چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۱۴:۱۹
۱۳۹ نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به مسعود پزشکیان: از شما درخواست می‌کنیم اجازه ندهید سرمایه‌های این ملت سوزانده، قاچاق یا بصورت ناعادلانه توزیع شود. مساله شفافیت در تخصیص سهمیه سوخت را طبق قانون بودجه ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ هر چه سریعتر به نتیجه برسانید.
نامه نمایندگان مجلس به پزشکیان در انتقاد از دخالت‌های سازمان برنامه و بودجه
گروه سیاسی جهان‌نیوز: در ادامه کمکش‌های میان مجلس و دولت بر سر نحوه مدیریت ناترازی بنزین در کشور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهور، از سیاست‌های سازمان برنامه و بودجه انتقاد کردند.

در این نامه با اشاره به تجربه ناموفق افزایش قیمت بنزین برای کنترل مصرف سوخت، این سوال را مطرح کردند که چرا سهمیه یارانه‌ای یک خانواده ۶ نفره که تنها یک خودرو دارد از خانواده‌ای ثروتمند و ۳ نفره که چندین خودرو دارد، در دریافت کمتر است؟

متن کامل این نامه بدین شرح است:

«بسمه تعالی
جناب آقای دکتر پزشکیان
رئیس محترم جمهور اسلامی ایران

با سلام و احترام
همانگونه که استحضار دارید مجلس شورای اسلامی آبان ماه سال ۱۴۰۴ و در آستانه اعمال نرخ سوم ۵۰۰۰ تومانی در نامه‌ای تفصیلی به حضرتعالی که به امضای بیش از ۲۰۰ نماینده رسیده بود، بر ضرورت حل ناترازی بنزین از مسیر سیاست‌های غیر قیمتی و عدالت محور در توزیع یارانه‌های انرژی با بر‌شمردن ۵ راهکار و مصوبه قانونی تاکید و دولت را از اعمال سیاست شوک قیمتی برحذر داشت.

اما متاسفانه دولت جنابعالی به پیشنهاد سازمان برنامه‌وبودجه دستورالعملی را به تصویب رساند تا با افزایش قیمت به دو هدف دست یابد:
  • (۱) کاهش مصرف بنزین
  • (۲) حذف کارت اضطراری جایگاه.
نهایتا نرخ سوم بنزین با وجود نارضایتی مردم و نمایندگان آنها اجرا شد و امروز در شرایطی به سر می‌بریم که همچنان ناترازی بنزین برقرار است. حدود یک سوم بنزین همچنان با کارت جایگاه به فروش می رسد و مصرف بنزین نه تنها کاهش نیافته که به بیش از ۱۳۵ میلیون لیتر در روز رسیده است و به همین دلیل دولت با مساله تشدید ناترازی تامین بنزین مواجه است؛ شرایط جنگی و محاصره نیز مزید بر علت شده است که حتی امکان دسترسی به بنزین وارداتی نیز به طور کامل وجود ندارد؛ ضمن آنکه تامین بودجه ریالی و ارزی برای واردات بنزین تاثیرات منفی شدیدی بر تشدید کسری بودجه و ناترازی ارزی کشور گذاشته و تورم شدیدی را بر سفره معیشت مردم تحمیل خواهد کرد.

متاسفانه دوباره شنیده شده که دولت به جای درس گرفتن از تجارب ناموفق گذشته و انجام تکالیف غیرقیمتی موجود در ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم پیشرفت و بودجه ۱۴۰۵ از جمله انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی متصل به کد ملی و صدور قبض الکترونیک برای شفاف‌سازی تمام تراکنش‌های جایگاه، افزایش سهم سی ان جی، برق و گازمایع (LPG) در سبد سوخت کشور و از همه مهمتر اجرای سیاست توزیع عادلانه یارانه انرژی مبتنی بر بعد خانوار، همچنان بر طبل گران‌سازی می‌کوبد.

