کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آبروریزی واضح گوگل،

حمله کودکانه گوگل به یک پلتفرم ایرانی و ۱۰ نکته مهم/ واقعیت چیست؟ +تصاویر

8 آبان 1401 ساعت 15:51

پرسش اینجاست که چرا گوگل تا قبل از مسدود شدن اینستاگرام و واتس اپ – مثلاً در اواسط شهریور - و قبل از استقبال قابل توجه مردم از پلتفرم های ایرانی به کاربران اخطار نداده است؟! آیا آن زمان خواب بوده است؟!


گروه سیاسی جهان نیوز، رضا صفری: به تازگی خبرهایی منتشر شد مبنی بر اینکه سپر به اصطلاح ایمنی گوگل، از صبح جمعه ۶ آبان‌ ١۴٠١، اخطاری برای برخی از کاربران ارسال کرده‌ و به آنها در مورد استفاده از سوپر اپلیکیشن روبیکا هشدار داده است. البته برخی گزارش ها در فضای مجازی حکایت از این دارد که حتی در بعضی گوشی ها، طی یک اقدام عجیب، گوگل تا حذف اجباری روبیکا نیز پیش رفته است!
 
از طرفی، در روزهای اخیر مشاهده کردیم که اینستاگرام، واتس اپ، توییتر و ... چگونه در حکم جنگنده های مجازی علیه ملت ایران عمل کردند. در هر صورت، گوگل، اینستاگرام، توییتر، واتس اپ و ... برایمان فرقی ندارد؛ هر کدام از اینها سگ های زرد برادر شغال اند و همه آنها تارهای یک شبکه عنکبوتی گسترده هستند.

 
 
 
در مورد این اقدام گوگل چند نکته قابل بیان است:
 
یک: براساس جدول زیر، سطح دسترسی پلتفرم های ایرانی، در حد معمول است و برای برقراری ارتباط با سایر افراد، این سطح دسترسی ها در همه جای دنیا وجود دارد و جزو حداقل هاست، اما بعضاً سطح دسترسی پلتفرم های آمریکایی، تا 2 برابر نمونه های ایرانی است!


اگر به نظر سپر به اصطلاح ایمنی گوگل، روبیکا جاسوس(!) محسوب می شود در آن صورت با توجه به دسترسی های گسترده ای که پلتفرم های مجازی آمریکایی، نظیر گوگل، اینستاگرام، فیسبوک و ... به اطلاعات مردم نقاط مختلف جهان دارند و همچنین کلان داده هایی (Big Data) که سال ها از ایران و سایر کشورهای جهان به دست آورده و می آورند، باید به جای جاسوس، به آنها ابر جاسوس گفت! زیرا جاسوس های دنیا باید جلویشان لنگ بیندازند!
 
دو: روبیکا در بیانیه خود اعلام کرده است: «این اتفاق درحالی رخ داده است که روبیکا به تازگی آپدیت جدیدی منتشر نکرده‌ و دسترسی‌های پیشین خود را نیز تغییر نداده و این دسترسی‌ها هم کاملاً متعارف و مشابه سایر پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی است».

پرسش اینجاست که چرا گوگل تا قبل از مسدود شدن اینستاگرام و واتس اپ – مثلاً در اواسط شهریور - و قبل از استقبال قابل توجه مردم از پلتفرم های ایرانی به کاربران اخطار نداده است؟!  آیا آن زمان خواب بوده است؟!
 
 

سه: واقعیت این است که پهنای باند مصرفی اینستاگرام در کشور، پس از مسدود شدن این شبکه اجتماعی، شاهد یک سقوط آزاد قابل توجه بوده است، به گونه ای که با ادامه همین روند، به زودی شاهد به حاشیه رفتن اینستاگرام در کشور خواهیم بود؛ در عوض، براساس گزارش روبیکا، در این سوپر اپلیکیشن، شاهد ارسال روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون پیام یکتا توسط نزدیک به ۳۵ میلیون کاربر فعال در ماه اخیر از میان نزدیک به ۵۰ میلیون نصب فعال هستیم!

