جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
 
۲
۲۳
در آستانه مذاکرات هشت آذر؛

زمینه چینی اصلاح طلبان برای فرار بایدن از تضمین برجامی/ چرا دریافت ضمانت از آمریکا ضروری است؟

پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۳۲
کد مطلب: 782337
یکی از مباحث منطقی و عقلانی در دنیای سیاست و قراردادهایی با وزن برجام، اخذ تضمین از طرف مقابل است که متاسفانه در زمان انعقاد برجام علی رغم تذکرات عدیده به آن توجه چندان نشد و مسئولان وقت با عجله و در خوش خیالی تمام عیار به «امضای کری تضمین است» کفایت کردند!
زمینه چینی اصلاح طلبان برای فرار بایدن از تضمین برجامی/ چرا دریافت ضمانت از آمریکا ضروری است؟
گروه بین الملل جهان نيوز: همزمان با موضع گیری اخیر جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اعلام تاریخ 29 نوامبر به عنوان نقطه شروع مذاکرات جدید میان ایران و طرف های بین المللی برجام جهت احیای توافق مذکور، بار دیگر مساله ارائه تضمین های لازم از سوی آمریکا به ایران در امر احیای برجام، به موضوعی مهم و قابل توجه تبدیل شده است. در این رابطه اخیرا "سعید خطیب زاده" سخنگوی وزارت خارجه کشورمان نیز در یک موضع گیری، مساله ارائه تضمین از جانب دولت آمریکا به ایران مبنی بر اینکه در آینده، دولت های دیگرِ آمریکا نیز به این توافق احترام خواهند گذاشت و آن را همچون ترامپ نقض نخواهند کرد، به عنوان یکی از شروط اصلی ایران در موضوع احیای برجام عنوان کرده است. در این چهارچوب اینطور به نظر می رسد که به دو دلیلِ عمده، دریافت تضمین از واشنگتن در معادله احیای برجام ضروری است.

یک: عزم راسخ جمهوریخواهان جهت تکرار گستاخی های ترامپ علیه ایران
یکی از مهمترین دلایلی که ایران بایستی در مذاکرات پیش رو با غرب، بر مساله دریافت تضمین از آمریکا تاکید کند این است که در روزها و ماه های اخیرا، جمهوریخواهان آمریکایی به کرات به بایدن هشدار داده اند که اگر بخواهد به سمت احیای برجام حرکت کند، آن ها کاملا این اقدام را رد خواهند کرد و به محض روی کار آمدنِ یک رئیس جمهور جمهوریخواه در آمریکا، وی نیز همچون ترامپ از برجام خارج خواهد شد. آن ها حتی تاکید کرده اند که به شدت در برابر هرگونه تلاش و ابتکار بایدن جهت تصویب برجام در نهاهای قانونی آمریکا نظیر سنا و کنگره این کشور نیز خواهند ایستاد.

در این چهارچوب سناتورهای جمهوریخواهی نظیر تام کاتن، مارک روبیو، و تد کروز، به طور مرتب اقدام به موضع گیری و توئیت زنی می کنند و به بایدن هشدارهای فراوانی را در امر احیای برجام می دهند. در این چهارچوب اگر قرار باشد ایران بدون دریافت تضمین از آمریکا اقدام به توافق با طرف های بین المللی برجام در امر احیای این توافق کند، عملا حکم به تکرار تراژدی برجام و بدعهدی های مجدد آمریکا و اروپا علیه خود داده است. امری که به هیچ عنوان با عقلانیتِ راهبردی در عرصه سیاست خارجی همخوانی ندارد. از طرفی کاملا منطقی است که ایران از اشتباهاتِ یک توافق شکست خورده نظیر برجام بیاموزد و بخواهد راهِ هرگونه سواستفاده کشورهای غربی جهت تشدید فشار علیه خود را ببندد.



*مقاله پایگاه خبری نشنال اینترست با تیترِ: "آیا برجام بدون ارائه تضمین از سوی آمریکا می میرد؟" نقطه تاکید این مقاله بر این است که ایران شدیدا با توجه به تجربه برجام، بر دریافت تضمین های لازم از دولت آمریکا تاکید دارد اما دولت بایدن از ارائه این تضمین ها، به انحا مختلف طفره می رود. امری که آینده مذاکرات را به خطر می اندازد.

دو: عدم اراده جدی بایدن در امر احیای برجام
نباید فراموش کرد که بایدن اندکی پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در موضع گیری در شبکه "سی‌ان‌ان"، به صراحت از "تقابل هوشمند" با ایران سخن گفت. تقابلی که بر اجماع سازی سیاسی علیه ایران و تحت فشار قرار دادن این کشور از منظر جامعه بین المللی همراه باشد. در این چهارچوب، بایدن در ماه های اخیر کاملا نشان داده که بر خلاف لفاظی های مکرر خود مبنی بر اراده دولتش در امر احیای برجام، هیچ اراده و عزم جدی دراین رابطه ندارد.

وی توقع دارد ایران با تجربه کوهی از بدعهدی های آمریکا در معادله برجام، بار دیگر بدون هرگونه توقع و پیش‌بینی محتاطانه ای، سر میز مذاکره حاضر شود. در این راستا حتی اخیرا گمانه زنی هایی از دلِ رایزنی های هسته ای به بیرون درز کرده مبنی بر اینکه دولت بایدن نه تنها در مورد دولت های آینده آمریکا، بلکه حتی در چهارجوب دولت خود نیز حاضر به ایرائه تعهد و تضمینی به ایران مبنی بر اینکه برجام را نقض نخواهد کرد، نشده است.



