کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بزنگاه یک تصمیم گیری مهم؛

این هزاران میلیارد تومان را به باد نسپاریم!/ ماجرا چیست؟

5 آذر 1401 ساعت 8:34

همان روزهای اول فتنه، یکی از مراجع امنیتی کشور بدون تعارف و به درستی وارد عمل شد و دستور داد تا برخی جنگ افزارهای مجازی آمریکایی مسدود شوند.


گروه سیاسی جهان نیوز، رضا صفری: این روزها شاهد وقوع یک فتنه ترکیبی تمام عیار از سوی دشمنان ایران هستیم که در نوع خود در طول تاریخ، بی سابقه است. بدون شک یکی از علل اصلی شکل گیری فتنه اخیر، فضای مجازی بی در و پیکر کشور و سال ها فعالیت خودسرانه جنگ افزارهای مجازی آمریکایی در دل جمهوری اسلامی است.

در همین راستا، همان روزهای اول فتنه، یکی از مراجع امنیتی کشور بدون تعارف و به درستی وارد عمل شد و دستور داد تا برخی جنگ افزارهای مجازی آمریکایی در کشور مسدود شوند. اما از همان زمان، عده ای مدعی شدند که این کار نباید صورت بگیرد و با مسدود شدن اینستاگرام، کسب و کارهای مجازی آسیب می بینند.

البته این عده دو دسته هستند؛ گروهی که به دلیل عادت کردن به یک فضای یله و رها و زندگی سکولار مجازی، پشت کسب و کارهای مجازی پنهان شدند و آنها را عَلَم کرده اند تا به خواسته اصلی خود برسند؛ در مقابل، گروهی دیگر هستند که از روی دلسوزی برای کسب و کارها، مخالف مسدود شدن اینستاگرام شده اند.

تکلیف گروه اول مشخص است، اما گروه دوم برای جلوگیری از آدرس دهی غلط به مردم و مسئولین باید به چند نکته توجه کنند:
 
یک:
هرچند که در روزهای اخیر با رشد پلتفرم های داخلی، به گفته وزیر ارتباطات، ترافیک داخلی دو برابر شده و از ترافیک خارجی پیشی گرفته است؛ اما در سال های گذشته، به دلیل استفاده از پهنای باند خارجی و شبکه های اجتماعی خارجی نظیر اینستاگرام، هزاران میلیارد تومان پول از جیب مردم برداشته شده است! به این توجه کنیم که پهنای باند خارجی موجب خروج ارز از کشور می شود. بنابراین گمان نکنیم که این کسب و کارها بدون اینکه هزینه ای به ما و کشور تحمیل کنند، فعالیت دارند!

دو: اگر اینستاگرام همین امشب اراده کند که تمام کسب و کارهای مجازی ایرانی موجود در بستر خود  را قلع و قمع کند – مانند مسدود کردن حساب کاربران ایرانی توسط اینستاگرام یا مانند اقداماتی که گوگل پلی در مورد حذف برخی پلتفرم های ایرانی انجام می دهد - هیچ فرد و نهادی در جمهوری اسلامی نمی تواند جلوی آن را بگیرد! این یعنی هزاران میلیارد تومان را به باد داده ایم!
 
سه: برخی افراد در مورد کسب و کارهای مجازی اینستاگرامی اعداد غیر واقعی را منتشر می کنند.

اما چند روز قبل بود که شاه میرزایی، معاون تجارت و خدمات وزارت صمت گفت: «۹۷درصد کسب‌وکارهای مجازی در بستر پلتفرم‌های داخلی فعالیت می‌کنند و سهم تجارت الکترونیک از کل تجارت کشور به ۳ درصد رسیده است». 


 
البته طبیعی است که لزوماً همه این 97 درصد در شبکه های اجتماعی و پیامرسان ها فعالیت ندارند. از آن طرف، همه دغدغه ما باید این باشد که برای این 97 درصد برنامه ریزی و مزیت بخشی داشته باشیم و آن درصد اندک باقیمانده را هم از یک فضای غیر امن و متزلزل به یک فضای ثابت و پایدار منتقل کنیم.

خوشبختانه دولت در این روزها قدم های جدی و اساسی برداشته است و رشد خیره کننده تعداد کاربران فعال در پلتفرم های داخلی گواه این موضوع است؛ با این حال، مشاهده می شود که بعضی از افراد سطحی نگر در برخی از مسئولیت ها، به دلیل عدم درک صحیح موضوع و یا بعضاً سیاسی بازی، سنگ اندازی می کنند و برای فعالیت دوباره بعضی پلتفرم های مجازی دشمن، رفتارهای نسنجیده از خود بروز می دهند.
 
چهار: اگر اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی و پیامرسان های آمریکایی در کشور فعالیت داشته باشند، قطعاً عاشق چشم و ابروی ما نیستند! بلکه یکی از سیاست های آنها، آتش افروزی و به راه انداختن انواع فتنه ها در کشور است.

وقتی فتنه ای مانند فتنه این روزها اتفاق می افتد، قطعاً عوارض اقتصادی هم به دنبال دارد. برای مثال، اموال عمومی و خصوصی آسیب جدی می بیند؛ دشمن دوباره طمع کرده و تحریم بیشتر إعمال می کند؛ به دلیل وجود ناامنی یا احساس ناامنی داشتن، سرمایه گذاری خارجی کمتر خواهد شد؛ طلا و ارز دچار نوسان می شود وهزینه این نوسان از جیب مردم عادی و دولت باید پرداخت شود؛ بازار سرمایه آسیب می بیند؛ گردشگر کمتری به کشور خواهد آمد و در گردشگری مذهبی، سلامت و ... آسیب می بینیم؛ کسب و کارهای فضای حقیقی و اصناف دچار ضررهای قابل توجه خواهند شد؛ زیرا ساعات کاری آنها محدود می شود، مردم مانند روزهای عادی خرید نمی کنند و به همین ترتیب، چرخه تولید و عرضه کالا و محصولات در کشور آسیب می بیند و ...
 
با این تفاسیر، روشن است که اگر همه اقدامات ضد فرهنگی، عقیدتی، امنیتی و...  پلتفرم های آمریکایی را کنار بگذاریم و فقط جنبه اقتصادی را مد نظر قرار دهیم، فعالیت این پلتفرم ها در کشور به بهانه حضور برخی از کسب و کارهای مجازی در بستر آنها، نه توجیه و منطق اقتصادی دارد و نه به نفع اقتصاد دیجیتال و کسب و کارهای کشور - اعم از مجازی و حقیقی – است!

بیشتر بخوانید:
ساده اندیشی یا سیاسی بازی برخی نمایندگان مجلس/ واقعیت چیست؟


کد مطلب: 819554

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/819554/این-هزاران-میلیارد-تومان-باد-نسپاریم-ماجرا-چیست

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com