اگر واقعاً معلم را معمار آینده می دانیم، در آنصورت حق داریم که نسبت به شخص معمار، حساس باشیم. همانگونه که معماری یک ساختمان یا خانه معمولی را به هر کسی نمی سپاریم، به طریق اولی، معماری آینده جامعه را نباید به دست هر کسی بسپاریم.
گروه جامعه جهان نیوز: ابتدای امسال بود که رهبر انقلاب در دیدار با معلمان، جملات قابل تأملی در مورد جایگاه معلم بیان کردند. ایشان در آن جلسه فرمودند: «کاری که معلم بر عهده گرفته ــ معلم متعهد ــ به نظر من مهم ترین کار در کشور است؛ یعنی تربیت و تعلیم نونهالان کشور، یعنی ساختن آیندهی کشور. معلم در واقع معمار آیندهی کشور است».
با در نظر داشتن این موضوع و همچنین اتفاقاتی که هر از چند گاهی در برخی مدارس کشور رخ می دهد و فیلم آن در فضای مجازی منتشر می شود، ضروری است که در مورد به کارگیری معلمان در آموزش و پرورش و ابعاد آن، به چند نکته توجه کنیم:
یک: اگر می خواهیم کشوری داشته باشیم که سعادت دنیوی و اخروی مردم در آن تأمین شود، به نیازهای مردم به خوبی پاسخ داده شود و مشکلات آنها برطرف شود و ...، کلید حل اینها را باید در یک نظام آموزش و پرورش منسجم وکارآمد و حضور معلمان متخصص و متعهد در نظام مذکور جستجو کرد.
دو: اگر معلم را برای تعلیم حروف الفبا یا برای یاد دادن شیوه حل معادلات ریاضی، شیمی و فیزیک و مانند اینها می خواهیم، قطعاً چنین نظام آموزشی به بن بست خواهد خورد و خودش به تنهایی معضلی است برای جامعه! تخصص بسیار ضروری است، اما برای نظام آموزش و پرورش به هیچ وجه کافی نیست.
سه: اخیراً در مورد جذب و استخدام معلمان جدید، خبرهای زیادی به گوش می رسد. اینکه از نظر کمی، تعداد معلمان را افزایش دهیم، در جای خود ضروری است، اما از آن مهم تر، بحث کیفیت و همچنین لحاظ کردن تعهد و میزان درک و فهم افرادی است که جذب و استخدام می شوند. مثلاً مهم است بدانیم که درک آنها از اسلام و انقلاب اسلامی چقدر است؟ میزان حساسیت، ارتباط و آشنایی آنها با مفاهیم دینی چقدر است؟ نگاه آنها نسبت به جامعه و معضلات فرهنگی، اجتماعی و ... چگونه است؟ نگاه آنها نسبت به دنیای غرب و فرهنگ غرب چگونه است؟ میزان مطالعات جنبی و یا تأملات آنها نسبت به مسائل گوناگون جامعه چقدر است؟ میزان علاقه و استعداد آنها برای حضور در جایگاه بسیار مهم تعلیم و تربیت چقدر است؟ آیا صرفاً برای اینکه نام معلم بر آنها گذاشته شود برایشان مهم است، حقوق ثابتی که دریافت می کنند برایشان مهم است یا نه، اساساً دغدغه ذاتی نسبت به مقوله تعلیم و تربیت و ساختن آینده کشور دارند؟
چهار: اگر واقعاً معلم را معمار آینده می دانیم، در آنصورت حق داریم که نسبت به شخص معمار، حساس باشیم. همانگونه که معماری یک ساختمان یا خانه معمولی را به هر کسی نمی سپاریم، به طریق اولی، معماری آینده جامعه را نباید به دست هر کسی بسپاریم.
علاوه بر این، رهبر انقلاب فرمودند: «شایستگیهای حرفهای معلم و شایستگیهای عمومی معلم هم در طول خدمت بایستی رصد بشود؛ یعنی صرفاً [رصدِ] اولِ کار اهمیت ندارد؛ اولِ کار اهمیت دارد، لکن ادامه هم اهمیت دارد. و راهش این است که ضوابط گزینش کمرنگ نشود؛ خب یک مقداری سختیهایی دارد، گزینشهای در چهارچوب ضوابط یک مقدار سخت است، [اما] نگذارند این سختی موجب بشود که این ضوابط کمرنگ بشود».
پنج: بخش قابل توجهی از اتفاقات ناگوار فرهنگی و اخلاقی که بعضاً در برخی از مدارس کشور اتفاق می افتد، حاصل این است که مدیر، ناظم یا معلم مدرسه خودشان از نظر فکری و رفتاری دچار مشکل هستند و همین موجب می شود که دانش آموزان نیز به بیراهه بروند.
