مدیران خودرو
چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۰:۱۶
تعداد نظر۱۴
داغ کنيد+ ۰
وزارت نفت در پاسخ به وزارت نیرو اعلام کرد: وزارت نیرو به‌جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد.
پاسخ وزارت نفت به وزارت نیرو: فرافکنی نکنید!
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، پایگاه اطلاع رسانی وزارت نفت در پاسخ به مطلبی که آن را ادعاهای وزارت نیرو می‌خواند تاکید کرد: تأمین پایدار انرژی در کشور مستلزم مدیریت دقیق سبد سوخت از سوی نیروگاه‌ها است. این سبد شامل گاز طبیعی، نفت‌گاز و نفت‌کوره است که در مجموع به آن «سوخت معادل» گفته می‌شود. برنامه‌ریزی صحیح در مصرف این سوخت‌ها، نقش کلیدی در جلوگیری از مشکلات احتمالی در تولید برق دارد.

در حالی که آمارها نشان می‌دهد مدیریت صحیح سبد سوخت می‌توانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبودگاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیف‌شده به نیروگاه‌ها تحویل داده شده است.

نادیده گرفتن این واقعیت و چشم‌پوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز چالش‌های مشابه در آینده باشد.

لزوم برنامه‌ریزی در مصرف سوخت نیروگاهی
بر اساس دستورالعمل‌های بالادستی، نیروگاه‌ها موظفند در فصول مختلف سال، به‌ویژه در تابستان که فرصت مناسبی برای ذخیره‌سازی سوخت مایع فراهم است، سبد سوخت خود را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که در ماه‌های سرد سال، تأمین برق بدون چالش ادامه یابد.

در اوایل مرداد امسال، تصمیمی اتخاذ شد که نیروگاه‌ها را مکلف می‌کرد از ۱۰ مرداد به بعد، روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفت‌کوره مصرف کنند. این در حالی است که مصرف واقعی در نیروگاه‌ها به‌طور میانگین تنها ۲۴ میلیون لیتر در روز بوده است. نتیجه این عدم مصرف، کاهش ۲.۳ میلیارد لیتر نفت‌کوره در نیروگاه‌ها بود که به‌جای آن، نفت‌گاز بیشتری مصرف شد. این موضوع نشان‌دهنده عدم مدیریت بهینه سبد سوخت و تأثیر آن در تأمین انرژی در ماه‌های سرد سال است.

عملکرد وزارت نفت در تأمین سوخت نیروگاه‌ها
با وجود افزایش بی‌سابقه مصرف گاز در دی و بهمن‌ امسال که در برخی روزها رکورد ۶۸۱ میلیون مترمکعب در روز را ثبت کرد، شبکه گازرسانی کشور پایدار باقی ماند و گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها مطابق تکالیف بالادستی تحویل شد. افزون بر این، میانگین تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها ۵۵ درصد بالاتر از تعهدات ابلاغی در سال ۱۴۰۳ بوده است.

همچنین، طبق آمار رسمی، مقدار تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها در بهمن‌ ۸۶ میلیون لیتر در روز بوده که ۲۴ درصد بیشتر از سال گذشته است. این افزایش تأمین، بیانگر تعهد وزارت نفت در پشتیبانی از تولید برق پایدار در کشور است.

مدیریت تأمین برق در کشور وابسته به تنظیم صحیح سبد سوخت نیروگاه‌هاست. در صورتی که مصرف نفت‌کوره در فصل گرم سال مطابق برنامه‌ریزی انجام می‌شد، امکان استفاده بهینه از منابع در ماه‌های سرد سال فراهم‌تر بود. با این حال، تأمین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها در دی و بهمن‌، مطابق تکالیف ابلاغی و حتی در بعضی روزها فراتر از آن انجام شده است که نشان از پایبندی وزارت نفت به وظایف خود در قبال تأمین پایدار انرژی دارد.
https://jahannews.com/vdcfeed1mw6dyya.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما

کاظم
اقای پزشکیان از کار شناسان سوال کنید
مسئله اصلی همان است که در ابتدا پاییز گفته شد...
متأسفانه با بی تدبیری دولت ذخیره‌سازی سوخت در زمان خود انجام نشده... و حرف وزارت نفت کاملا درست است.
دانا
تا اونجا که من می دونم الان چند ماهه متوجه کمبود انرژی شدید در این چند ماه چرا کاری نکردید؟ طرح جایگزینتون چی بود؟ می تونستید از جاهایی که توانایی تولید برق به صورت خصوصی دارند در این چند ماه برق تهیه کنید، از طرفی به سازمان ها و ادارات و برخی از مجموعه های خصوصی بخشنامه می کردید که حداقل از ۸ ساعت ۴ ساعت از برق اضطراری استفاده کنند و باید برق اضطراری داشته باشند و نظارت بر خانه ها و ویلاها را هم که دیر شروع کردید.
....
....
....
....
بالاخره کارشناسان!!! مشغول رتق و فتق امور هستند و بهترین راه حل هم تعطیلی کشور است
استیضاح باید شوید
حلما
من فقط یه سوال دارم،دولت شهید رییسی چه جوری ناترازی انرژی رو مدیریت میکردند که روی اعصاب مردم نباشه،ولی اینها نمیتونن؟!!
با قطع کردن برق و گاز صنایع بدبخت
ناصر
تمام کنید این بگو مگوها را
موسسه اطلاعات ناتوانی ها را ب گردن دولت قبل انداخت .انصاف کجاست .
....