دوشنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۱۷
داغ کنيد+ ۱
دولت های غربی نظیر آلمان، فرانسه و به ویژه آمریکا، در ماه های اخیر اقدامات فراوانی را انجام داده اند تا به افکار عمومی جهان نشان دهند که از حیث مالی و تسلیحاتی، حمایتی گسترده و قابل توجه را از دولت اوکراین انجام می دهند.
رمزگشایی از پشت پرده سیاست یک بام و دو هوای غرب/ دو نکته که غربی‌ها در مورد جنگ اوکراین نمی‌گویند
گروه بین الملل جهان نیوز: از زمان آغاز جنگ اوکراین تا به امروز، جهان غرب یک سیاست چند لایه را در رابطه با این جنگ در پیش گرفته است. از یک سو، بلندگوهای رسانه ای و تبلیغاتی کشورهای غربی کنشگری فعالی را علیه روسیه، و ارائه روایت ها و گفتمان های مطلوب خود با محوریت جنگ مذکور در پیش گرفته اند و از سوی دیگر، دولت های غربی با اعمال فشار بر روند پخش ماهواره ای و بین المللی رسانه های روسی، عملا صدای آن ها را بایکوت کرده و سعی داشته اند نقشی مکمل را برای یکه تازی جریان های رسانه ای غربی در قالب جنگ اوکراین ایتفا کنند.

در این میان، دولت های غربی تلاش های فراوانی را در حوزه سیاسی با هدف تحمیل انزوا به روسیه در پیش گرفته اند و تا جای ممکن سعی داشته اند تا حمایت های به ظاهر احساسی خود را از اوکراین نشان دهند. البته که روسیه از ابتدای جنگ تاکنون، با سیل قابل توجهی از تحریم های غربی نیز رو به رو شده است. تحریم هایی که همه و همه در کنار هم این کشور را به کنشگری تبدیل کرده اند که هدفِ بیشترین تحریم ها در سطح جهان است.

با این همه، زیر پوست این جنس از کنشگری کشورهای غربی در قالب جنگ اوکراین، با گذشت زمان، لایه های تازه تری نیز در حال نمایان شدن هستند که کشورهای غربی چندان مایل به رونمایی و آشکار شدن آن ها نیستند. لایه هایی که حامل سیگنال های معناداری به ویژه برای دولت اوکراین هستند و از بازیگریِ منافقانه دولت های غربی در رابطه با معادله جنگ اوکراین حکایت دارند. در این راستا، به طور خاص می توان به 2 نکته اساسی و محوری نیز اشاره کرد.

یک: کاهش قابل توجه حمایت های عملیاتی در جهان غرب از اوکراین
دولت های غربی نظیر آلمان، فرانسه و به ویژه آمریکا، در ماه های اخیر اقدامات فراوانی را انجام داده اند تا به افکار عمومی جهان نشان دهند که از حیث مالی و مخصوصا تسلیحاتی، حمایتی گسترده و قابل توجه را از دولت اوکراین انجام می دهند و در این رابطه، در چهارچوب آنچه به اصطلاح حراست از دموکراسی و جهان آزاد می خوانند، هیچ محدودیتی را برای خود قائل نیستند. با این حال، با گذشت زمان و به طور خاص دست و پنجه نرم کردن کشورهای غربی با چالش هایی همچون تبعات اقتصادی پاندمی ویروس کرونا و یا تبعات منفی جنگ اوکراین بر اقتصادهای غربی، توان این دسته از کنشگران در ارائه حمایت های مالی از کیِف به شدت کاهش یافته است.

به بیان ساده تر، دولت های غربی اکنون به نقطه ای رسیده اند که تداوم حمایت های مالی آن ها از اوکراین می‌تواند تضعیف مفرط و قابل توجه جایگاه و موقعیت داخلی آن ها را به همراه داشته باشد. در عین حال، در میان نخبگان سیاسی غربی نیز جهت حمایت از اوکراین، اختلافات عمیقی در حال آشکار شدن است. به طور خاص در آمریکا بر اساس نظرسنجی های دانشگاه کویپنیاک آمریکا، شاهد افت 40 درصدی نظر مثبت آن ها(نخبگان سیاسی این کشور) نسبت به ضرورت اعطای کمک های مالی و تسلیحاتی به اوکراین هستیم.

