافیت و صداقت وی بوده است.
 
هر چند که این موضوع در بخش بنزین تا حدودی بحث برانگیز شده است. در دوران انتخابات وقتی رییس ستاد انتخابات پزشکیان اعلام کرد که بنزین باید گران شود و فیلمی از پزشکیان در یک سال قبل منتشر شد که وی اعتقاد به بالا رفتن بنزین تا قیمت ۲۰ هزار تومان داشت، در فضای مناظرات نظر وی در این خصوص پرسیده شد که وی نیز اعلام کرد که «بنزین را گران نخواهم کرد و بدون رضایت مردم اقدامی نخواهم کرد.»
 
وی اما در اظهار نظری بعد از انتخابات عنوان کرد که «هیچ منطقی نمی‌پذیرد که بنزین را آزاد بخریم و با سوبسید بفروشیم.»
 
موضوعی که توسط یکی از روزنامه نگاران با توجه به وضع اقتصادی مردم با استفاده همین اصطلاح منطقی نیست بدان پرداخته شد و مثلا درباره بالارفتن بی رویه قیمت ها در مقابل حقوق ثابت مردم قید و گزینه منطقی نیست بکار رفت.
 
از همین روست که برخی مطرح کرده اند که موضوع عدم غافلگیری مردم که خانم سخنگو وعده آن را داد با توجه به عدم آمادگی مالی مردم باید تعبیر شود نه روش دولت روحانی در گرانی یکباره بنزین.درواقع مردم از لحاظ تنها ذهنی نباید آماده باشند و دولت باید با توجه به شوکی که با گرانی بنزین در حمل و نقل و متعاقب آن افزایش احتمالی قیمت اجناس بوجود می آید آماده باشد و باید در این جهت برای آمادگی و تجهیز مردم برنامه ریزی کند.

در همین رابطه‌ «عبدالناصر همتی»‌ وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کرد:‌ «در خصوص قیمت بنزین هنوز صحبتی در دولت نداشتیم. البته برخی کارشناسان نکاتی را اشاره کردند که آیا قیمت خودروهای ما مانند خودروهای خارجی است، آیا ماشین‌های ما کم مصرفند؟؛ بنابراین اصلاح قیمت بنزین هم یک پکیج کامل است.»
 
همین موارد یک سردرگمی خاصی در جامعه ایجاد کرده است و هر از گاهی با زمزمه هایی از گرانی بنزین تشدید می شود. گو اینکه برخی از نمایندگان مانند «مالک شریعتی»‌ مطرح می‌کنند که موضوع قیمت بنزین را با طرح های دیگر می شود مدیریت کرد و حتی شاید نیازی به افزایش قیمت بنزین نیست. وی پیشنهاد داده که دولت سبد سوخت کشور را متنوع کند تا در کوتاه مدت مشکل حل شود.

حالا به قول نمایندگان عدم طرح گرانی بنزین در بودجه سال آتی این موضوع را پر ابهام تر و همچنین پالس و پیام احتمال انجام شوک آمیز افزایش قیمت بنزین را به جامعه می دهد.

با این شرایط هم دولت و هم مجلس بایستی در این زمینه با امتداد وفاق ملی و وفاق و تعامل کارشناسی بین قوه نسبت به موضوع بنزین و معادلات منطقی آن اقداماتی انجام دهد. دولت باید با اعلام برنامه خود به مجلس و همچنین بررسی کارشناسانه و برنامه ریزی در این جهت اقدامات خود در آینده را مدیریت شده، پیش ببرد.
https://jahannews.com/vdcd9x0nxyt0z56.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

رضايي ع ر
اولويت اصلي فعلا" مسئله لبنان و فلسطين و نابودي اسرائيل است تا تعيين تكليف اينها بحث در مورد گراني بنزين منتفي است ديگه كسي در مورد آن صحبت نكند لطفا"
اگر هر سال قیمت بنزین مانند بقیه کالاها تعدیل می شد الان دولت درگیر این معضل نمی شد. الان به یکباره نمی توان قیمت را اصلاح کرد.
ناشناس
چرا این تعدیل در دریافت مزد کارها انجام نشد
متأسفانه خیلی ها متوجه نمی شوند که افزایش مزد یعنی افزایش تورم. باید جلوی حقوق های نامتعارف گرفته شود و پرداخت ها عادلانه شود.
حسام فرهنگی قوچانی
توی این یکی دوماه افزایش قیمتها از آب تا مواد غذایی بوده حالا بحث بنزین .....
اول مجلسیها وکمیسیون انرژی بفرمایند مافیای خودروداخلی کیا هستن
اخرش بنزین رو گرون می کنند
ان
گران گردن بنزین باعث تورم زیاد خواهد شد. رییس‌جمهور در چه فکری است؟