البته این رشد خیره کننده فقط در مورد روبیکا رخ نداده است؛ پیامرسان های ایتا، بله و ... هم پس از مسدود شدن پیامرسان واتس اپ در این یک ماه، با یک رشد بی سابقه روبرو شده اند.
 
چهار: بارها گفته شده که از نظر فنی مشکلی برای پیشرفت ایران در حوزه ICT وجود ندارد. اما دشمنان خارجی و برخی افراد بی اطلاع در داخل کشور در ابتدا شبهه می کنند که ایرانی ها از نظر فنی این امکان را ندارند که با پلتفرم های آمریکایی رقابت کند.

در مرحله دوم وقتی یک نرم افزار ایرانی موفق می شود که کاربران زیادی را جذب کنند، با انواع و اقسام کارشکنی ها و به بهانه های مختلف سعی می کنند تا آن را زمین بزنند. یک نمونه آن هم همین اقدام گوگل است.
 
پنج: برخی افراد در روزها و هفته های گذشته اشکال می کردند و در مورد توان نرم افزارهای ایرانی شک داشتند. امروز به جایی رسیدیم که گوگل اینگونه با آبروی خود بازی می کند تا یک نرم افزار ایرانی را زمین بزند!
 
شش: جالب اینجاست که رسانه های فارسی زبان ضدایرانی نظیر صدای آمریکا، رادیو فردا و ... هم برای ایجاد شبهه در ذهن کاربران فضای مجازی و برای چوب لای چرخ گذاشتن و کاستن استقبال مردم از روبیکا دست به کار شدند.
 

 
هفت:
این نوع اقدامات نشان می دهد که ما در یک جنگ تمام عیار مجازی و رسانه ای قرار داریم. وقتی دشمن در روز روشن پلتفرم ما را که مانند سایر پلتفرم ها در حال فعالیت است و در شرایط فعلی حتی در آمریکا و سایر نقاط دنیا نفوذی هم ندارد! به راحتی کنار می گذارد و در داخل کشورمان برای ما تعیین تکلیف می کند، چرا ما که در دشمنی پلتفرم های آمریکایی با مردم و کشور ایران شکی نداریم و به طور مکرر آسیب های قابل توجه هم دیده ایم، تردید به خود راه می دهیم؟!
 
هشت: در هر صورت در این مدت یک ماهه، دولت و وزارت ارتباطات با کمک جوانان نخبه حوزه ICT در حقیقت قدم جدی در خودکفایی حوزه پیامرسان و شبکه اجتماعی برداشته است و این جای تقدیر و تشکر ویژه دارد.
 
کاری که دولت روحانی سال ها فرصت داشت انجام دهد اما با انواع و اقسام توجیهات و عوام فریبی ها، از آن شانه خالی کرد. این نشان می دهد که بدون شک، مشکل فضای مجازی کشور، فنی نیست بلکه مشکل ما گفتمانی و محصول نداشتن اراده جدی است.

 نه: گوگل و سایر پلتفرم های آمریکایی باید توجه کنند که دوران دیکتاتوری و بزن در رو تمام شده و دوران انحصار طلبی شرکت های فناوری آمریکایی به سر آمده است. دولت فعلی مانند دولت گذشته نیست که صنعت ICT کشور را عقب نگه دارد. گزارش های موثق حکایت از این دارد که دولت فعلی برای مقابله با اقدامات احتمالی سپر مثلاً ایمنی گوگل(!) از مدت ها قبل تدابیری اندیشیده و اقداماتی نیز انجام داده است.
 
ده: واقعیت این است که ما در مرحله تقویت و تثبیت پلتفرم های ایرانی هستیم و مرحله بعدی، باید شکستن حصر رسانه ای دشمن و ورود پلتفرم های ایرانی برای برهم زدن معادلات رسانه ای دنیا باشد.


کد مطلب: 817222

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/817222/حمله-کودکانه-گوگل-یک-پلتفرم-ایرانی-۱۰-نکته-مهم-واقعیت-چیست-تصاویر

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com