شش: مدیران و ناظمان مدارس نیز قطعاً در زمره معلمان قرار می گیرند. بنابراین در مورد آنها هم باید حساسیت لازم وجود داشته باشد. اتفاقاً مدیر و ناظم متعهد و کارآمد، جلوی بسیاری از انحراف ها می تواند بایستد و بدون شک در رشد و تربیت دانش آموزان تأثیر گذار است. در هر صورت، آنها هر روز، چندین ساعت با دانش آموزان سر و کار دارند.
هفت: موضوع مهم دیگر این است که متأسفانه برخی از مدارس غیر دولتی بعضاً ساز جداگانه می زنند و از معلم گرفته تا مدیر و ناظم، مبتلا به انحراف فکری و عملی هستند. انتظار می رود که در آینده، نظارت و حساسیت بیشتری نسبت به این مدارس وجود داشته باشد.
در دولت روحانی و خاتمی چنان مهرکاری شده که احمدی نژاد ها و رئیسی ها فعلا نمی توانند کاری کنند . بطور مثال خاتمی و روحانی شرکتی و حق التریسی آوردن احمدی نژاد و رئیسی آنها را تبدیل وضع کردن
بسیاری از انحرافات موجود در بدنه آموزش و پرورش و در سطح مدارس همانند بسیاری از معضلات و مشکلات و انحرافات پیدا و پنهان در سایر نهادها و وزارتخانه های دولت , نتیجه بیش از 2 دهه ترکتازی لیبرالهای بیگانه با فرهنگ ملی و اسلامی ملت ایران در رأس و شاکله مدیریتی قوه مجریه می باشد.
اگر در آزمون استخدامی آموزش و پرورش اخیر در ارزیابی ها بی عدالتی شود و افراد متدین و انقلابی در گزینش نهایی رد شوند یا کنار گذاشته شوند باید از این به بعد بیشتر شاهد این کاستی ها باشیم
سلام
البته بر اساس گزارشات و مشاهدات افرادی که اخیراً جذب می شوند سعی شده است از حداکثر امتیازات تعهد و تخصص بهره مند باشند.
اما پیشنهاد این است که یک دوره پنج ساله آزمایشی باشند تا در صورت انحراف (از هر جهت) از نظام آموزش کنار گذاشته شوند.
اسیب از جایی زده شده و خواهد شد که اشخاص را با سخت گیری وادار به تظاهر کنیم که بعد از استخدام در همان قالب تظاهر نیت خودش را پباده کند. اگر نحوه گزینش آسان باشد و اشخاص مجبور به تظاهر نباشند انوقت راحت تر میتوان افراد غیر مطلوب شناسایی و طرد کرد
با این که اظمینان دارم منتشر نمی کنید ولی دلیل مثبت زدن را عرض میکنم اگر در دانشگاه ها تشکل ازاد بود و برای فعالیت لازم نبود حتما عضور تشکل های اسلامی شد دیگر این همه مشکل و انحراف از معیار در انجمن های اسلامی نداشتیم که کمونیست و التقاظی و همه در آن جمع شوند. گزینش های سخت گیرانه حاصلش در ابتدا تظاهر و اواخر همانی میشود که مقاله نویس نگرانش است
حرف حساب است
گزینش نکردن یک جوان معمولی که چندان حزب الهی هم نیست ولی معلوم است که اشتهار به فساد ندارد و موقعیتی گیرش بیاید اهل ارتشا و رشوه و امثالهم نیست فقط باعث دلسردی جوانان میشود و بعدا یا کلا ضد همه چیز میشود و یا بفکر مهاجرت می افتد و آنوقت تحلیل می کنیم که دشمن او را فریفته است
مگر از اول انقلاب دنبال فرد رویایی متخصص و متعهد نبودیم؟ مگر در همه ارگانها در مصاحبه ها ملاک همین سوالات اسلامی و انقلابی نبوده؟ اولا اشخاص به راحتی تظاهر میکنند و دوما بسیاری از ابتدا متعهد هستند
سلام خانمی برای لاغر شدن پیش من آمد که از نظر ظاهری حجاب را رعایت نکرده بود و ناخن کاشته بود گفت برای مصاحبه معلمی رفتم گفتن باید لاغر شوید و کاری به حجاب نداشتند
ببخشید، قصد توهین و بی ادبی به این قشر عزیز را ندارم، منتهی از خرداد سال ۱۳۷۶ جریان مشارکت در وزارت آموزش و پرورش نفوذ کرده و به سادگی این مشکل حل نمیشود..