آقای رییس جمهور!
ما کاملا واقفیم که رهبر شهید انقلاب در ابلاغ سیاست‌های کلی بر هر دو روش قیمتی و غیرقیمتی تاکید کرده‌اند، ولی لطفا توجه کنید که باید ابتدا با سیاست‌های غیرقیمتی به‌جای گران‌سازی و شوک قیمتی برای عموم مردم، نسبت به شفاف‌سازی و جمع آوری داده‌های مصرف اقدام شود تا سره از ناسره مشخص و شیوه‌های قاچاق و بد‌مصرفی برای دولت عیان شود؛ سپس نسبت به تنظیم گری و اعمال سیاست‌های عادلانه قیمتی با استفاده از توان مدیریت مردم اقدام کنید؛ برای این کار، چاره‌ای جز اجرای سیاست تخصیص سهمیه بر اساس کدملی وجود ندارد.
  • سوال اینجاست که چرا سهمیه یارانه‌ای یک خانواده ۶ نفره که تنها یک خودرو دارد از خانواده‌ای ثروتمند و ۳ نفره که چندین خودرو دارد، در دریافت کمتر است؟
  • چرا ۵۰٪ خانواده‌های فاقد خودرو کشور هیچ بهره‌ای از یارانه سوخت ندارند؟
پاسخ این سوال‌ها روشن است. زیرا سهمیه یارانه‌ای بنزین به جای آنکه به کدملی اختصاص یابد، به خودرو اختصاص یافته است و اشخاصی وجود دارند که با داشتن چندین خودرو از سهمیه یارانه‌ای بیشتر آنها استفاده و احیانا در مسیر قاچاق به فروش می رسانند.

بنابراین از شما درخواست می کنیم اجازه ندهید سرمایه‌های این ملت سوزانده، قاچاق یا بصورت ناعادلانه توزیع شود. مساله شفافیت در تخصیص سهمیه سوخت را طبق قانون بودجه ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ هر چه سریعتر به نتیجه برسانید.

تاکید می‌شود که کشور هیچ راهی جز راه‌اندازی زیرساخت تخصیص سهمیه سوخت بر اساس کد ملی ندارد و زیرساخت قدیمی و فرسوده سامانه هوشمند سوخت باید بروزرسانی شود.

همچنین بررسی استفاده از زیرساخت توزیع کالابرگ الکترونیک خانوار برای توزیع سهمیه سوخت خانوار توصیه و تاکید می‌شود که ملاحظات اجرایی این سیاست از جمله موضوع امنیت سایبری و دسترسی برخط به سهمیه هر کدملی در جلسات کارشناسی متعدد در کمیسیون انرژی و مرکز پژوهش‌های مجلس، سازمان پدافند غیرعامل، کمیسیون تلفیق بودجه و صحن علنی مجلس و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بحث و بررسی قرار گرفته و سپس تبدیل به قانون شده است.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
نمایندگان مجلس شورای اسلامی»

به گزارش جهان‌نیوز، این نامه تاکنون به امضای ۱۳۹ نفر از نمانیدگان مجلس شورای اسلامی رسیده است.
https://jahannews.com/vdcfy1d1cw6dcma.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

