مدیران خودرو
يکشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ ساعت ۰۶:۳۳
داغ کنيد+ ۷
قضاوت عادلانه برای دو اتفاق مهم

واردات واکسن و عضویت در شانگهای حاصل کدام دولت است؟!

قیاس دولت هشت ساله روحانی با ریاست جمهوری پنجاه روزه رئیسی!
برخی پروژه های عظیم و دستاوردها ایده اصلی و اجرایی آن مربوط به خود دولت ها است و طبیعی است که مصادره کامل آن از طرف دولتی دیگر همواره دور از واقعیت است.
واردات واکسن و عضویت در شانگهای حاصل کدام دولت است؟!
گروه سیاسی جهان نیوز، مهدی جهان تیغی: واردات واکسن کار روحانی هست یا رئیسی؟ عضویت در سازمان شانگهای چطور؟! از این دست موضوعات عموما در میان همه دولت ها به وجود می آید و طرفداران هر کدام می‌خواهند سهم خود را از یک رویداد موفق، اثبات کنند. اما در این مواقع چگونه باید قضاوت کرد؟ آیا می‌توان محاسباتی را مطرح کرد که به یک قضاوت عادلانه کمک کند؟

یک: برخی پروژه های عظیم و دستاوردها، ایده اصلی و اجرایی آن مربوط به خود دولت ها است و طبیعی است که مصادره کامل آن از طرف دولتی دیگر همواره دور از واقعیت است. مثلا مسکن مهر ایده دولت نهم و دهم بود و دولت روحانی اگر مسکن مهر را قبول هم داشت نمی توانست موفقیت آن را به نام خود ثبت کند. بنابراین دولت روحانی اگر بخواهد درباره ابرپروژه مسکن مهر سخن بگوید، فقط می‌تواند بگوید چه تعداد از این مسکن ها را تکمیل کرده و تحویل مردم داده است.

دو: برخی پروژه ها اساسا پروژه های کلان راهبردی حاکمیت است و دولت ها فقط مجری اجرای آن هستند. در اینباره فقط دولت ها باید اینگونه محل قضاوت قرار بگیرند که چقدر در جلو بردن و تکمیل آن موفق یا ناموفق بودند.

سه: مساله بعدی در نظر گرفتن، شرایط (ظرفیت ها، محدودیت ها، موانع، فرصت ها، امکانات در اختیار)، رویکرد کلان دولت ها و میزان کارآمدی درباره هر ابر پروژه ای است که می خواهیم برای قضاوت کردن در نظر بگیرییم.

حال با توجه به سه بند بالا، بحث وارادت واکسن و عضویت در سازمان شانگهای را راحت تر و دقیق تر می توان قضاوت کرد. برای جلوگیری از طولانی شدن بحث موضوع واکسن را صرفا با پارامتر «رویکرد کلان» در نظر بگیرید:

الف: رویکرد کلان حاکمیت درباره واکسن کرونا، ساخت و تولید واکسن بومی همزمان با وارادت واکسن خارجی مطمئن بود.

ب: رویکرد کلان دولت روحانی نوعی کم تمایلی و کم توجهی به ساخت واکسن داخلی و وارادت واکسن حتی با اولویت دادن به برخی کشورهای غربی و همچنین در برخی موارد سیاسی کردن واکسن و گروکشی آن برای پیش برد اهداف سیاست خارجه خود بود.

مساله عضویت در سازمان شانگهای نیز با توجه به «رویکرد کلان» به صورت ذیل قابل دسته بندی است:

الف: رویکرد نظام، حرکت به سمت همکاری های راهبردی با شرق و ایجاد موازنه با غرب است.

ب: رویکرد دولت روحانی اصرار به ارتباط و تعامل با غرب و کم توجهی های گاه بی سابقه به شرق بود.

