یران باید این اصل را برای خود در نظر داشته باشد که هر فردی که در آمریکا به ریاست جمهوری برسد میتوان با وی مذاکره کرد.
به گزارش جهان نیوز به نقل از کیهان، در حالی که دونالد ترامپ مشغول چیدن عناصر ضدایرانی و صهیونیست در دولت خود است، برخی مدعیان اصلاحطلبی میگویند: پزشکیان، چراغ سبز ترامپ را جدی بگیرد(!)
روزنامه آرمان در متنی با همین عنوان، از قول محمد تقی فاضل میبدی (عضو گروم موسوم به مجمع محققین) نوشت: ایران باید این اصل را برای خود در نظر داشته باشد که هر فردی که در آمریکا به ریاست جمهوری برسد میتوان با وی مذاکره کرد.
تفاوتی هم نمیکند که کسی که به قدرت رسیده جمهوریخواه باشد یا دموکرات. ایران میتواند از موضع عزت و سربلندی با هر کسی که شرایط مذاکره داشته باشد مذاکره کند و مذاکره و گفتوگو در مجموع اشکال ندارد. نکته دیگر اینکه هر کسی در آمریکا به قدرت برسد در ابتدا برای اینکه نشان بدهد در حال کم کردن دشمنان آمریکا است و قصد دارد خاورمیانه را آرام کند خود را آماده مذاکره نشان میدهد. این وضعیت درباره ترامپ نیز وجود دارد.
میبدی افزوده است: واقعیت این است که ترامپ در دور اول ریاست جمهوری خود نیز در چند مورد چراغ سبز به ایران نشان داد. اما به دلیل عدم اعتماد به سیاستهای او در داخل علاقهای برای گفتوگو ایجاد نشد. امروز ما با ترامپی روبهرو هستیم که تقریبا با روش سیاستورزی او آشنا شدهایم. با در نظر گرفتن مجموع شرایط کشور میتوان از هر امکانی در جهت تحقق منافع ملی استفاده کرد. به همین دلیل من معتقدم اگر دوباره چراغ سبز نشان داده شد، آقای پزشکیان میتواند از فرصت استفاده کند.
البته نمیتوان منکر اتفاقات گذشته شد و به همین دلیل باید در مواجهه با چنین فردی تمام اصول را در نظر داشت. در دور قبل ریاستجمهوری ترامپ، شرایط به سمتی حرکت کرد که او آمریکا را از برجام خارج کرد. با خروج آمریکا از برجام در حالی مسئولان ارشد کشور همچنان بر عهد خود در برجام استوار بودند و تلاش داشتند ایران را از این موافقتنامه بهرهمند کنند، تندروها بیتوجه به منافع ملی ساز خود را زدند و فضا را تند کردند.
در داخل کشور تندروهایی وجود دارند که همواره فرصتها را از کشور گرفتهاند. من معتقدم حتی اگر ترامپ رفتاری غیر قابل پیشبینی هم داشته باشد، اما اگر بتوانیم بر اصول خود که مبتنی بر منافع ملی است پافشاری کنیم، در فرآیندی مانند مذاکره میتوان مواضعی اتخاذ کرد که امتیازهای سیاسی برابر رد و بدل شود. من این فرصت را مشاهده میکنم.
آنچه در اظهارات فاضل میبدی دیده میشود، این است که او نه غیرت و حمیتی نسبت به خون شهید سلیمانی (فرمانده میدانی جبهه ضدتروریسم در منطقه) دارد که به دستور ترامپ ترور شد، و نه حتی نسبت به توافق پایمال شده برجام که زمانی در حد ناموسی برای اصلاحطلبان و غربگرایان ناموسی شمرده میشد.
با این وصف به فرض محال، دولت ترامپ یا هر دولت و دولتمرد دیگر آمریکایی میتوانند پای میز مذاکره با همین جماعت منفعل بیایند و وعده بفروشند و کلاهشان را بردارند و کلاه دیگری سرشان بگذارند و باز هم این جماعت احساس سرخوشی و مسرت کنند. اصلا هم یادشان نمیآید که با دولت منفعل و متوهم همینها، تحریمها به جای لغو شدن دو برابر شد و رئیس همان دولت اعلام کرد مگر دیوانهایم که با ناقضان و باطلکنندگان برجام، دوباره مذاکره و توافق کنند!