ترامپ در یادداشت «فشار حداکثری» اخیر خود که نسبت به شروط دولت اول او جاهطلبانهتر است، سعی دارد ایران را پای مذاکرهای بکشاند که خودش میگوید قرار نیست چیزی در ازای آن بدهد.
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در حالی مدعی است که به دنبال مذاکره و توافق با ایران است که سهشنبه 16بهمن با امضای یک یادداشت اجرایی، از بازگشت سیاست شکستخورده موسوم به «فشار حداکثری» علیه ایران خبر داد.
او ضمن بیان این که «تحریمهای شدیدی را علیه ایران اعمال خواهیم کرد»، بار دیگر ادعا کرد که «صادرات نفت آنها را متوقف خواهیم کرد».
ترامپ در اظهارات متوهمانهاش گفت که در ازای توافقی که میخواهد با ایران دست یابد، «آنها میتوانند زندگی عادی داشته باشند»!
رئیسجمهور آمریکا چند روز بعد از این اظهارات، در مصاحبه با روزنامه آمریکایی نیویورک پست از این هم فراتر رفت و ادعا کرد که «اگر (بر سر غیرهستهای شدن ایران) توافق کنیم، اسرائیل آنها را بمباران نخواهد کرد».
نسخه دوم فشار حداکثری
در یادداشتی که ترامپ اخیراً برای بازگرداندن «فشار حداکثری» علیه ایران امضا کرد که البته بعد از خروج او از کاخ سفید در دولت بایدن هم ادامه داشت، آنچه او در دولت اول خود به دنبال آن بود یعنی برچیدن برنامه هستهای ایران و محدود کردن برنامه موشکی بالستیک و نفوذ منطقهای آن از طریق اعمال فشار عمدتاً اقتصادی به زبانی جاهطلبانهتر و به ظاهر با استفاده از ابزارهای بیشتر بیان شده است.
در یادداشت ضد ایرانی دولت آمریکا با موضوع «فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران، مسدود کردن تمامی راههای دستیابی ایران به سلاح هستهای و مقابله با نفوذ مخرب ایران»، فهرست بلندی از وزرا و مقامهای آمریکایی برای هدایت مجموعهای از اقدامات اقتصادی و به اصطلاح «قانونی» برای مقابله با فعالیتهای ایران که ادعا شده منافع ملی ایالات متحده را تهدید میکنند، خطاب قرار گرفتهاند.
محورهای «فشار حداکثری ۲» ترامپ
در این یادداشت اتهامهای تکراری از جمله علیه برنامه هستهای صلحآمیز ایران به عنوان بهانه برای اعمال فشار بر ایران و دستیابی به اهداف زیر مطرح شده است:
«سیاست ایالات متحده این است که ایران از سلاح هستهای و موشکهای بالستیک قارهپیما محروم شود؛ شبکه و کارزار تجاوز منطقهای ایران خنثی شود؛ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای نیابتی آن از دسترسی به منابعی که از فعالیتهای بیثباتکننده آنها حمایت میکنند، محروم، تضعیف یا منزوی شوند و توسعه تهاجمی موشکها و سایر قابلیتهای تسلیحاتی نامتقارن و متعارف ایران، خنثی گردد».
قطع درآمدهای ایران و فشار از طریق FATF
در بخش دوم این یادداشت، وزارتخانههای مختلف آمریکا به طور جداگانه دستورهایی را دریافت کردهاند که اولین آنها، وزارت خزانهداری آمریکا است که باید این اقدامات را پیگیری کند:
* تحریم یا اقدامات اجرایی علیه افرادی که تحریمهای ایران را نقض کردهاند
* اجرای کارزار قوی و مداوم برای اعمال تحریمها علیه ایران با هدف محدودسازی دسترسی ایران و «نیروهای نیابتیاش» به درآمد
* اصلاح یا لغو مجوزها یا دستورالعملهای تخفیف مالی یا اقتصادی به ایران یا «نیروهای نیابتیاش»
* مقابله با نقض تحریمها علیه ایران در حوزه کشتیرانی، بیمه و اپراتورهای بندر
* حفظ اقدامات متقابل علیه ایران در گروه اقدام مالی (FATF) و اطمینان از این که تحریمها، ایران را از هرگونه «درآمد غیرقانونی» احتمالی محروم میکند.
انزوا و صفر کردن درآمد نفتی ایران
به وزارت خارجه آمریکا هم دستور داده شده که در جهت اعمال فشار حداکثری، اقدامات زیر را اجرایی کند:
* اصلاح یا لغو معافیتهای تحریمی به ویژه در ارتباط با پروژه بندر چابهار ایران
* اجرای کارزار قوی و مداوم با هماهنگی وزیر خزانهداری و سایر وزارتخانهها و سازمانها برای صفر کردن صادرات نفت ایران از جمله صادرات به چین
* رهبری کارزار دیپلماتیک برای منزوی کردن ایران در سراسر جهان از جمله در سازمانهای بینالمللی
* اقدامات فوری با هماهنگی وزیر خزانهداری و سایر سازمانهای مربوطه برای اطمینان از عدم دور زدن یا نقض تحریمها با استفاده از سیستم مالی عراق و یا استفاده از کشورهای حاشیه خلیج (فارس) بهعنوان نقاط ترانزیت برای دور زدن تحریمها
بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل علیه ایران
به نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل دستور داده شده که:
* با متحدان آمریکا برای تکمیل بازگرداندن تحریمها و محدودیتهای بینالمللی علیه ایران همکاری کند
* ایران را در «نقض» پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای (NPT) مسئول بداند
* به طور مرتب جلسات شورای امنیت سازمان ملل را برای برجسته کردن «تهدیدهای بیشماری» که ایران برای صلح و امنیت بینالمللی ایجاد میکند، تشکیل دهد
محدود کردن جریان فناوری به ایران
در بخشی از این یادداشت از وزیر بازرگانی آمریکا خواسته شده «کارزار قوی و مداوم اجرای کنترل صادرات را برای محدود کردن جریان فناوری و قطعات مورد استفاده ایران برای مقاصد نظامی انجام دهد».
توقیف داراییها و محمولههای نفتی ایران
دادستان کل ایالات متحده هم باید از جمله موارد دیگر این اقدامات را انجام دهد:
* پیگیری کلیه اقدامات قانونی موجود برای توقیف محمولههای «غیرقانونی» نفت ایران
* پیگیری کلیه اقدامات قانونی موجود برای شناسایی داراییهای دولتی ایران و کمک به قربانیان آمریکایی تروریسم برای دریافت غرامت از احکام فدرال علیه ایران
* پیگیری کلیه اقدامات قانونی موجود برای محاکمه و تعقیب قضایی رهبران و اعضای «گروههای تروریستی» و «گروههای نیابتی» وابسته به ایران و تلاش برای دستگیری و استرداد آنها به ایالات متحده.
احیانا روزنامه های هم میهن و اعتماد و دنیای اقتصاد و سازندگی و شرق و........بقیه دوستان ،حرفی نقدی نظری ندارند در باره کمی دانش سیاسی و.... این قمار باز