رضایی ع ر
میخواهید از چاله بیرون بیایید بیافتید تو چاه !!؟
بنابر این باید طلا و نقره و مس و الومینیوم و کبالت و آب و برق را گاز را هم بر اساس کد ملی به مردم اختصاص بدین
اینکه فقط ماشین دارها از یارانه بنزین استفاده کنند و قشر ضعیف جامعه هیچ استفاده مستقیمی نکنه، اسمش میشه از چاله به چاه؟
رضایی ع ر
چرا یارانه نان را با کد ملی افراد خانواده توزیع نمی کنید ؟
الان مگه غیر اینه؟ میری کارت می‌کشی و معلومه چه کسی نون خریده. چند تا خریده
ابوذر
يارانه با كدملي هر فرد به اين معني است كه هر فرد مثلا روزي 3 نان سهميه داره. خانواري كه يك نفره هست ميشه روزي 3 نان. خانوار دو نفره ميشه روزي 6 نان. خانوار سه نفره ميشه روزي 9 نان. خانوار چهار نفره ميشه روزي 12 نان. خانوار پنج نفره ميشه روزي 15 نان. هر تعدادي از سهميه را كه نان نخريدي در پايان ماه ميتوني بفروشي. ايا الان اينجوري نان ميخري
رضایی ع ر
خب تصور کنید یارانه خودروی ثروتمندان حذف شده آنها که صاحبان کارخانه و مغازه و برج و تجارت هستند پزشکان و صاحبان بیمارستان ها مراکز دیگه قیمت خدمات و محصولات شان را تغییر نمی دهند دست روی دست می گذارند ؟
این طرح اگر عملی شود یک سونامی ایجاد می کند قیمت ها همین الان از کنترل خارج است خدا به فریاد برسد زمانی که این طرح اجرا شود
اینقدر قیمت بنزین پایینه که مثلا وقتی شما ۳۰۰ هزار تومان پول اسنپ برای یک مسیر میدی، پول بنزین ماشین میشه ۱۵۰۰ تومان. حالا اگه همین رو ۱۰ برابر هم بکنی، یعنی بنزین بشه لیتری ۱۵ هزار تومان، اثر چندانی روی اون ۳۰۰ هزار تومان نمی‌گذاره. نهایتا میشه ۳۱۵ هزار تومان.
مگه میشه تاثیر نذاره ؟ از فردای گرانی بنزین همه چی دوباره گرون میشه پزشکیان نباید ارز ترجیحی رو حذف میکرد
ابوذر
در علم رياضي و با تناسب درست مي كوييد اما در عمل قيمت اسنپ نميشه 315 هزار تومان. ميشه دو يا سه برابر. ساير كالا ها هم افزايش قيمت خواهند داشت.
مردمی از حمل ونقل عمومی مانند اسنب و غیره و بطور غیر مستقیم از هزینه کم حمل ونقل در هزینه های تمام شده استفاده می کنند
ابوذر
اين راهش نيست. اين راه فقط تورم ايجاد مي كند. تنها راه اين است كه قيمت دلار را پايين بياورند. قيمت دلار ول و رها نباشد. دلار نبايد كالايي براي خريد و فروش باشد. همه قيمتها با قيمت دلار محاسبه مي شود.
اینا چه ربطی به بنزین داره اوستا
رضایی ع ر
نمی توانید جلوی قاچاقچی را بگیرید ۸۰ میلیون نفر را در مضیقه می گذارید به دردسر می اندازید وقت نمایندگان مردم را می گیرید طرح می دهید ؟
یه طرح بدهید که جلوی قاچاقچی
گرفته شود یعنی شما قاچاقچی های سوخت یا چیز های دیگر را نمی شناسید ؟
اختصاص بنزین به کد ملی ربطی به مبارزه با قاچاق نداره
این نامه تاثیری بر پزشکیان ندارد، چرا که پزشکیان تحت تاثیر اطرافش است، مگر اینکه قالیباف دست از وفاق بکشد و فشار بیشتری وارد کند بر دولت.
رضایی ع ر
خب اتباع خارجی و سفارتخانه ها و شرکتها که صدها خودرو دارند چی اونها به چه قیمتی سوخت دریافت می کنند ؟
به قیمت اروپا یا امریکا یا هر تبعه به قیمت کشور خودش ؟؟
محسن
سهمیه چندین خودرو را حذف کردند فقط به یک خودرو سهمیه تعلق گرفته بعد اگر عدالت باشد باید خیلی چیزها جایشان عوض شود
و کسی که ماشین نداره هچ سهیمه ای نمی گیره
رضایی ع ر
اتوبوس و مترو رایگان سوار میشه در عوض میوه و شیرینی و حبوبات را به قیمت توکیو و لندن و نیویورک می خره با کیفیت نازل تر
از خدمات ارزان حمل ونقل استفاده میکنند. کسانی که خودرو ندارند از سوخت ارزان استفاده غیر مسقیم دارند.
همین نماینده های مجلس توانایی ندارن
در مورد طرح حرفهای گفتنی زیاد است
ولی عجالتا چرا نمایندگان به جای نامه به رئیس جمهور و خواهش و تمنا از ظرفیتهای قانونی مجلس استفاده نمی کنند ، ولی خوب از مجلس فرمایشی که رئیس کمیسین انرژی آن دکترای فقه داره و به جای متخصص انرژی اومده که با افتخار وفاقیون کنار گذاشته شده توقعی نیست
آخرت بماند ولی این مجلس وفاقی دنیای خودشان را هم باختند تمام ضعفها تورم و اشتباهات دولت پای آنها هم هست
سخته ولی به زودی دو سال دیگه تموم میشه
مدرک مهم است یا مدیریت؟ الان رئیس جمهور باید اینطوری همه مدارک را داشته باشد. رئیس کمیسیون مدیریت میکند تخصصها را نه اینکه خودش لازم باشد در اوج تخصص باشد
ابوذر
مدرك و مديريت بايد توامان با هم باشند.
رييس هم بايد مدرك داشته باشد و هم مديريت بلد باشد.
نصف پول پرداخت شده برای کل خودروهای کشور به جیب دولت رفته و می رود.....۱۱۰ درصد گمرکی خودروهای خارجی و سهمیه ی دستگاه ها و ارگانهای نظام از قیمت خودروهای داخلی از این موارد هستند. اگر این هزینه ها را بردارند میتوانند بنزین را گران کنند. سهمیه و مصرف نان آدم چاق چرا از یک آدم لاغر بیشتر است؟؟؟
از رانت خواری خوشت می اید که با پرداخت بنزین با کد ملی مخالف هستی وگرنه پرداخت بنزين با کد ملی جلو فاچاق ودزدی بنزین می گیرد وهدر رفت میلیون ها لیتر بنزین جلوگیری می شود وعدالت هم اجرا می گردد
تخصیص بنزین به هر کدملی یعنی سلام به تورم سه رقمی. لطفا "گرانی بنزین بررسی راه کارها" را سرچ کنید کلیپ حدود ۲۰ دقیقه ای ست ببینید تا متوجه شوید چه بلایی سرمون میاد
خانم سخنگوی دولت(۶ /۵ / ۱۴۰۵):بر اساس مصوبه امروز دولت،هرگونه انسداد،تعلیق یا ممنوعیت فعالیت سکوها و کسب‌و کارهای دیجیتال،تنها پس از اخذ نظر «ستاد راهبری و ساماندهی فضای مجازی» و با دستور مستقیم شخص رئیس‌جمهور امکان‌پذیر خواهد بود.

