«ولادیمیر زلنسکی» رهبر اوکراین برای اولین بار گفته است که ممکن است مایل باشد با آتشبس با نیروهای روسی که هنوز کنترل زمینهای مدنظر کییف را در دست دارند، موافقت کند.
به گزارش جهان نیوز به نقل از ایسنا، زلنسکی قبلا تاکید کرده بود که تنها «خروج کامل» نیروهای روسیه و بازگرداندن مرزهای اوکراین در سال ۱۹۹۱ باید بهعنوان پیششرط برای هرگونه مذاکرات صلح آتی باشد.
روز جمعه در مصاحبهای با اسکای نیوز، از ولودیمیر زلنسکی خواسته شد تا درباره گزارشهای اخیر مبنی بر اینکه تیم «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا در حال بررسی اجازه دادن به روسیه برای حفظ قلمرو مورد نظر اوکراین در ازای عضویت اوکراین در ناتو است، نظر بدهد.
خبرنگار اسکای نیوز پرسید: «اوکراین به ناتو میپیوندد، اما روسیه کنترل را به دست میگیرد و زمینهایی را که تا به امروز در اختیار دارد، حفظ میکند. آیا این امکان وجود دارد؟»
زلنسکی گفت که به طور بالقوه این میتواند بهعنوان پایهای برای آتشبس عمل کند. او گفت: «اگر میخواهیم مرحله حاد جنگ را متوقف کنیم، باید خاک اوکراین را که تحت کنترل خود داریم، زیر چتر ناتو بگیریم.»
او افزود: «ما باید این کار را سریع انجام دهیم. و سپس در مورد سرزمین [اشغال شده] اوکراین، اوکراین میتواند آنها را از راه دیپلماتیک بازگرداند.»
زلنسکی تاکید کرد که چنین ترتیبی هرگز به طور رسمی به اوکراین پیشنهاد نشده است. او تصریح کرد که کییف رسما از ادعای کریمه و چهار منطقه دیگر که به ترتیب پس از همهپرسی روسها در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۲۲ به روسیه پیوستند، چشمپوشی نخواهد کرد.
رئیسجمهور اوکراین گفت: «ما طبق قانون نمیتوانیم هیچ سرزمین اوکراینی را که تحت اشغال روسیه است، بهعنوان روسیه به رسمیت بشناسیم. این غیر ممکن است. این برخلاف قانون اساسی اوکراین است.»
اوکراین در سپتامبر ۲۰۲۲ درخواست پیوستن به ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده را داد. با این حال، ناتو به صراحت اعلام کرده است که اوکراین نمیتواند تا زمانی که درگیری با روسیه حل و فصل نشود، به عضویت این اتحادیه درآید.
به گزارش راشا تودی، مسکو تاکید کرده است که اوکراین باید نیروهای خود را از بخشهایی از دونباس که تحت کنترل خود دارد خارج کند و مرزهای فعلی روسیه را به رسمیت بشناسد. روسیه همچنین اعلام کرد اوکراین باید طرح خود برای پیوستن به ناتو را کنار بگذارد و به یک کشور بیطرف دائمی تبدیل شود. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه، گسترش ناتو به سمت شرق و همکاری نظامی با اوکراین را یکی از دلایل اصلی درگیری ذکر کرده است.