در کنار همه این ها، موجودیِ سیلوها و انبارهای نظامی دولت های غربی در بحبوحه جنگ اوکراین به واسطه روانه کردن سیل قابل توجهی از تسلیحات از سوی این دسته از کنشگران به سوی میدان های جنگ اوکراین، کاهش قابل توجهی را پیدا کرده است. موضوعی که عملا خود به چالشی جدی برای دولت های غربی در بحبوجه جنگ اوکراین تبدیل شده است و مجموع این مسائل، تداوم حمایت های عملیاتی جهان غرب از اوکراین در بحبوحه جنگ این کشور با روسیه را به امری چالشی برای آن ها تبدیل کرده است.

دو: افول کمّی و کیفی موقعیت ارتش اوکراین در چهارچوب جنگ با روسیه
باید توجه داشته باشیم که کشورهای غربی در میدانهای جنگ روسیه و اوکراین حضور مستقیمی ندارند با این حال، روند تحولات در این حوزه نیز برخلاف جوسازی های رسانه های غربی، به هیچ عنوان به نفع اوکراین و جبهه غرب نیست. بر اساس آخرین ارزیابی ها و اخبار منتشر شده، تلفات ارتش اوکراین در قالب جنگ با روسیه تا به این لحظه، چیزی در حدود 120 هزار نفر ارزیابی می شود. این در حالی است که این میزان برای روسیه، 150 هزار نفر است. اهمیت این مساله زمانی آشکار می شود که بدانیم علی رغم نزدیک بودن تلفات نظامی دو طرف در میدان های جنگ، با این حال، جمعیت روسیه به مراتب بیشتر از جمعیت اوکراین است.

موضوعی که سبب شده تا بر اساس جدیدترین اخبار واصله از میدان های جنگ اوکراین، داوطلبان اوکراینی تنها با 2 هفته آموزش نظامی، عازم میدان های جنگ با روسیه شوند. موضوعی که میزان تلفات آن ها را بدون تردید افزایش خواهد داد. در عین حال، در رابطه با استفاده از تسلیحات پیشرفته نیز اوکراینی ها با چالش های جدی رو به رو هستد و نمی توانند در یک بازه زمانی کوتاه، پرسنل نظامی لازم را برای استفاده از سلاح های نظامی پیشرفته آموزش دهند.

البته که در مدت اخیر اخبار زیادی نیز دال بر کاهش قابل توجه تعداد افسرانِ میانی در ارتش اوکراین هم به گوش رسیده است. مسائلی که همه و همه حکایت از آن دارند که با توجه به اُفت کمّی و کیفی ارتش اوکراین و متعاقبا فراخوان های جدید نیروهای ذخیره ارتش روسیه، دراین حوزه نیز وضعیت اوکراین به هیج عنوان خوب نیست. مساله ای که نمود عینی خود را در جریان پیشروی هایی قابل توجه اخیر نیروهای روسی در شهر راهبردی باخموت اوکراین نشان داده است.

از این رو، باید صبر کرد و دید که دولت اوکراین در ادامه راه، با توجه به فرارسیدن فصول گرم سال و ضعف‌های راهبردی که پیشتر به آن ها اشاره شد، چه تصمیماتی را در قالب معادله جنگ با روسیه اتخاذ می کند.
https://jahannews.com/vdcippavwt1ap32.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما

جنگ اوکراین نه،جنگ روسیه.
این روسیه بود که اغازگر جنگ تحمیلی بود نه اوکراین
اوکراین ها ما ایرانی ها را دشمن و تروریستی بمانند روسیه میدانند و اعلام هم کردند و در تحریم های ایران از امریکا هم جلوتر افتادند
امریکا درست مثل افغانستان که دوسال پیش رخ داد از اکراین هم فرار خواهد و نوکران خود را به بدون حمایت رها خواهد کرد.