چرا تهران به یک ورزشگاه مدرن جدید نیاز دارد؟/ ضرورتی که دولت هم آنرا احساس کرده است
يکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۰۹:۵۱
کد مطلب: 852716
ضرورت ساخت و بهرهبرداری از یک ورزشگاه مجهز در پایتخت آنجایی بیشتر احساس شد که «کریستیانو رونالدو» ستاره فوتبال جهان به همراه تیم خود به ایران آمد و در چمن مشکل دار ورزشگاه آزادی تهران فوتبال بازی کرد و شاهد مصدومیت بازیکنان تیم پرسپولیس در این ورزشگاه بودیم.
گروه ورزشی جهان نيوز: زیرساختهای ورزشی کشورمان بعد از انقلاب اسلامی رشد قابل توجهی پیدا کرده است. هر چند بعضا این زیرساختهای عمرانی کمتر دیده میشود اما در این حیطه سرمایهگذاریهای خوبی در حوزه ورزش بویژه ورزش حرفهای فوتبال صورت گرفته است اما به هر جهت با توجه به رشد روز افزون جمعیت ایران و همچنین نیاز به زیرساختهای ورزشی مدرن نیاز کشورمان در این بخش بیش از اینهاست.
در همین رابطه میتوان به ساخت پنج ورزشگاه مدرن در شهرهای تبریز، اصفهان، خوزستان، مشهد و شیراز اشاره کرد. ورزشگاههایی که تیمهای بزرگ فوتبال در آن بازی می کنند. استادیوم یادگار امام تبریز که در دهکده المپیک این شهر بنا شده گنجایش 66 هزار تماشاچی را در خود دارد و از کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز درجه A را کسب کرده است. مشهد به عنوان یکی از کلانشهرهای ایران دارای 3 استادیوم تختی، ثامن و ورزشگاه امام رضا (ع) است. استادیوم امام رضا(ع) با گنجایش 25 هزار نفر مدرنترین و اولین ورزشگاه مسقف ایران است که با هزینه آستان قدس رضوی ساخته شد. وزرشگاه نقش جهان اصفهان نیز که در اختیار تیم سپاهان قرار گرفته یکی از همین استادیومهای ورزشی است که البته متاسفانه ساخت این پروژه طولانی مدت شد اما به هر حال به بهره برداری رسید.
ورزشگاه آرنا فولاد خوزستان نیز از جمله ورزشگاههای دیگری است که در کشورمان ساخته شده است. اگرچه اهواز ورزشگاه غدیر را داشته اما خوزستانیها به دنبال ورزشگاه مجهزتری بودند. این ورزشگاه مجهزترین و زیباترین ورزشگاه ایران به حساب می آید و گنجایش 27 هزار نفر را دارد.
نمایی از استادیوم فولادآرنا خوزستان
ورزشگاه پارس شیراز نیز با گنجایش 50 هزار تماشاگر ساخته شده است و بودجه ای بالغ بر 114 میلیارد تومان برای آن خرج شده است. با این حال کشورمان در ساخت استادیومهای مجهز دارای تجربیات مثبت و ارزندهای است اما حالا نوبتی هم که باشد باید پایتخت با توجه به اینکه تیمهای اصیل و ریشه دار و پرهواداری دارد نیز دارای یک استادیوم مجهز و فوق مدرن باشد. جالب اینجاست که استان فارس که دارای یک استادیوم مجهز است در لیگ برتر ایران هنوز نمایندهای ندارد اما به هر حال همین زیرساختها میتواند باعث گسترش ورزش حرفه ای در استان فارس شود.
نمایی از استادیوم آستان قدس مشهد
ضرورت ساخت و بهرهبرداری از یک ورزشگاه مجهز در پایتخت آنجایی بیشتر احساس شد که «کریستیانو رونالدو» ستاره فوتبال جهان به همراه تیم خود به ایران آمد و در چمن مشکل دار ورزشگاه آزادی تهران فوتبال بازی کرد و شاهد مصدومیت بازیکنان تیم پرسپولیس در این ورزشگاه بودیم. هر چند که پشت سر موضوع چمن نامرغوب ورزشگاه آزادی حرف و حدیثهایی مبنی بر استفاده از آب آلوده دریاچه قایقرانی این مجموعه ورزشی که دارای باکتری است، بوده ایم که این موضوع تکذیب شد اما پیمانکار چمن این ورزشگاه از قارچ زدن چمن زمین فوتبال سخن گفته که چند ماه نیاز به صرف وقت با هزینه ای بالغ بر 50 میلیارد تومان دارد.