طبیعی است که وارد کردن هر کدام از گزاره های بالا برای قضاوت کردن درباره وارادت واکسن کرونا و یا عضویت در سازمان شانگهای صورت مساله را با تغییرات جدی روبه رو خواهد کرد. به طور مثال اگر پارامتر رویکرد کلان را برای قضاوت در نظر بگیریم، صورت مساله درباره وارادت واکسن کرونا به کشور اینطور می شود: «اگر اصرار حاکمیت به ساخت واکسن نبود، تحریم واکسن به راحتی برداشته نمی شد و یا حداقل این رویکرد درست مشوقی شد که بحث از دست رفتن زمان بازار ایران مطرح و رقابت برای صادرات واکسن به ایران شکل بگیرد. معنای دیگر آن است که اگر تولید واکسن داخلی نبود معلوم نبود پیش خریدهای موفقی هم صورت می گرفت. از سوی دیگر دولت روحانی اگر ادامه پیدا می کرد، با توجه به رویکرد غرب گرایی و ضعف در دیپلماسی با شرق، آیا می توانست به سرعت رضایت مقامات کشوری همچون چین را برای واردات واکسن به این صورت شتابان فعلی کسب کند؟!»

با بررسی رویکرد کلان، صورت مساله موضوع عضویت ایران در سازمان شانگهای این فقط نخواهد بود که دولت روحانی چقدر برای عضویت در سازمان شانگهای کمک کرده بلکه بحث اینگونه نیز می تواند مطرح شود که دولت تدبیر و امید با رویکرد غرب گرایانه چقدر در ادامه به تاخیر انداختن عضویت ایران در این پیمان شرقی نقش داشته است؟! فرض ادامه دولت روحانی و پس از عضویت در شانگهای نیز تازه موضوع این می شد که با توجه به رویکرد غرب گرایانه دولت روحانی، چقدر به نتایج عملی این عضویت رسمی و تمایل شرقی ها برای بالا بردن سطح همکاری ها می توان امید داشت؟

نتیجه اینکه وقتی کمی از معیارهای کمی فاصله می گیریم و معیارها را کیفی تر و جامع تر بررسی می کنیم، نمره واقعی دولت روحانی در وارادت واکسن و یا عضویت در سازمان شانگهای مشخص می شود. به تعبیر دیگر در همین یک ماه و نیم دولت رئیسی با میعارهای کیفی در برخی موضوعات راهبردی جلوتر از هشت سال دولت روحانی بوده، و اگر همین مسیر ادامه پیدا کند دولت رئیسی خیلی زودتر از یک دوره چهار ساله از لحاظ کمی نیز از دولت هشت ساله روحانی عبور معناداری خواهد کرد.

*مدیر مسئول جهان نیوز
https://jahannews.com/vdcfvvdecw6deja.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

