در پیام تسلیت معظم له بعد از خبر قطعی شهادت آیت الله رئیسی، ایشان درباره رئیس جمهور شهید اینگونه نوشتند: «آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد».
گروه سیاسی جهان نیوز، حسین خان بابازاده: معمولا پیام های تسلیتی که رهبرانقلاب برای ارتحال یا شهادت اشخاص صادر میکنند حاوی نکات مهم و اشارات خاص درباره زندگی سیاسی یا اجتماعی آن فرد است.
در پیام تسلیت معظم له بعد از خبر قطعی شهادت آیت الله رئیسی، ایشان درباره رئیس جمهور شهید اینگونه نوشتند: «آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد».
این اولین اشاره رهبرانقلاب به بداخلاقی ها و ظلم هایی بود که علیه رئیس جمهور شهید اعمال شده بود. مهم تر آنکه بیان این عبارات به فاصله چند ساعت بعد از شهادت آیت الله رئیسی نشان می دهد که این موضوع یکی از موراد مهم مدنظر رهبرانقلاب در 33 ماه گذشته پیرامون شخص رئیس جمهور شهید بوده است.
پیام برای شروع به کار مجلس دوازدهم مرحله دومی بود که رهبرانقلاب به مظلومیت رئیس جمهور شهید اشاره کردند. در بخش پایانی پیام اینگونه آمده بود: «مردم وفادار و هوشیار در شهرهای مختلف، با گلباران و اشکباران این پیکرهای پاک، یاد شهیدان دهه ۶۰ را برای نسل جدید کشور زنده کردند و در عمل، به هزاران دروغ و تهمت و شایعه پاسخ دادند».
آخرین مرحله، سخنرانی مراسم رحلت امام بود. مراسمی که همواره رهبرانقلاب صحبت های مهم داخلی و بین المللی را در این مقطع زمانی مطرح می کنند.
رهبر انقلاب با اشاره به تعریف و تمجید از شخصیت و خدمات و تلاشهای شبانهروزی شهید رئیسی بعد از فقدان او در همه مطبوعات و فضای مجازی و از زبان اشخاص و جریانهای گوناگون، گفتند: «من دلم برای رئیسی سوخت که برخی در زمان حیات او حتی حاضر نبودند یک کلمه از این حرفها بگویند و با وجود مشاهده این برجستگیها، آنها را کتمان و یا حتی وارونه منعکس میکردند و او را میآزردند که البته او غالباً جوابی به آنها نمیداد اما گاهی هم نزد من میآمد و مقداری شکایت میکرد».
در دل این بیان رهبری چند نکته مهم وجود دارد؛ جریان بداخلاق همواره مشغول تخریب بوده و آیت الله رئیسی هم علی رغم آزرده شدن اما همواره این موضوع را تحمل میکرده و صبوری به خرج میداده است. صرفا در بعضی دیدارهای خصوصی با رهبرانقلاب از این بداخلاقیها شکایت میکرده است؛ باز آن هم به فرموده رهبری؛ «مقداری».
سه موضع گیری رهبرانقلاب درباره مظلومیت آیت الله رئیسی در دو هفته بعد از شهادت ایشان نشان می دهد که مظلومیت این شهید عزیز از نکات برجسته شخصیت او بوده است و همان طور که در صدر مطلب اشاره شد این برجستگی شخصیتی باعث شد تا در اولین واکنش رهبرانقلاب به فقدان رئیس جمهور عزیز و مغتنم، به آن اشاره شود.