يکشنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ ساعت ۱۱:۵۱
جالب بود ۲+
انتظارها از شورای عالی انقلاب فرهنگی بسیار زیاد است. با تمام تلاشی که در سال های گذشته و دوره اخیر در این شورا صورت گرفته، اما انتقادات فراوانی هم به این شورا وارد است.
اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی مراقب این احتجاج رهبر انقلاب هستند؟
گروه فرهنگی جهان نیوز: اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست دکتر پزشکیان هم برگزار شد. رهبر انقلاب، سال ها قبل، در یکی از دیدارها با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی فرمودند: «تقریباً دو، سه سال قبل یکی از دوستان خیلی خوب ما که در این شورا هم فعالیتی داشته‌اند، راجع به مسائل فرهنگ عمومی کشور و مسأله‌ی تربیت و ناهنجاری هایی که احیاناً در سطح جامعه بتدریج بروز کرده، با من گفتگو می کردند و مطالبات و توقعات به‌حقی را درمیان می گذاشتند. من به آن دوست عزیز گفتم کاری که من در این زمینه می توانم بکنم، همین کاری است که تا حالا کرده‌ام؛ یعنی تشکیل این شورا و وارد کردن افرادِ با فکر و با انگیزه برای تصمیم‌گیری درباره فرهنگ کشور؛ و کمک قانونی و حیثیتی و هرچه که لازم است نسبت به این شورا؛ این کاری است که به عهده‌ی من است؛ اما از این‌جا به بعدش به عهده‌ی شما. من به آن دوست گفتم که بنده با شما پیش خدای متعال احتجاج خواهم کرد و به پروردگار خواهم گفت من بهترین کسانی را که مناسب این کار می شناختم، در این شورا جمع کردم؛ شما به خدای متعال باید جواب بدهید؛ هرچه که فکر می کنید باید پیش خدای متعال گفت، آن را بیان کنید و به فکرش باشید. حالا این را می خواهم به شما عرض بکنم که مسؤولیت این شورا به خاطر اهمیت و سنگینىِ مسأله‌ی فرهنگ و علم، مسؤولیت سنگینی است؛ منتها ثقل‌اکبر در این‌جا فرهنگ است؛ چون هم خودِ علم و آموزش و هم جهتگیری و کیفیت و رویکردهای مختلف آن، تحت‌تأثیر فرهنگ عمومی جامعه است».

با نگاه به ترکیب اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین فلسفه تشکیل این شورا، می توان پی برد که این شورا یکی از مهمترین و بنیادی ترین نهادها محسوب می شود.

رئیس جمهور، رئیس قوه قضائیه، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزیر آموزش و پرورش، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان به همراه چندین نفر از نخبگان و کارشناسان عرصه فرهنگی، در شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور دارند.

بنابراین، چه از نظر بهره گیری از ساختارهای اجرایی، قانونی و قضایی و چه از نظر بهره گیری از نخبگان و کارشناسان حوزه فرهنگ و مسائل مرتبط با آن، در هر صورت، در این شورا ظرفیت های گوناگون برای ورود جدی در عرصه فرهنگ وجود دارد. در حقیقت، این شورا یک قرارگاه مرکزی برای فرهنگ کشور محسوب می شود.
 
با توجه به گسترده بودن حوزه فرهنگ، دامنه فعالیت این شورا نیز بسیار گسترده است و به طور کلی، هر جایی که با فرهنگ در ارتباط است، این شورا می تواند در آنجا نقش ایفا کند. البته این را هم بگوییم که کمتر جایی را در بخش های گوناگون جامعه می توان بر شمرد که فرهنگ – یا مستقیم و یا غیر مستقیم - در آنجا نقش نداشته باشد.
 
اگر مشاهده می کنیم که برخی نقدهای اساسی به ساختار ها و رویکردها در آموزش و پرورش و یا دانشگاه ها وجود دارد، باید سراغ شورای عالی انقلاب فرهنگی را گرفت. اگر مشاهده می کنیم که جهت گیری فرهنگی کشور در برخی موارد بسیار نگران کننده است و در سطح جامعه نیز در برخی عرصه ها سبک زندگی غربی به راحتی پای خود را به درون جهموری اسلامی باز کرده، باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی مطالبه کرد. اگر مشاهده می کنیم که سال هاست فضای مجازی غیر استاندارد در حال نابود کردن خانواده ها است و به قتلگاه نوجوانان و جوانان تبدیل شده و همچنان در عرصه مدیریت و حکمرانی فضای مجازی، از قافله عقب مانده ایم، باید یقیه شورای عالی انقلاب فرهنگی را هم گرفت. اگر مشاهده می کنیم که وضعیت شبکه نمایش خانگی، سینما و یا حتی برخی بخش های صدا و سیما نگران کننده است، باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی سوال پرسید. اگر وضعیت حجاب و عفاف، نگران کننده شده، باید یقه شورای عالی انقلاب فرهنگی را گرفت.
 
هر چقدر که دولت یا مجلس و یا سایر دستگاه ها و نهادها در این زمینه ها نقص و یا ترک فعل داشته باشند، در هر صورت، این دلیل نمی شود که ما از شورای عالی انقلاب فرهنگی و در واقع، قرارگاه مرکزی، مطالبه نکنیم. اتفاقاً مطالبه اصلی این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در جای اصلی خود باشد و همه حول محور این شورا قرار داشته باشند.
 
انتظارها از شورای عالی انقلاب فرهنگی بسیار زیاد است. با تمام تلاشی که در سال های گذشته و دوره اخیر در این شورا صورت گرفته، اما انتقادات فراوانی هم به این شورا وارد است.

بعضاً هم اسناد خوبی در این شورا تصویب شده است اما در مرحله اجرا به هر دلیلی نهادها و دستگاه ها به وظایف خود عمل نکرده اند. برای این موضوع  و در واقع برای ضمانت اجرایی داشتن مصوبات این شورا هم باید فکر اساسی صورت گیرد.دانلود فايل
https://jahannews.com/vdcbfabw5rhb9wp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

یک سال است اینترنت دبیرخانه شورای عالی فرهنگی قطع شده است کسی نمی‌تواند مطلبی خوانده یا ارسال کند لطفاً پیگیری نمایید با تشکر
عباس مطهری
سلام.
مطلب بسیار درستی است.
امیدوارم مجموعه های متولی مطالبه‌، مانند مطبوعات، مجلس شورای اسلامی و تشکل‌های دانشجویی به جد این مطالبه به حق رهبر معظم انقلاب و نویسنده این مطلب را دنبال کنند.
بله باید مالک شریعتی همه کاره شود
چه ربطی داشت شما مثل اینکه دل خونی از آقای شریعتی عزیز دارید!!!
غلامرضا
این شورا کنکور را خراب کرده و معدل را سرلوحه قبولی در کنکور قرار داده و این کار غلطی است و عدالت نیست