فقط می تونم بگم که خیلی بی انصاف هستید و انشالله در روز قیامت پاسخ گو خواهید بود ...!!!
فرهادی
ما نمیگیم همه کار مال دولت قبل بوده ولی یه کار دسته جمعی بوده که الان به ثمر نشسته و هر دو دولت در آن نقش داشتند
جناب جهان تیغی عزیز. عضویت در شانگهای و یا پیمانهای مشابه یک باره نمیتونه صورت بگیره چون نیازمند توافق اعضای دیگه پیمان است اول به صورت عضو ناظر و در صورت توافق اعضا به عضویت دائم تبدیل میشود
ابوذر
.....
خودتون رو به خواب زدید ؟!!
ما بیداریم خوب هم بیداریم و خواب هم نیستیم و می بینیم که دولت رئیسی تلاش می کنه این احساس ارامبخشی هست که در دولت قبلی وجود نداشت
احسنت به نکته خوبی اشاره شده ارامشی که الان هست در دوران روحانی وجود نداشت
تا دیروز همه شما می گفتید بخاطر تحریم و عدم عضویت در fatf ما نمی توانیم واکسن وارد کنیم یا اینکه عضو شانگهای بشیم حالا چی شد شریک شدید؟!!!
نه خیر شریک نشدیم بلکه احساس می کنیم که دولت و رئیس جمهور داریم الان هم مسقل عمل می کنیم و واردات واکسن ربطی به اف ای تی اف نداره همین
واقعا شما نمی دونید دولت غرب گرای روحانی هیچگاه مورد توجه شرق نبوده و نیست و هرگز عضو دائم شانگهای نمی شد؟ شما نمی دانید حتی نماینده دولت را هم نپذیرفتند و آقای لاریجانی به عنوان نماینده رهبری به چین سفر کردند؟!!
همه اینها رو میدونیم و قبول هم داریم که دولت غرب گرا رو شرقی ها قبول ندارند و همش چشمش به غرب بود!!1
این درسته اما اینو بودن که تا وقتی دولت غرب گرای روحانی سرکار بود عمرا قبول می کردن ما وارد بشیم زمینه سازی و مذاکره هم نمی خواد و وقتی دولت جدید اومد سرکار با انجام مذاکرات جدی دولت جدید عضو این پیمان شدیم .همین
الان به ثمر نشسته چون دولت قبلی مسایل رو به FATF و غرب گره می زده.
آفرین به تحلیل منصفانه.
مازندرانی
وقتی نمیتونیم با کشورهای همسایه دادوستد کنیم عضویت در شانگهای یعنی چی؟
مهدی
موافقت با عضویت ایران در این مقطع زمانی یک مشوق برای مذاکرات برجام است چون روسیه و چین هم تمایل به توسعه هسته ای ایران ندارند
از کجا به این نتسجه رسیدی برجام اولا برجامی مرده هست و دوما روسیه و چین تا الان با ایران همراهی کردن این ربطی به شذقی شدن یا غربی شدن نداره بلکه کشورها بر اساس منافع ملی خودشون عمل می کنند
ان روی سکه تحلیل این اقای جهان تیغی این است که این شرق است بخصوص چین تصمیم گیر سیاستهای ایران می باشد. اگر چین بخواهد به دولت روحانی واکسن نمیدهد و اگر بخواهد به دولت ریسی میلیونها دز واکسن می دهد. واقعا تاسفبار تر ازاین داریم.
بی انصاف برای چی هستند اقای محترم برای خدمات رئیسی در این مدت کوتاه یا بی تدبیری دولت روحانی در 8 شسال
این یعنی چی که بی انصاف به طرف روحانی یا رئیسی؟!
ناظم
واردان واکسن و عضویت در شانگهای یه شبه صورت نگرفته. دست از این حرفای بی سر و ته برادر جهان نیوز
جواد
اما می توانست در خلال بیست سال گذشته هم اتفاق بیفتد خصوصا در دولتی که ادعای بلد بودن گفتگو با دنیا را شیپور می زد..
اشتباه منفی زدم
یک شبه که نه در 50 روزه این دولت بوده
این سوال رو از خودت بپرس :
پس چرا در این چند ساله دولت قبلی نتونسته؟؟؟
نمی توانست؟
احسنت اخه چرا چین یا روسیه بیاد به دولتی که خودشو همجوره فدای غرب می کنه واکسن در حد وسیع قرار بده هر چیزی حساب و کتاب داره دولت رئیسی دولتی مستقل و در حال تعامل مستقل با همه دنیاست اما چجرا باید بیاد با کشورهایی که پ.لش رو خوردن و هی تهدید می کنند رابطه گرم و صمیمی داشته باشه؟!!
خراسانی
تحلیل ما هم همین است
سمنانی
تحلیل شما کدام است برادر؟
خراسانی
همین دیگه!

