دولت باید ۴٠٠ میلیون تومان کمک بلاعوض به رانندگان تاکسیهای برقی کند اما رئیس سازمان تاکسیرانی میگوید که دولت وام ٨٠٠ میلیونی صفر درصد به رانندگان میدهد.
به گزارش جهان نیوز به نقل از فارس، «با پولی که برای یک تاکسی چینی دادهام، میتوانستم ٣ سمند بخرم، روی یک تاکسی خودم کار کنم و برای ٢ تاکسی دیگر هم راننده بگیرم»، اینها فقط بخشی از گلایه یکی از رانندگان تاکسی برقی است که در پرداخت اقساط و خرج خانهاش مانده است.
رئیس سازمان تاکسیرانی شهر تهران شادی مالکی با بیان اینکه برای رفع مشکل دولت به رانندگان ٨٠٠ میلیون وام صفر درصد میدهد و این وام جایگزین کمک بلاعوض یارانهای است، میگوید که «هنوز مجوز وام ابلاغ نشده است».
قرارداد خرید 27 هزار 500 دستگاه تاکسی برقی سال گذشته بسته شد و از خرداد امسال تاکنون بیش از ١٠٠٠ دستگاه تاکسی برقی چینی وارد تهران شده است.
قیمت تمام شده تاکسیهای برقی یک میلیارد و 300 میلیون تومان است و رانندگان میگویند که با این قیمتها و عدم کمک دولت امکان نوسازی نداریم.
دولت باید از محل تبصره ١٢ (قانون صرفهجویی سوخت) حدود ۴٠٠ میلیون کمک بلاعوض به رانندگان تاکسیهای برقی کند اما این امر تاکنون رخ نداده است و رانندگان در بلاتکلیفی هستند.
کارشناس ترافیک فرهاد نیازی با بیان اینکه یارانه بر اساس پیمایش داده میشود، میگوید که اول میزان صرفهجویی تاکسیها مشخص شود بعد طلب کمک شود.
در مقابل کارشناس ترافیک دیگر ،جواد محمدزاده، با بیان رانندگان از پس هزینهها بر نمیآیند، میگوید که الان دیگر دولت کمک هم نمی کند بلکه وام میدهد و راننده باید به صورت پلکانی قسط بدهد.
بر اساس مصوبه شورای اقتصاد، باید 10 هزار دستگاه خودروی برقی از سوبسید ماده 12 استفاده کنند. به گفته کارشناسان، به ازای هر تاکسی فرسوده دولت باید از محل صرفه جویی سوخت حدود 400 میلیون تومان یارانه پرداخت کند تا تاکسیرانها بتوانند نوسازی ناوگان را انجام دهند.