این مصوبه دولت پزشکیان،فاتحه دو قوه مقننه و قضائیه را به صورت یک جا خوانده است! دولت به جای مجلس، قانون وضع کرده و اسمش را مصوبه گذاشته و با نادیده گرفتن وظایف و اختیارات قوه قضاییه در حوزه کسب و کارهای فضای مجازی،اخذ همه تصمیمات در این عرصه را به رئیس‌جمهور و ستاد "غیرقانونی و خودخوانده" فضای مجازی سپرده است!!

بر اساس این مصوبه هیچ مقام قضایی و امنیتی حق برخورد قانونی با فعالیت‌های مجرمانه در بسترها و سکوهای فضای ولنگار مجازی را ندارد مگر با اجازه ستاد غیرقانونی و خودخوانده فوق الذکر و شخص رئیس‌جمهور!

در تاریخ جمهوری اسلامی این حجم از تمایل به دیکتاتوری،زیر پا گذاشتن قانون اساسی و نادیده گرفتن قوای مقننه و قضائیه، سابقه نداشته و دولت پزشکیان در این عرصه از همه دولت‌ها(حتی دولت بنی صدر) پیشی گرفته است!

علت واضح است! وقتی رئیس‌ قوه مقننه، حرمت مجلس و مصوباتش را فدای وفاق با پزشکیان می کند و ریاست دستگاه قضا،تخلفات پی در پی رئیس‌ جمهور و دولت از قوانین عادی و قانون اساسی را نادیده می گیرد،نتیجه این می شود که پزشکیان با غلطتک از روی "تفکیک قوا" عبور می کند و در عمل جمله لوئی چهاردهم(دیکتاتور مشهور فرانسه) را فریاد می زند که: «حکومت یعنی من!»