نوشابه باز کنید برای خودتان. اما واردات نیازمند ثبت سفارش است. .
شما یک سخن از دولت قبلی در این ماه های اخیر بیاور که بگویند ما 30 میلیون دز واکسن سفارش دادیم آنان دائم از تحریم از اف ای تی اف و مساِئل دیگر می گفتند.
ثبت سفارش هم باشه باز هم دولت روحانی دولت موفقی در واکسیناسیون و غیره نبود
مازندرانی
اما عوامل اون دولت در عدم ورود واکسن سنگ تمام گذاشتند.
محمد
خوب مشخصه! دولت قبل تمام زحمات این دو تا کار رو کشیده منتهی چون نمی خواسته ریا بشه گفته بذار به نام دولت بعدی تموم بشه!!!!
چطور شد وزیری که مخالف واردات واکسن خارجی بود ونامه نوشت وقتی خودش سر کار آمد شد موافق ود رعض یک هفته این واردات را انجام داد؟
آفرین همینو بگو !!!!
مخالف نبود.
محمد
ظاهرا دوستان متوجه کنایه بنده به دولت قبلی نشدن !!!
من نمیفهمم این جهانتیغی چرا فکر میکنه تحلیلگر خوبیه،...چرا، چرا، چرااااااااا
خوب تحلیگر خوبی هست دیگه شما چطور حتما خوتو تحلیل گر خوبی میدونی
...
پیام مقام معظم رهبری درباره وضعیت بیماری کرونا
به هر حال، هم برای واردات، هم برای تولید داخلی، باید تلاش مضاعف بشود و بتوانند واکسن را هر جور که ممکن است، برای همه‌ی مردم برسانند، [چرا که] میلیون‌ها واکسن بایستی در اختیار قرار بگیرد.
فعلا که شما از این دو اقدام دارید بهره برداری جناحی می نماید. فراموش نکنید دولت دکتر رئیسی دولت مردمی است نه جناحی
تازمانیکه گرانی ها ادامه داره و توم بیشترمیشه و تنگی معیشت پابرجاست این تعاریف فقط حرفه.
تولید ۵۰ میلیون دوز واکسن تا پایان شهریور، وعده‌ای که مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام، تا اواخر تیرماه هم بر اجرایی شدن آن اصرار داشت.
مردم عزیزمان باید بپذیرند ترمیم خرابی‌هایی که دولت تدبیر بوجود آورده وقت زیادی خواهد برد. خیلی سریع می‌توان یک بنا و ساختمان را خراب کرد ولی ساخت آن زمان بر خواهد بود.
دولت قبل یک برنامه 100 روزه برای گشایش زندگی مردم اعلام کرد هر چند گشایشی حاصل نشد ولی از دولت دکتر رئیسی انتظار می‌رود مانند ارزانی سیمان برنامه‌ای برای گشایش مردم از نظر اقتصادی و... ارایه دهد تا مردم امیدوار شوند.
با اینکه مدت کوتاهی از عمر دولت سیزدهم سپری شده، اقدامات صورت گرفته ثابت کرد که تحریم‌ها و کرونا بهانه‌ای بیش در دست دولت قبلی نبود تا به این بهانه کم‌کاری‌های خود را توجیه نماید. ان‌شاءا... دکتر رئیسی بتواند امید و اعتماد از دست رفته مردم را باز گرداند.
با شکست برجام در دولت آقای روحانی و پذیرفته شدن عضویت ایران در سازمان شانگهای در اولین ماه شروع دولت آقای رئیسی معلوم شد چه کسانی زبان دنیا را بلد هستند و چه کسانی بلد نبودند فقط ادعای آن را داشتند.
این دولت اگه میتونه هنر کنه وضعیت معیشت و تورم افسار گسیخته رو درست کنه شانگها مانگها برا مردم نون نمیشه
...
احساسی که من دارم اینه که با رفتن دولت روحانی فضای کشور اروم شده و الان از اون تنش های فکری خبری نیست
قطعا در زمان دولت روحانی نبوده این نه احساس من که احساس همه مردم ایرانه!!!!
یک روابط با کشور کوچک غربی به چین روسیه بقیه شانکهای می ارزد چین روسیه فقط منافع ملت را می برند کشور مالزی تایلند ویتنام سنگاپور تایوان کره جنوبی بهتر از روسیه چین هستند!!
کاملا صحیح است