تنابنده پس از اعدام یکی از اغتشاشگران فتنه زن زندگی آزادی سال 1401 که با قمه کشی خیابان را به روی مردم بسته بود و با مجازات محاربه اعدام شد از او تقدیر کرد و همنامی خودش با محسن شکاری را باعث افتخار دانست!
گروه فرهنگی جهان نیوز: چند روز پیش محسن تنابنده با انتشار ویدئویی از حرکت در مسیر جاده شمال و منطقه ورسک اعلام کرد که برای کارهای مقدماتی ساخت «پایتخت هفت» عازم سفر است.
اما چرا نباید پایتخت هفت ساخته شود؟
پر مخاطبترین و خاطره انگیزترین سریال دهه 90 تعابیری است که میتوان برای مجموعه پایتخت به کاربرد. پایتخت سریالی بود که نخستین بار در نوروز سال 1390 مهمان خانههای مردم شد و حال و هوای عید نوروز آن سال را برای مردم متفاوتتر کرد.
سریالی که شاید قرار بود تنها یک فصل داشته باشد اما به دلیل استقبال بسیار بالای مخاطب ادامه پیدا کرد.
فصلهای دیگر این سریال (2 تا 5) هم مانند فصل نخست آن با استقبال بالای مردم مواجه شد و با اطمینان میتوان گفت فصلهای 2 تا 5 این مجموعه، بدون رقیب جدی پرطرفدارترین سریال دهه 90 بود.
اما مسیر فصل ششم این مجموعه راهی متفاوت با فصلهای گذشته داشت. نوروز سال 1399 که با روزهای تلخ شروع کرونا همزمان شده بود، مردم در میان آن همه اخبار ناگوار از رسانهها باردیگر منتظر پخش فصل جدیدی از این سریال بودند.
پروژهای که فصل یک تا پنج آن روند خوبی را طی کرده بود و فصل ششم آن هم به همین دلیل ساخته شد. ولی علیرغم آشنایی با ذائقه مخاطبان که عملاً میدانست در فصل ششم آن چه سناریویی را در پیش گیرد کاملا به انحراف رفت و عملا این پروژه سوخت.
به عبارت بهتر وقتی سازندگان یک مجموعه بعد از ساخت پنج فصل به خوبی میدانند که مردم چه انتظاری از آنها دارند اما مجموعه ای برخلاف پنج فصل گذشته و در تقابل با آن می سازند دیگر چه جایی برای ادامه این پروژه وجود دارد؟ انحراف پایخت شش به حدی است که صداوسیما حتی در بازنشرهای سالانه پایتخت شش حاضر به پخش نسخه اصلاح شده آن هم نیست.
نکته دیگری که درباره ساخت فصل جدید پایتخت باید اشاره کرد درباره «محسن تنابنده» است که خواه یا ناخواه پروژه پایتخت به آن گره خورده و عملا فارغ از نقش اول سریال، در پشت صحنه هم نقش پررنگی در شش فصل گذشته ایفا کرده است.
فردی که شاید مردم او را همه کاره پایتخت میدانند اما در موج سواری از ماجراهای تلخی نظیر سقوط هواپیمای اوکراینی به بهانه توهین به رخشان بنی اعتماد و باران کوثری(!) همراه با احمد مهرانفر (بازیگر نقش ارسطو) اعلام کرد که دیگر با تلویزیون همکاری نخواهد کرد.
تنابنده پس از اعدام یکی از اغتشاشگران فتنه زن زندگی آزادی سال 1401 که با قمه کشی خیابان را به روی مردم بسته بود و با مجازات محاربه اعدام شد از او تقدیر کرد و همنامی خودش با محسن شکاری را باعث افتخار دانست!
حتی در زمان باخت تیم ملی برابر تیم انگلیس در جام جهانی قطر هم این باخت را به حق دانست و با قضاوتی مغرضانه و بیربط آن را در نتیجه وقایع سیستان و بلوچستان، کردستان و مهاباد دانست.
تنابنده حواشی دیگری هم داشته است. از انتشار تصویر او در کنار «کیت بلانشت» بازیگر استرالیایی در حاشیه جشنواره ونیز تا آرزوی مرگ از خوشحالی در جشن هالویین از این موارد است.
با اوضاع تنابنده که حتی حاضر به عذرخواهی ساده اینستاگرامی از مواضع خود نشده است و همچنین کیفیت فصل ششم پایتخت توجیهی برای ادامه این پروژه وجود ندارد. البته که استفاده از فرصت صداوسیما برای دیده شدن و دستمزدهای کلان توجیه این افراد است؛ در سال 99 تنابنده برای بازی در پایتخت پنج میلیارد تومان درخواست کرده بود.
بار دیگر باید تاکید کرد که تجربه موفق «پایتخت» و یا «نون خ» نشان میدهد که مخاطب تلویزیون چگونه ساخت سریالهایی با محوریت خانواده، هنجارهای جامعه ایرانی و البته با محوریت طنز را میپسندند و آن را دنبال میکنند. مدیران سیما باید این خواسته را با آغاز پروژههای جدید با کیفیتی هم سطح و یا بالاتر از پایتخت پیش ببرند.
مدیران تلویزیون باید دقت کنند که طبق ضرب المثل معروف «حرمت امامزاده را متولی نگه میدارد» اینکه چند بازیگر به رسانه ملی دهن کجی کرده و بدون عذرخواهی و پرداخت هیچ هزینهای برای کار دوباره چراغ سبز نشان دهند و مسئولان مرتبط هم بپذیرند حداقل برای اعتبار سازمان صداوسیما مطلوب نیست.
به فرض عدم حساسیت مدیران رسانه ملی به اعتبار این سازمان، حداقل بر خط قرمزهای فرهنگی و اجتماعی جامعه باید حساس باشند. اینکه فردی با دهنکجی به دستگاه قضایی و مدافعان امنیت از همنامی با یک اعدامی ضدامنیت و عامل ارعاب مردم احساس خوشحالی کند چگونه می تواند به عنوان یک هنرمند برای مردم سریال مطلوبی بسازد؟
سریال پایتخت را دوست داریم اما نه به هر قیمتی باید جای تنابنده رو با کس دیگری عوض می کردند نقش یک ادم کم هوش و حواس که به چشم بر هم زدنی عوض میشه بازگرای زیادی میتونه داشته باشه امتحانش که بد نبود
شاید وقتی به اندازهی فرخنژاد خائن پول درآورد، میرود پیش براندازان و نشان میدهد دوبار که هیچ، برخی مسئولان صد بار هم از یک سوراخ گزیده شوند، اهمیتی نمیدهند،
رییس صدا و سیما گفته درب صدا وسیما به روی همه هنرمندان بازه . همینکه تنابنده و امثالهم حاضر شدن با صداوسیما کار کنن یعنی به نوعی از موضع خودشون کوتاه اومدن و و تعصب اشتباهشونو کنار گذاشتن و اشتباهشونو پذیرفتن .
قحطی هنرپیشه که نیست.
متأسفانه این مسئله باعث میشه که دیگران هم فکر کنند هر کاری می تونند انجام بدهند و کسی کاری بهشون نداره.
لااقل یک عذرخواهی از ملت و خانواده ی شهدا.
سلام.
درود به جهان نیوز
واقعا صدا و سیما باید فکر جدی بکند؛ چرا باید افرادی که به خون شهدا و آرمان های انقلاب توهین کرده اند براحتی بتوانند وارد صدا و سیما بشوند؟!