مدیران خودرو
جمعه ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۰۹:۰۰
تعداد نظر۲
داغ کنيد+ ۳
فرانشیز در بیمه به چه معناست؟
فرانشیز مبلغی است که در قرارداد بیمه‌های اموال و اشخاص درج می‌شود. پرداخت این مبلغ در موقع پرداخت خسارت و هزینه‌های درمان به‌عهده بیمه‌‌شده است. اینکه فرانشیز به کدام بیمه‌ها تعلق می‌گیرد و درصد یا رقم آن چقدر است را در این مطلب بررسی کرده‌ایم.

فرانشیز بیمه به چه معناست؟

فرانشیز بیمه چیست و چقدر است؟ فرانشیز بیمه مبلغی است که در زمان بروز خسارت یا خدمات درمانی، دیه و سایر مواردی که بیمه‌گر ملزم به پرداخت آن است، از رقم اصلی کم می‌شود. به‌عبارتی بیمه‌گزار درصد یا مبلغی را که از عهده بیمه خارج است بابد خودش بپردازد. به این مبلغ فرانشیز بیمه گفته می‌شود که در قراردادهایی که بین بیمه‌گر و بیمه‌گزار بسته شده، درج می‌شود.
فرانشیز یک اصطلاح است و تقریبا می‌توان گفت در تمامی کشورهای دنیا مورد قبول است. طبق این توضیحات بهترین شرکت بیمه‌ای آن است که فرانشیز کمتری نسبت به سایرین برای بیمه‌گزارها در نظر دارد.

فرانشیز چطور تعیین می‌شود؟

برای تعیین درصد و مبلغ فرانشیز قوانین و اصول خاصی در نظر گرفته می‌شود. برای اینکه بدانید در بیمه‌های مختلف فرانشیز چقدر است و چطور محاسبه می‌شود، بهتر است با انواع آن که در ادامه آورده‌ایم، بیشتر آشنا شوید.

فرانشیز ثابت با رقم مشخص

فرانشیز ثابت مبلغی است که در قرارداد بیمه درج می‌شود و ارتباطی با میزان خسارت واردشده یا خدماتی که بیمه ارائه می‌دهد، ندارد. به‌عنوان مثال، در یک قرارداد برای فرانشیز رقم ۳ میلیون تومان درج شده است. این رقم ثابت است و تغییر نمی‌کند.

فرانشیز درصدی از حق بیمه بیمه‌گذار

یکی دیگر از انواع فرانشیز آن است که در قرارداد بیمه ذکر می‌شود که مثلا ۱۵درصد از مبلغ قرارداد به‌عنوان فرانشیز در نظر گرفته شود‌. مسلما هرچقدر رقم قراداد بیشتر باشد، فرانشیز نیز بیشتر خواهد بود.

فرانشیز درصدی ثابت از خسارت

یکی از رایج‌ترین انواع فرانشیز به‌خصوص در بیمه‌های تکمیلی، این است که رقم فرانشیز را به‌صورت درصد ثابتی از خسارت مشخص می‌کنند.‌ به‌عنوان مثال، بیمه‌گر برای پرداخت خدمات درمانی تکمیلی ۲۰درصد از کل مبلغ را به عهده بیمه‌گزار می‌گذارد.

فرانشیز ترکیبی

در برخی بیمه‌ها رقم فرانشیز حداقل مقدار رقم ثابت و مشخص و درصدی از خسارت است. به‌عنوان مثال، در قرارداد بیمه درج می‌شود که فرانشیز یا ۲ میلیون تومان است یا ۲۰درصد از خسارت. ملاک انتخاب بیمه‌گر هرکدام که کمتر باشند است.

فرانشیز براساس سقف خسارت

در بیمه‌هایی که ریسک بالاتر و خسارت سنگین‌تری برای بیمه‌گزار تخمین زده می‌شود، بیمه‌گرها در قرارداد رقم ثابتی را به‌عنوان سقف غرامت مشخص می‌کنند و هرگز بیشتر از این رقم ‌را نمی‌پردازند.

فرانشیز در بیمه اموال چقدر است؟

فرانشیز بیمه اموال معمولا شامل بیمه بدنه خودرو، شخص ثالث، آتش‌سوزی، سرقت و مسئولیت می‌شود که معمولا ۱۵درصد از مبلغ خسارت است. برای درک بهتر و آگاهی بیشتر شما در ادامه فرانشیز را در بیمه‌های مختلف اموال بررسی کرده‌ایم.

فرانشیز بیمه بدنه خودرو

بیمه بدنه یکی از مهم‌ترین بیمه‌های اموال است که فرانشیز بیمه بدنه را معمولا براساس قوانین شرکت بیمه‌ای یا به‌صورت درصدی از خسارت کل یا سقف مشخصی در نظر می‌گیرند. عواملی مانند نوع خودرو، پوشش‌های بیمه‌نامه، سابقه رانندگی بیمه‌گزار تعداد دفعات خسارت و نوع خساراتی که اتفاق افتاده در تصمیم‌گیری شرکت بیمه‌ای برای تعیین رقم و درصد فرانشیز تاثیرگذار هستند.

فرانشیز بیمه شخص ثالث

فرانشیز بیمه شخص ثالث مبلغی است که بیمه‌گزار در زمان خسارت مالی یا جانی درصورتی که مقصر باشد باید به فرد یا نهاد زیان‌دیده بپردازد. بیمه‌گر تنها بخشی از خسارت کل را تقبل می‌کند. با توجه به مستتدات، در تصادف اول، ۲/۵درصد، تصادف دوم، ۵درصد و از تصادف سوم به بعد ۱۰درصد رقم خسارت کل به‌عنوان فرانشیز تعیین می‌شود.