اگر قوای مقننه و قضائیه به سرعت این مصوبه خلاف قانون اساسی و مغایر با امنیت ملی را باطل نکنند،عواقب اجرایی شدن آن بویژه در شرایط جنگی کنونی، وحشتناک و غیر قابل جبران خواهد بود!



چرا جناب پریزیدنت پزشکیان همچین به قول خودشان همچین مصوبه ای را اجرا کردند؟
هرزمان این جریان فکری برسرکارمی این دوره گرانی ودلالی وبجای تولیدازجیب مردم کندن و...که نمی خواهیم بگوییم است چرا؟!پس مراجع نظارتی کجاهستندتااینهمه اختیارات ومنابع را مطالبه کنند؟
نامه نوشتن فایده نداره تا دیر نشده استیضاحش کنید
محسن
....
محسن
در این مملکت فقط سوخت انهم بنزین سرمایه ملی است کارت سوخت کسانی که چند خودرو دارند قطع و فقط یک خودرو سهمیه دارد
۱)اولا سه تا ماشین خانواده ثروتمند کمتر از یه ماشین خانواده متوسط بنزین مصرف می‌کنه!!! (کیفیت خودرو)و در سفر هم که یک خانواده با سه خودرو سفر نمیروند
۲)یارانه حمل و نقل عمومی که توسط خانوار ثروتمند مصرف نمیشه هم به کد ملی بدید
۳) یارانه بیمارستان دولتی هم که توسط خانوار ثروتمند مصرف نمیشه به کد ملی بدید
۴) یارانه مدارس دولتی هم که توسط خانوار ثروتمند مصرف نمیشه به کد ملی بدید
۵) متاسفانه دود تغییر روزانه سیاست‌های دولتی فقط به چشم طبقات ضعیف جامعه می‌ره چون طبقه برخوردار بلافاصله خودش با هر تغییر وفق میده و هزینه خود را به طبقات پایین تر منتقل می‌کنه
پس نمایندگان محترمی که وقت نمیگذارید تبعات تصمیمات خود را با دقت بررسی کنید لطفا طرح ندهید
یعنی سه تا ماشین شاستی بلند از پراید من کمتر مصرف داره؟
محمد ایوب
عزیزان به همین خاطر است که مجلس را بسته اند وفاق را به هم نزنید پزشکیان دارد برای معیشت مردم فکر می کند تفکرش به میریزید سیدحسن مصطفوی گفت تشکر کنید
بهترین راه دوری شما از ریاست است قطعا بعد از آن همه امور بسامان خواهد شد..
مجلس برای اجرایی شدن طرح پرداخت بنزین باکد ملی باید از دولت بخواهد تا آن را اجرایی کند
بنزین با کد ملی بدید دزدی ها در میاد؟
این مسائل با نامه سر گشاده و غیره حل نمیشود. باید دولت بر اساس یک روش تایید شده کارشناسی در معیار کوچک روشی را اتخاذ کند و بعد از چند ماه تعمیم یا تصحیح کند
نرود میخ آهنین بر سنگ . ش
خدایا این چه رسمیست
هریارانه ای که دولت میده باید عادلانه تقسیم‌شود
آقای پزشکیان : بدان که تندروها تو را زمین نخواهند زد . بلکه عوامل اجرایی ات مثل : بانک ملی که چندین ماه است میلیونها آدم را بلاتکلیف کرده و سود پول ملت را نمی دهد قطعا همین یک مورد حاد تو را عنقریب بر زمین خواهد زد . لذا تا دیر نشده اقدام بکن
پولهای مردم را توی (((( بانک ملی )))) بلوکه کرده اند و 4ماه است سود پول ملت را نمی دهند
مردم از مدیران فشل و بی عرضه خسته هستند. . ( بانک ملی ) پدر مردم را در آورده است . چندین ماه است سود پول مردم را نمی دهد
بابا یک حرکتی بکن .
قبل از هر کاری سریعا : همتی ... را برکنار و دستور بده که ( بانک ملی ) سود سپرده های مردم را که چندین ماه است نداده ( فورا ) بدهند .
فاطمه
اگر بلد نیستی برو کنار