جهان نيوز : جای خوشحالی دارد که وزیر ورزش و جوانان نیز به این موضوع توجه کرده است و مدال های کشتی و تکواندو موجب نشده که برخی ضعف ها را نادیده بگیرد.
گروه ورزش جهان نیوز: احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان به تازگی گفته است: «این قول را می دهم اگر خدا عمری بدهد در المپیک لس آنجلس با استفاده از همه ظرفیتها باید در تاریخ المپیکها در همه رشتهها بدرخشیم. ما روز سیزدهم بود که مدال نگرفته بودیم و همه منتظر کشتی و تکواندو بودیم این یعنی آسیبپذیری و اصلا خوب نیست. باید رشتههای دیگر را وارد مدالآوری المپیک کنیم».
از طرفی، پس از المپیک 2024 پاریس نیز جهان نیوز دو یادداشت با عناوین: «جدول توزیع مدالهای المپیک و چند نکته قابل توجه» و «چند نکته درباره جایگاه ایران در المپیک 2024 / چند نکته مهمتر برای المپیک 2028» منتشر کرد. اتفاقاً در یادداشت دوم به این موضوع اشاره شد که «روز نخست بازی ها ششم مرداد بود و اولین مدال هم در همین روز و در رشته تفنگ بادی ۱۰ متر مختلط تیمی به نام تیم قزاقستان ثبت شد. این در حالی است که اولین مدال کاروان ایران در روز 16 مرداد توسط امین میرزازاده کسب شد. یعنی مردم تا 10 روز منتظر ماندند، مدام شکست ها را تحمل کردند و حسرت به دست آمدن حتی یک برنز را داشتند». البته اگر بخواهیم مبنا را بازی های فوتبال قرار دهیم - با توجه به اینکه بازی های فوتبال المپیک 2024 ، دو روز زودتر از افتتاحیه رسمی این بازی ها و در روز 3 مرداد آغاز شد در اینصورت، زمانی که ما مدال گرفتیم، حدود 13 روز از آغاز بازی ها گذشته بود.
جای خوشحالی دارد که وزیر ورزش و جوانان نیز به این موضوع توجه کرده است و مدال های کشتی و تکواندو موجب نشده که برخی ضعف ها را نادیده بگیرد. در هر صورت، برای کشوری مانند ایران - که در برخی عرصه ها شانه به شانه ابرقدرت ها حرکت می کند و یکی از قطب های جهان چند قطبی در حال شکل گیری است - مناسب نیست که در المپیک، چنین جایگاهی داشته باشد و در دو رشته، مدال بگیرد. انتظار می رود که در جدول توزیع مدال ها، حداقل در میان 10 کشور برتر قرار گیرد.
کشور ما، از ظرفیت نیروی انسانی – مخصوصاً نیروی انسانی جوان – بهره مند است و هر کشوری چنین ظرفیتی ندارد. در کنار آن، شرایط اقلیمی، تنوع آب و هوایی و برخی آداب و رسوم هم در ایران وجود دارد که شرایط را برای انجام ورزش های گوناگون فراهم کرده است و در بخش های گوناگون کشور ظرفیت ویژه قهرمان پروری وجود دارد.
در المپیک آینده در برخی رشته های پرمدال، از جمله در تیراندازی باید برنامه ریزی ویژه ای در کشور صورت گیرد. همچنین، باید به ظرفیت ویژه آموزش و پرورش هم در این زمینه توجه کرد. برای مثال، اینکه بسیاری از دانش آموزان در زنگ ورزش مشغول فوتبال شوند، همین به نوعی می تواند موجب از بین رفتن برخی سرمایه ها و ظرفیت ها شود. ورزش هایی نظیر تیراندازی باید در دل مدارس جا بازکنند.
با همه اینها، نگاه وزیر ورزش و جوانان دولت چهاردهم در مورد المپیک آینده، قابل تقدیر است و امیدواریم در عمل نیز با برنامه ریزی مناسب بتوانیم به آن موفقیت مورد انتظار دست یابیم.