به هر جهت ورزشگاه کهنه آزادی تهران دارای مشکلات عدیده ای است که نیازمند برطرف کردن آن هستیم اما بسیاری مطرح می کنند که تهران با توجه به اینکه حداقل دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس به عنوان تیم های برتر فوتبال لیگ برتر، تهرانی هستند نیازمند ورزشگاه مجهز برای میزبانی از رقبای خود است.
تهران با توجه به اینکه پایتخت کشورمان نیز هست و بسیاری از رویدادهای ورزشی نیز در آن انجام میشود میزبان بازیهای مختلف نیز هست و علاوه بر فوتبال، رشته های مختلف ورزشی نیز میتوانند در ورزشگاه جدید میزبان بازی های مختلف جهانی باشند و دراین راستا کشورمان نیز می تواند از مواهب اقتصادی ورزش به عنوان یک صنعت شاد و روحیه بخش استفاده کند. زیرساختهای حرفه ای ورزش های مختلف در کشورمان در حال رشد است و ایران در بسیاری از رشته ها با توجه به رشد حرفهای مربیان و تجربیات ورزشی ارزنده و مدال های رنگارنگی که کسب کرده، نیازمند زیرساخت های عمرانی مناسب است تا موفقیت های ورزشی کشورمان رشد کند و ادامه یابد.
با توجه به گسترش ورزش حرفه ای فوتبال در کشورهای منطقه ازجمله عربستان، امارات و قطر ساخت دستکم یک ورزشگاه مجهز در تهران بسیار مهم و حیاتی است. فوتبال عربستان نه تنها با حضور ستاره های پرهزینه اداره می شود بلکه ورزشگاه های مجهز نیز در این کشور احداث شده است. از سوی دیگر کشوری مانند قطر که جام جهانی فوتبال را میزبانی کرد از جمله کشورهای منطقه است که حتی برای رسیدن به اهداف ورزشی خود ورزشگاههای مجهز موقتی احداث کرد.
بر همین اساس اخیرا «آیت الله رئیسی»، رئیس جمهور کشورمان در جلسه هیات دولت احداث ورزشگاه جدید در تهران برای رفع نیازهای ورزشی جوانان را یک ضرورت دانسته و بیان کرده که باید این امر با جدیت دنبال شود.
در این جلسه «کیومرث هاشمی» دستور رئیس جمهور برای ساخت یک ورزشگاه مناسب در تهران را زمینهساز افزایش نشاط جوانان دانست و از شروع مقدمات مطالعاتی و جایابی محل احداث این ورزشگاه خبر داد.
اینکه دولت نیز این ضرورت را به خوبی احساس کرده و رئیس جمهور درجلسه هیات دولت به آن تاکید کرده است را می توان به فال نیک گرفت اما به نظر می رسد برای این موضوع باید گام جدی از جمله بودجه ریزی صحیح، کار مطالعاتی جدی و اجرای سریع و کارآمد را لحاظ کرد. به نظر می رسد در سایه وجود ورزشگاه آزادی تهران با گنجایش حدود 80 هزار نفر جمعیت، احداث یک ورزشگاه مجهز در تهران با وجود پایتخت بودن کمتر احساس شده است اما با توجه به اینکه زیرساختهای ورزشی کشور باید با توجه به سرانه جمعیتی و همچنین نیازهای جامعه رشد کند، علاوه بر نوسازی استادیوم آزادی تهران نیازمند یک ورزشگاه و مجموعه ورزشی مجهز و مدرن دیگر هستیم تا جوانان بیشتر به سمت ورزش که امری انسان ساز و هدایت کننده کشور به سمت جامعه سالم و پرنشاط است، گام بلند و جدی بردارند.
متاسفانه از بس د تبلیغ و نمایش ضعیف عمل شده که همه فکر می کنند ایران یکاستادیوم داره اونم ازادیه که قبل انقلاب ساخته شده.
کاش اینخا رو خوب تو تلویزیون نشونبدند که چی ها بعد انقلاب ساخته شده