شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
 
۴
۱
همراه با اصحاب آخرالزمانی سیدالشهداء(ع)/ شماره ۱۱

شهیدی که عصر عاشورای سال ۶۱ را برای دنیا زنده کرد/ آنان را که از مرگ می‌ترسند از کربلا می‌رانند +تصاویر

سه شنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۱ ساعت ۰۸:۲۹
کد مطلب: 773441
این صحنه ها که تداعی کننده عصر عاشورا و حوادثی که در روز یازدهم محرم بر کاروان اسرا گذشت به یکباره جهانی شد و اشک از دیده میلیون‌ها انسان جاری ساخت.
شهیدی که عصر عاشورای سال ۶۱ را برای دنیا زنده کرد +تصاویر
گروه فرهنگ جهان نيوز: از عصر عاشورا که امام به شهادت رسید تا روز یازدهم محرم که کاروان اسرا از کربلا حرکت کرد، صحنه هایی رقم خورد، که شنیدنش هم برای هر انسانی تکان دهنده و درد آور است، چه برسد به کسانی که نظاره‌گر این صحنه های غم انگیز بودند.

سالهای متمادی است که برای این لحظات سخت و جانسوز اهل بیت(ع) مرثیه سرایی شده و شاید صحنه هایی از آن را برای خود تجسم کرده‌ایم.

اما پس از گذشت قرن ها از حادثه کربلا و در عصر مدرنیته و درست در اوج حوادث سوریه، تصاویری منتشر شد که ناخودآگاه همه را به یاد لحظاتی انداخت که پس از عاشورا بر اهل بیت پیامبر (ص) گذشت.

تصویر جوانی که در میان دود و آتش و خون به دست شقی‌ترین و وحشی‌ترین افراد به اسارات گرفته شده بود و در حال اسارت هم با صلابت و استوار بود. او در اوج مظلومیت نگاه سحرانگیزی داشت که یک عالم معنا و مفهوم را به جهانیان منتقل كرد.

این صحنه ها که تداعی کننده عصر عاشورا و حوادثی که در روز یازدهم محرم بر کاروان اسرا گذشت به یکباره جهانی شد و اشک از دیده میلیون‌ها انسان جاری ساخت!

این جوان ناشناخته‌ پرورش یافته مکتب امام حسین(ع) و عاشق شهادت، نشان داد که مبارزه با ظلم حد و مرز جغرافیایی ندارد و عظمتِ ظلم‌­ستیزی و حماسه‌­آفرینیِ فرهنگ حسینی را به رخ جهانیان کشید.

شاید قرار بود آخرین لحظات زندگی محسن حججی در تاریخ ثبت شود تا گوشه ای از حماسه عاشورای ۱۴۰۰ سال پیش در عصر ما بازگو شود.

شهید محسن حججی یکی از نیروهای لشکر زرهی ۸ نجف اشرف و از نیروهای فعال موسسه شهید احمد کاظمی بود. او اهل اصفهان و ۲۵ ساله بود که در منطقه مرزی عراق و سوریه طی یورش داعش، اسیر و دو روز بعد از اسارت همچون سیدالشهدا به شهادت رسید. چند ماه بعد و همزمان با دهه اول محرم پیکر محسن حججی به کشور بازگشت و در میان خیل میلیونی عاشقان اباعبدالله الحسین تشییع شد.


