شنبه ۳ مرداد ۱۴۰۵ ساعت ۲۲:۵۹
وزارت امور خارجه امشب ضمن محکوم کردن تعرض نظامی اوکراین به کشتی تجاری ایران در دریای خزر در بیانیه‌ای اعلام کرد: ایران وفق اصول و قواعد بنیادین حقوق بین الملل به‌ویژه اصل دفاع مشروع، در دفاع از منافع و امنیت ملی خود تردید نخواهد کرد و مسئولیت پیامدهای ناشی از ماجراجویی اوکراین، برعهده آن رژیم و حامیان و محرکان آن خواهد بود.
بیانیه وزارت خارجه درباره شهادت «نیما مرادی دریانورد و ورزشکار جوان اهل بندرانزلی» در حمله اوکراین به شناور ایرانی
به گزارش جهان نیوز، هویت تنها شهید حمله ناجوانمردانه نیروهای نظامی اوکراین به یک کشتی ایرانی در دریای خزر منتشر شد. شهید نیما مرادی، دریانورد و ورزشکار جوان اهل بندرانزلی در جریان حمله به کشتی تجاری «آنا» به شهادت رسیده است.

در همین حال و در پی تعرض نظامی اوکراین به کشتی تجاری ایران در دریای خزر وزارت امور خارجه ایران امشب (شنبه) سوم مردادماه در بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کرد.
 
در این بیانیه آمده است: «وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدام رژیم اوکراین در حمله به شناور تجاری ایرانی در دریای خزر در بامداد شنبه ۳ مرداد که موجب انفجار کشتی و شهادت یک ملوان و زخمی شدن یک نفر دیگر شد را به شدت محکوم می‌کند. 
 
این بیانیه می‌افزاید: این اقدام، نقض بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد و مصداق عمل تجاوزکارانه است که می‌تواند آتش جنگ را بیش از پیش شعله‌ور کرده و گسترش دهد.
 
در این بیانیه عنوان شده است: تعرض رژیم اوکراین به شناور تجاری ایران در دریای خزر که صراحتا از سوی رئیس آن رژیم مورد اذعان قرار گرفته است، نشانه تداوم رویکرد غیرمنطقی و خصمانه رژیم اوکراین نسبت به جمهوری اسلامی ایران است.
 
جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه هیچ‌گاه در منازعه بین روسیه و اوکراین مداخله‌ نداشته است، توجه شورای امنیت سازمان ملل متحد، کشورهای اروپایی و همه اعضای سازمان ملل را به این واقعیت آشکار جلب می‌کند که رژیم اوکراین با حمله به شناور تجاری ایران نه تنها مرتکب تخلف بین‌المللی شد، بلکه به شیوه‌ای خطرناک، در پی گسترش آتش جنگ و نا‌امنی است.
 
در این بیانیه آمده است: هر طرفی که دغدغه صلح و امنیت در شرق اروپا و مناطق پیرامونی دارد، باید در قبال این اقدام خطرناک رژیم اوکراین موضع مسئولانه‌ای اتخاذ کرده و هیأت‌ حاکمه اوکراین را به‌خاطر این اقدام مجرمانه و تحریک‌آمیز پاسخگو کند.
 
جمهوری اسلامی ایران وفق اصول و قواعد بنیادین حقوق بین الملل به‌ویژه اصل دفاع مشروع، در دفاع از منافع و امنیت ملی خود تردید نخواهد کرد. بدیهی است مسئولیت پیامدهای ناشی از ماجراجویی رئیس رژیم اوکراین، برعهده آن رژیم و حامیان و محرکان آن خواهد بود.
 
ولدیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین امروز در پیامی در ایکس اعلام کرد که کشورش در واکنش به حملات روسیه، همچنان به حملات دوربرد خود علیه این کشور ادامه می‌دهد و شب گذشته، نیروهای اوکراینی اهدافی را در مناطق مختلف روسیه هدف قرار دادند. وی همچنین مدعی شد که «در حملات دوربرد خود در دریای خزر به نتایج بسیار مهمی دست یافتیم؛ از جمله (هدف قرار دادن) شناورهایی که برای انتقال محموله‌های نظامی مرتبط با ایران مورد استفاده قرار می‌گرفتند».
https://jahannews.com/vdcftcd10w6dcva.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

دلقک باید قلقکش داد
این‌ دلقک دیگه چی میخواد این وسط؟؟؟
تنش میخاره؟؟؟
روانی هست؟؟؟
کم کتک می خوره بیشتر کتک می خواد؟؟؟
مقابله به مثل واجبه
نه بابا مقابله به مثل چیه!! وزارت محترم خارجه به یک تذکر به کاردار اکتفا کرده !!! نه خیلی ما ایرانی ها مهربونیم !!!!!!!!!!!
نتیجه دشمنی با دنیا . همه دنبال زدن ما هستند .
دشمنی با دنیا؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!!!!!!!!
آمریکا ۲۵۰ سال تاریخ داره سابقه ی مشارکت در ۲۰۰ جنگ و ۸۰ کودتا در جهان رو داره.
نظرتان در مورد این ۲۰۰ جنگ و ۸۰ کودتا چی هست؟؟
احتمالا این کشورهای قربانی جنگ و کودتا هم دشمنی کرده بودند با دنیا یا دشمنی با دنیا رو فقط ایران انجام میده.؟؟؟
جنگ عراق و افغانستان و لیبی و ... که جلوی چشم خودمون اتفاق افتاده. اما یادم نمیاد هیچ کدوم از این کشورها مرگ بر آمریکا گفته باشند. هر چی فکر می کنم یادم نمیاد. راهنمایی کرده و ما را از تاریکی های جهل خارج کنید ممنون می شویم. وگرنه لطف کنید وقت ملت را نگیرید.
زنده باشی...باید با طلانوشت
از نظر یک غربگدا "دنیا" مساوی هست با چند کشور اروپایی و آمریکا.
ولی اگر اشتباه نکنم دنیا خیلی بزرگتر از این حرف ها است و اکثر کشورهای دنیا با ایران روابط خوبی دارند.
۲۳:۵۵ ! نه تاریخ بلدی و نه جغرافیا ! پس تا سواد کافی نداشتی حرف نزن!
احسنتم اما اونا بما حمله کردند و باید جوابشون رو بدیم دیگه
احسنتم اما ما در دفاع از وطن هم کوتاهی نخواهیم کرد
اینقدر گوساله سامری( مذاکره ) براشون مهمه و پالس ضعف برای شیطان بزرگ فرستادند که زلنسکی هم به خودش احازه میده به ایران حمله کند
وزارت خارجه فقط محکومیت زبانی
به کدامین گناه به این مسئولین گرفتار شدیم
خود کرده را تدبیر نیست .
روح اله
آمریکا بهش گفته کشتی های تجاری ایران رو بزنه
آمریکا در جنوب ایران رو محاصره کرده و ایران هم برنامش آوردن کالا از طریق دریای خزر بوده
حالا اوکراین هم وارد شده
در قبال شهادت یک ایرانی فقط زلنسکی باید کشته بشه
نوروزی
چرا نام ملوان شهید را ننوشتید؟
پس پوتین بزن که خوب میزنی
وحیده
زلنسکی هم ...
مصطفی
باز یه عده غرب گرا و خودتحقیر میگن،اولا تقصیر ایرانه که اون دلقک مارو زده!!!! ثانیا،نباید جواب بدیم ،چون آمریکا و اروپا ناراحت میشن و البته این تله جنگه!!!!،ثالثا،خدای ناکرده،باعث خط افتادن به روح توافق ایران و آمریکا میشه!!!
علی
جواب این کمدی تلخ اوکراینی را قوی بدین
AmirAli
ایران باید پاسخی قاطع و قوی بده. زلنسکی‌ هم مثل حکام بی‌غیرت عرب و رژیم صهیومی یکی از حیوانات هار رژیم آمریکاست