کارشناسان معتقد هستند دشمنان برای پیشبرد توطئهها و نقشههای خود روشهای مختلفی را به کار میبندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبیسازی و چند قطبیسازی در جامعه پیرامون یک سوژه است.
به گزارش جهان نیوز، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در ششمین همایش ویژه فرماندهان و کارکنان ستاد فرماندهی سپاه گفت که در فضای مذاکره نباید دوقطبی ایجاد کرد. اظهارات رئیس مجلس اشاره دارد به این که در هفتههای گذشته برخی رسانهها و افراد تلاش کردند موضوع مذاکره را به یک دوقطبی سیاسی تبدیل کنند.
با روی کار آمدن دولت چهاردهم، رئیسجمهور نام «دولت وفاق» را برای کابینه خود برگزید. این نامگذاری نشاندهنده رویکرد دولت در جهت ایجاد همگرایی ملی، تعامل سازنده با گروههای مختلف سیاسی و تلاش برای حل چالشهای کشور از طریق وحدت و همدلی است.
برخی تحلیلگران این اقدام را نشانهای از تلاش دولت برای کاهش شکافهای سیاسی و اجتماعی و حرکت به سمت تصمیمگیریهای فراگیر میدانند.
بااینحال، موفقیت دولت در تحقق این شعار وابسته به عملکرد آن در عرصههای مختلف داخلی و بینالمللی خواهد بود.
در دولت چهاردهم، موضوع مذاکره با کشورهای خارجی بهویژه آمریکا، مجدداً به یکی از مباحث داغ محافل سیاسی کشور تبدیل شده است که در کنار این مباحث داغ دوقطبیسازی این موضوع را هم برجسته شد.
تجربه قبلی مذاکرات هستهای و توافق برجام، نشاندهنده شکلگیری یک دوقطبی شدید در جامعه ایران بود. مذاکراتی که در ابتدا با امید به رفع تحریمها و بهبود وضعیت اقتصادی همراه بود، در نهایت به یک جدال داخلی منجر شد و گروههای مختلف سیاسی و اجتماعی را در برابر یکدیگر قرار داد.
هانیزاده: جریانهای سیاسی برای پرهیز از دوقطبیها، نشستهای مشترکی برگزار کنند
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل بینالملل، در گفتوگو با خبرنگار فارس درباره راهکارهای پرهیز از دوقطبیسازی در موضوعات مهم اظهار داشت: یکی از مسائل موردتوجه جریانهای سیاسی، بحث مذاکره با آمریکا و کشورهای اروپایی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی، با درنظرگرفتن اختلافنظرهای موجود در جامعه پیرامون ادامه مذاکرات، موضع نهایی خود را اعلام کردهاند. ایشان با سخنان اخیرشان تأکید کردند که مذاکره با آمریکا مشکلات را حل نخواهد کرد.
وی ادامه داد که ایران درگذشته نیز مذاکرات طولانی و پیچیدهای با آمریکا و غرب داشته که در نهایت به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ منجر شد. بااینحال، در سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، از این توافق خارج شد و از آن زمان تاکنون، ۱۸۰۰ مورد تحریمی علیه ایران اعمال شده است؛ چه در دوران ترامپ و چه در دولت جو بایدن. در چنین شرایطی، آنچه برای جامعه و جریانهای سیاسی اهمیت دارد، پیروی از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب است. ایشان بر این باورند که آمریکا از طریق تحریمها، قصد دارد ایران را از موضع ضعف وادار به مذاکره کند که این امر برای ملت ایران و دولت چهاردهم قابلقبول نیست.
هانی زاده بیان کرد به نظر میرسد که جریانهای سیاسی کشور باید با پرهیز از حاشیهسازیها و دوقطبیها، نشستهای مشترکی برگزار کنند و برای سیاستگذاریهای داخلی و خارجی، برنامهریزی دقیقتری داشته باشند. این اتحاد و همکاری میتواند به دولت چهاردهم، بهویژه دستگاه دیپلماسی، کمک کند تا در مواجهه با مسائل منطقهای و جهانی، عملکردی هوشمندانه و منسجم داشته باشد.
ظهرهوند: آمریکاییها به دنبال دوقطبیسازی هستند
ابوالفضل ظهرهوند نیز در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره مضرات دوقطبیسازی اظهار داشت که وضعیت دوقطبیسازی در واقع همان خروجی اصلی است که آمریکاییها دنبال میکنند، زیرا فرجام مذاکرات بههیچعنوان روشن نیست. کسانی که اکنون از مذاکره صحبت میکنند، باید توضیح دهند که اگر مذاکره کردند و نتیجه نگرفتند، چه اتفاقی خواهد افتاد. چون فرجام این مذاکرات نیز مشخص نیست. این افراد بهوضوح هیچ راهکاری برای خروج از مشکلات موجود از طریق مذاکرات نمیبینند. به همین دلیل، پیامهایی میفرستند و میگویند که حتی آمادگی دارند با رئیسجمهور تماس بگیرند، درحالیکه آقای ترامپ هم فرمانی صادر کرده است. اگر قرار بود مذاکره نتیجهای داشته باشد، چرا چنین فرمانی صادر کردهاند؟ بهجای این کار، میتوانستند امتیاز اولیهای بدهند تا مذاکره توجیهپذیر شود، اما اکنون مذاکره هیچ توجیهی ندارد.
وی اظهار کرد که افرادی که مسیر مذاکره را دنبال کردهاند، سعی دارند از این دوقطبیسازی بهرهبرداری کنند و فشار بیاورند تا به اهداف جریانی و گروهی خود دست یابند. دولت نخست باید روشن کند که در مذاکرات، چه اهدافی دنبال میشود، چه تضمینی وجود دارد که از نشستهای مذاکره به نتیجه مطلوب برسیم و اگر به نتیجه نرسیدیم، پیامدهای این شکست چه خواهد بود. همچنین باید مقایسهای بین ضرر و زیان در صورت انجام مذاکره و عدم مذاکره انجام شود. این مقایسه میتواند به ما در اتخاذ تصمیمی روشن کمک کند.
عجم: دشمن در پی ایجاد دوقطبیسازی موافق و مخالف مذاکره است
احمدعجم عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد که دشمن با فضاسازی رسانهای در کشور ما در پی ایجاد دوقطبیسازی موافق و مخالف مذاکره است و باید در این زمان مردم و مسئولان هوشیاری خود را حفظ کنند تا در نقشه و زمین دشمن بازی نکنند و در تله مذاکره بدون فایده اسیر نشوند.
کارشناسان معتقد هستند دشمنان برای پیشبرد توطئهها و نقشههای خود روشهای مختلفی را به کار میبندند؛ در برخی موارد، راهبرد دشمن ایجاد اختلاف میان مردم و دوقطبیسازی و چند قطبیسازی در جامعه پیرامون یک سوژه است