کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مصرف بالای آنتی‌بیوتیک در ایران

22 آذر 1404 ساعت 10:47

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با بیان این که ایران یکی از کشورها با بیشترین میزان مصرف آنتی‌بیوتیک است، گفت: ذخایر فعلی آنتی‌بیوتیک‌ها در حدی که در اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها و با تجویز پزشک مصرف شود کافی است.


به گزارش جهان نیوز به نقل از تسنیم، اکبر عبداللهی اصل درباره وضعیت تأمین آنتی‌بیوتیک‌ها همزمان با شروع فصل سرما و افزایش تجویز و مصرف این گروه داروها، اظهار کرد: ذخایر فعلی آنتی‌بیوتیک‌ها در حدی که در اورژانس‌ها و بیمارستان‌ها و موارد موردنیاز تجویز شود کافی است اما برای مصارف بی‌رویه این ذخایر طبیعتاً کافی نخواهد بود.

وی ادامه داد: گاهاً برخی از مردم پس از مشاهده علائمی مانند تب و سرماخوردگی بدون تجویز پزشک اقدام به مصرف آنتی‌بیوتیک می‌کنند در حالی که مصرف بی‌رویه این داروها موجب مقاومت میکروبی شده و اثر آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهد و طبیعتاً برای این موارد مصرف، ذخایر، کافی نیست.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو بیان کرد: تخصیص به‌موقع ارز، تسریع در ترخیص و انتقال ارز برای مواد اولیه و هماهنگی بین بخش‌های مختلف، از اقدامات اساسی است که برای تقویت جریان تأمین دارو در کشور نیاز است.

عبداللهی اصل افزود: ویروس‌های آنفلوانزا و سرماخوردگی در واقع نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک ندارند اما ایران جزو یکی از کشورهایی است که بیشترین مصرف آنتی‌بیوتیک را در آن شاهد هستیم به همین دلیل حتی اگر ارز و ریال کافی نیز تأمین شود نباید نسبت به مصرف نابجای این داروها اقدام کنیم. 


کد مطلب: 962111

آدرس مطلب :
https://www.jahannews.com/news/962111/مصرف-بالای-آنتی-بیوتیک-ایران

جهان نيوز
  https://www.jahannews.com