*مقاله جو بایدن در سی ان ان در ابتدای دوران ریاست جمهوری اش با عنوانِ: "یک راهِ هوشمندنه تر جهت سخت‌گیری بر ایران". بسیاری بر این باورند که دیدگاه بایدن در مساله تقابل با ایران ، بر اجماع سازی بین المللی علیه این کشور استوار است.

جدای از این ها، عقب نشینی خفت بارِ آمریکا از افغانستان و ابتکارهای بایدن جهت کاهش شدید نظامیان آمریکایی در منطقه غرب آسیا نیز تا حد زیاد موجب شده تا دولت وی، در امر احیای برجام از قدرت لازم برای نشان دادن انعطاف که جهت حصول هرگونه توافقی کاملا لازم است، تهی شود(به دلیل نگرانی از تضعیف موضع سیاسیِ داخلی خود در برابر جمهوریخواهان). مجموع این مسائل این نکته را به ایران یادآوری می کنند که اگر مایل به انعقاد توافقی پایدار و خوب است، راهی جز دریافت تضمین های محکم از آمریکا ندارد و الا بار دیگر باید منتظر تکرار داستان برجام و تشدید فشارهای اقتصادی و سیاسی علیه خود باشد که مطمئنا تبعات خسارت باری را برای ایران، آن هم در شرایطی که ایران تا حد زیادی خود را با فشارهای گسترده آمریکا علیه خود سازگار کرده، به دنبال خواهند داشت.

زمینه چینی اصلاح طلبان برای فرار بایدن
به طور کلی یکی از مباحث منطقی و عقلانی در دنیای سیاست و قراردادهایی با وزن برجام، اخذ تضمین از طرف مقابل است که متاسفانه در زمان انعقاد برجام علی رغم تذکرات عدیده به آن توجه چندان نشد و مسئولان وقت با عجله و در خوش خیالی تمام عیار به «امضای کری تضمین است» کفایت کردند!

حال که ایران در مقابل ابراز علاقه آمریکا برای بازگشت به برجام شروطی از جمله ضمانت هایی را خواستار شده است عده ای در ایران عصبانی شده و روزانه مطلب می نویسند که «برای برگشت آمریکا به برجام نه شرط بگذارید نه تضمین بخواهید»! این تلاش گروهی در داخل برای ضربه به منافع ملی در کنار رفتارهای بایدن و سیاست خبیثانه ای که در مغز آمریکایی ها پروانده می شود قابل تامل است.

بیشتر بخوانید:
ایران در دور جدید مذاکرات؛ دست خالی یا دست پُر؟/ اندیشکده‌های آمریکایی چه می‌گویند؟
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


.
Canada
جهانتیغی، اینو کی نوشته، چرا اسمش رو نزاشتی،.
Iran, Islamic Republic of
امریکا اگر نمی تواند در مورد لغو تحریم ها و خارج نشدن مجدد از برجام تضمین بدهد باید قید برجام را بزند.
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان که اصلا در قدرت حضور ندارند که بخواهند کاری بکنند ....؟!!!
Iran, Islamic Republic of
در فتنه 88 مگه در قدرت بودند که اون کارها کردند؟!!!
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان چنان خسارتی در عرصه مدیریت مملکت بجا گذاشتند که تا 10 سال دیگه هم آثار مخربش باقی خواهد ماند
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان
حافظان منافع ایالات متحده آمریکا هستند؟!!1!
Iran, Islamic Republic of
اصلاح طلبان بزرگترین مانع پیشرفت و آرامش کشور هستن.
محمد‌.قم
Iran, Islamic Republic of
.دل بستن به این طیف دقیقا مثل دل بستن به تضمین امضای جان کری است
Iran, Islamic Republic of
دوستی میگفت اگر دنیا هم میخواهید دنبال اصلاح طلبان نروید.. آخرت که جای خود دارد
Iran, Islamic Republic of
درود بر اصلاح طلبان!!!
Iran, Islamic Republic of
........
Iran, Islamic Republic of
.......
Iran, Islamic Republic of
غربی‌ها جنایتکار از سال 2015 تاکنون به تعهدات برجامی خود عمل نکردند و هنوز هم عمل نمی کنند
فهیم
Iran, Islamic Republic of
...
سعید
United Arab Emirates
برجام که خسارت محض بود.
رضا
Iran, Islamic Republic of
.....
Iran, Islamic Republic of
اینها زبان قدرت را میفهمند زبان اقتدار عزتمندانه ملت که انجام غنی سازی بالای90درصد افزایش کمی و کیفی نیروگاه های کوچک بزرگ هسته ای با ساخت و بروزرسانی و افزایش سانتیریفیوژهای مدرن نسل جدید افزایش کمی کیفی موشک ها و برد آنها تمام.
Iran, Islamic Republic of
عجب بایدن گوش به حدف اصلاحاتی هاست
Iran, Islamic Republic of
چه قدرتی دارند این اصلاحاتی ها که زمینه چینی میکنند برای فرار بایدن از تضمین برجامی
Iran, Islamic Republic of
ببین جوسازی و سخنان آمریکا پسندانه زدن به گونه ای که از جانب آمریکا معذورات آنها را طرح کردن معنایش چیست؟؟ .
Iran, Islamic Republic of
الان شما مزاکره کننده هستید نه اصلاحات پس دنبال بهانه نباشید
حمیدرضا
Iran, Islamic Republic of
اصلاحطلبا خدمتشونو کردند.حالا وقت حسابرسی که چجوری خدمت کردن؟! نه ارائه نظر.
Iran, Islamic Republic of
اگه زورتون میرسه حتما تضمین بگیرید