کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دلسوزی یا کددهی؟

دولت رئیسی توان ماموریت‌های بزرگ را ندارد/ اگر رئیسی برجام را احیا نکند، شورش خیابانی و خشونت افسارگسیخته در راه است!

24 ارديبهشت 1401 ساعت 15:21

تجربه آبان 98 نشان داد چگونه بحران می‌تواند گسترش یابد. عمده شورش‌ها و اعتراضات در شهرهای کوچک و دورافتاده یا حاشیه‌نشین صورت گرفت.


گروه سیاسی جهان نیوز: فیاض زاهد از چهره های اصلاح طلب که مواضعی نظیر «ایران کویرهای زیادی دارد، انرژی هسته‌ای می‌خواهیم چکار»، «اسلام فعلی اسلام امام نیست؛ کاش انقلاب رخ نمی‌داد!»، «برای مقابله با حرکات ترامپ علیه ایران مجرمان امنیتی عفو شوند!» و «سال ۵۸ اندیشه بازرگان طرفدار زیادی نداشت اما امروز دارد» را در کارنامه خود دارد، به بهانه اجرای طرح عادلانه سازی ارز ترجیحی مدعی شده است که این دولت به دلیل مواجهه با کاعش اعتماد عمومی قدرت کارهای بزرگ را ندارد و باید به سراغ برجام برود.

نکته قابل توجه آنجاست این چهره اصلاح طلب پیش بینی کرده که اگر این امر رخ ندهد خشونت افسارگسیخته و شورش‌های کور به جریان خواهد افتاد! باید دید این اظهارات از سر دلسوزی است یا کددهی؟

از سوی دیگر تلاش برخی اصلاح طلبان برای وصله پینه کردن هر موضوعی به برجام و FATF این موضوع را به ذهن می رساند که گویی ماموریتی برای انحراف افکار عمومی به برخی افراد تفویض شده است.

به گزارش جهان نيوز، بخش هایی از یادداشت فیاض زاهد را در ادامه خواهید خواند:

*عمده شاخص‌های اقتصاد سیاسی نشان می‌دهد دولتی که در کمتر از یک سال با این حجم از بی‌اعتمادی عمومی روبرو شده، قادر به انجام ماموریت‌های بزرگ نیست. لذا پیشنهاد من آن است تا دیر نشده، اصلاحات مورد نظر را به توفیق در عرصه‌های بین‌المللی گره بزنید. با موفقیت در فرجام برجام امید، حلقه مفقوده در زندگی مردم این سامان را به آنها برگردانید.

*در فضای ناامنی اقتصادی، حس بی‌اعتمادی و رهاشدگی و ناامیدی از افق‌های روشن آینده، تنها ویرانگری، خشونت افسارگسیخته و شورش‌های کور را به جریان می‌اندازد. این جنبش‌ها عمدتا هم کور هستند و هم غافل!

 
*تجربه آبان 98 نشان داد چگونه بحران می‌تواند گسترش یابد. عمده شورش‌ها و اعتراضات در شهرهای کوچک و دورافتاده یا حاشیه‌نشین صورت گرفت. نکته مهم در این شورش‌ها، فقدان نیروی موثر سیاسی و طبقه متوسط احیاکننده ارزش‌های دمکراتیک بود. مردمی که نه برای مطالبات سیاسی یا رویاهای فرهنگی و اجتماعی به پا خاسته‌اند؛ بلکه توده‌های عصبانی و غیرمنسجم با هدف تامین نان میداندار شدند. نباید تجربه امنیتی و نظامی 98 تکرار شود.

*سرکوب چرخه‌ای از شورش‌های آشتی‌ناپذیر را ایجاد می‌کند. هر بحران در دل خود بحران بزرگ‌تری می‌زاید. سرکوب‌ها در نتیجه فقدان ادراک حکمرانی معقول، شدید و شدیدتر می‌شود. آنگاه آن فرمول حیرت‌انگیز تعارض حکمرانی مقتدرانه و سرکوب مداوم رخ می‌دهد. در ظاهر حاکمیت با قدرت بیشتری سرکوب می‌کند. اما این خطایی استراتژیک است. هرچه بیشتر از نیروی عریان بهره می‌برید به همان اندازه اقتدار و ماندگاری خود را به چالش می‌کشید. 

*ایران به سرعت در حال فقیرشدن است. مجموعه‌ای از تصمیمات راهبردی در پرونده هسته‌ای ما را در مسیری پرچالش قرار داده است.

*در ماجرای برجام طرفین تا می‌توانسته‌اند مهره‌های خود را برای کسب امتیاز بیشتر به کار برده‌اند. اینک به پایان بازی نزدیک می‌شویم. برای امریکا دیگر نمی‌صرفد بیش از این تامل کند.

*آقای رییسی! شما با این دست از همکاران، بزرگ‌ترین لطمه را به خودتان زده‌اید. قرار نیست ایران را به کمیته امداد بدل کنیم.


کد مطلب: 800012

آدرس مطلب: https://www.jahannews.com/report/800012/دولت-رئیسی-توان-ماموریت-های-بزرگ-ندارد-اگر-برجام-احیا-نکند-شورش-خیابانی-خشونت-افسارگسیخته-راه

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com