فرانشیز بیمه‌های مسئولیت

بیمه‌های مسئولیت به ۲ نوع اجباری و اختیاری تقسیم می‌شوند. در بیمه اختیاری وضعیت مالی بیمه‌گزار شرط تعیین و توافق فرانشیز بین او و بیمه‌گر است. اما در بیمه مسئولیت اجباری اصطلاح فرانشیز توجیه‌پذیر نیست.

فرانشیز در بیمه اشخاص چقدر است؟

بیشترین فرانشیز و موارد استفاده از آن را در بیمه‌های اشخاص مشاهده می‌کنیم. در ادامه به بررسی فرانشیز در انواع بیمه اشخاص خواهیم پرداخت.

فرانشیز بیمه خدمات درمان تکمیلی

فرانشیز بیمه‌های تکمیلی مقدار ثابتی ندارد و براساس تصمیم و خدمات ارائه‌شده شرکت‌های بیمه‌ای مختلف تعیین ‌می‌شود‌. به‌طور کلی سیاست شرکت‌های بیمه‌ای مختلف این است که چنانچه گروه‌های بزرگی درخواست بیمه تکمیلی داشته باشند، حداقل فرانشیز و گاها فرانشیز صفردرصد برای آن‌ها در نظر گرفته می‌شود.

فرانشیز بیمه تامین اجتماعی

ملموس‌ترین فرانشیز را شما هنگام پرداخت سهم خود از هزینه کل درمان یا خرید دارو مشاهده می‌کنید. معمولا بیمه تامین اجتماعی در مراکز تحت پوشش خود فرانشیز درصدی از هزینه کل را برای بیمه‌شدگان در نظر می‌گیرد. به‌طور معمولا فرانشیز در خدمات مختلف بیمه تامین اجتماعی عبارت‌است از:
  • فرانشیز درمان‌های سرپایی ۳درصد از هزینه کل درمان است.
    فرانشیز درمان‌های بستری بیمارستانی برای افراد زیر ۶۵ سال ۱۰درصد از هزینه کل تخمین زده می‌شود.
    فرانشیز درمان برای بیماران خاص یا صعب‌العلاج بسیار ناچیز یا صفردرصد است.

چه نیازی به اعمال فرانشیز است؟

اولین دلیلی که بیمه‌گرها برای اعمال فرانشیز در نظر دارند این است که تعهدات خود را کمی سبک‌تر کرده و رقم حق بیمه را نیز کاهش دهند. وجود فرانشیز باعث می‌شود که رانندگان با دقت و احتیاط بیشتری رانندگی کنند.
در بحث بیمه‌های درمانی، وجود فرانشیز باعث می‌شود تا افراد بدون دلیل یا وسواس‌گونه به مراکز درمانی مراجعه نکنند و حق بیمارانی با شرایط بدتر ضایع نشود. در نهایت، فرانشیز باعث می‌شود که افراد و به‌خصوص رانندگان از مراجعات غیرضروری و برای خسارت‌های جزئی مدام به شرکت‌های بیمه‌ای مراجعه نکنند.

فرانشیز کدام شرکت بیمه‌ای کمتر است؟

بیمه‌گزاران ترجیح می‌دهند شرکت بیمه‌ای را انتخاب کنند که فرانشیز کمتری برای آن‌ها در نظر گرفته است. به‌عبارتی هرچقدر یک شرکت بیمه‌ای هزینه‌های بیشتری را در بیمه‌های اموال یا اشخاص تقبل کند، محبوب‌تر است‌. حال سوال اینجاست که چطور بفهمیم کدام شرکت بیمه‌ای فرانشیز کمتری دارد؟
در دیجی پی این امکان برای کاربران فراهم شده است تا شرکت‌های بیمه‌ای مختلف را مشاهده و باهم‌ مقایسه کنند. حتی در این مجموعه بستری محیا شده است تا افراد بتوانند به‌صورت آنلاین با شرکت بیمه‌ای مد نظر قرارداد ببندند.

جمع‌بندی

فرانشیز، سهمیه بیمه‌شدگان در پرداخت خسارت یا هرینه‌های درمانی است که شرکت‌های بیمه‌ای آن را تقبل نکرده‌اند. فرانشیز و مقدار آن در بیمه‌های مختلف باهم متفاوت است.‌ شما می‌توانید با مراجعه به سایت دیجی پی شرکت‌های بیمه‌ای مختلف را مشاهده و از فرانشیز انواع بیمه‌ها مطلع شوید.
https://jahannews.com/vdchmqnwm23nzxd.tft2.html
# تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما

نظر شما در بیمه ثالث کاملا اشتباه است، بیمه ثالث فاقد فرانشیز بوده و فقط در صورتیکه که مقصر تخلف حادثه ساز (۲۰ تخلف تعریف شده در قانون از قبیل سرعت غیر مجاز، حرکت نمایشی، ....) مرتکب شده و همزمان هم حادثه منجر به جرح یا فوت شده باشد. درصدی از خسارت (خسارت اول ۲/۵ ، حادثه دوم ۵ و حادثه سوم ۱۹ درصد از خسارت از مقصر بازیافت می شود .
چه خوش گفت حاج آقا پناهی حاجی میشه یک روز وقت مبارک رو به من بدی من چندتا مشکل کوچیک دارم که از ازدواج کردن و تشکیل خانواده دادن محروم کرده که اگه شما لطف کنید و وقت مبارک رو بدین به من قول میدم زن بگیرم