خدایا، تو را به مُحرَم حسین علیه‌السلام مرا هم مَحرَم کن…
محسن حججی یکسال قبل از شهادتش و در آخرین محرم عمرش، در دل‌نوشته اش این چنین نگاشته بود:

یا رب الحسین علیه السلام
خدایا؛ چندیست عقدۀ دل پیشت باز نکرده‌ام و باز به لطف شما فرصتی مهیا شد.
خدایا؛ محرم حسین علیه السلام رسید... تاسوعا رسید... عاشورا رسید... محرم ره به اتمام است و من هنوز... خدایا؛ چه شده است؟ مگر چه کرده‌ام که این‎گونه باید رنج و فراق بکشم؟

خدایا می‌دانم... می‌دانم رو سیاهم، پرگناهم...اما... تو را به حسین علیه السلام... تو را به زینب سلام‌ الله ‌علیها... تو را به عباس علیه السلام... خدایا... دیگر بس است... اصلاً بگذار این‌گونه بگویم... غلط کردم. خدایا... بگذر... بگذر از گذشته‌ام. ببخش... باور ندارم در عالم کبریایی تو گنهکاران را راهی نباشد.

یا اله العالمین ...
ببخش آن گناهانی را که از روی جهالت انجام داده‌ام.
ببخش آن خطاهایی را که دیدی و حیا نکردم.
خدایا، تو را به مُحرَم حسین علیه السلام مرا هم مَحرَم کن...
این غلام رو سیاه پر گناه بی ‌پناه را هم پناه بده...
خدایا، یکسال گذشت و من کل سال را تنها با خاطرات همان چند روز جهاد گذراندم
زنده‌ام به امید دوباره رفتن ...
مپسند... مپسند که این‌گونه رنج بکشم...
سینه‌ام دیگر تاب ندارد...
مگر چند نفر شوق رفتن دارند؟
یعنی بین این همه خوبان رو سیاهی چون من راه ندارد؟

مگر جز این است که حسین علیه السلام هم عباس علیه ‌السلام را برد و هم حُر را... مگر جز این است که هم حبیب رو سفید شد و هم جون؟!
خدایا اگر شوقی هست، اگر شجاعتی هست، اگر روحم به تکاپو افتاده است برای رفتن همه و همه به لطف تو بوده و بس! می‌توانستی مرا هم در این دنیا غرق کنی... می‌توانستی مرا هم آنقدر سرگرم دنیا کنی که فکر جهاد هم نباشد جه برسد به رفتن ...

می‌توانستی آنقدر وابسته‌ام کنی که نتوانم از داشته‌هایم دل بکنم... اما خدایا، از همه چیز دل بریده‌ام، از زن و فرزندم گذشتم.

دیگر هیچ چیز این دنیا برایم ارزشی ندارد جز آنچه که مرا به تو برساند. خدایا، من از همه چیز این دنیا گذشتم تو نیز از من بگذر، و این همه را فقط از لطف تو می‌دانم...
پس؛ ای که مرا خوانده‌ای؛ راه نشانم بده ...

حججی ۹۵/۷/۳۰

 

هر کس می‌خواهد ما را بشناسد داستان کربلا را بخواند
به قول شهید آوینی: صحرای کربلا به وسعت تاریخ است و کار به یک «یالیتنی کنت معکم» ختم نمی‌شود. اگر مرد میدان صداقتی، نیک در خویش بنگر که تو را نیز با مرگ انسی این‌گونه است یا خیر!...

آنان را که از مرگ می‌ترسند از کربلا می‌رانند... و مگر نه آنکه گردن‌ها را باریک آفریده‌اند تا در مقتل کربلای عشق آسان‌تر بریده شوند؟ و مگر نه آنکه از پسر آدم عهدی ازلی ستانده‌اند که حسین را از سر خویش بیشتر دوست داشته باشند؟»
  دو شهید معروفی که با دست بریده به دیدن ارباب رفتند
۳ نوجوانی که به قاسم بن الحسن(ع) اقتدا کردند +تصاویر

علی‌اصغرهایی که در جوانی به شهادت رسیدند +تصاویر
عشقشان شهادت مثل علی اکبر(ع) بود +تصاویر
دو شهید خاص از مدافعان حرم که باید در تاسوعا از آنها یاد کرد +تصاویر
دو فرمانده مشهور که شهادتی شبیه سیدالشهداء(ع) داشتند +تصاویر
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *


Iran, Islamic Republic of
درود و سلام خدا بر شهیدان راه حق