با وجود شیطنتهای چند باره تروئیکای اروپایی، روزنامه غربگرای هممیهن ترجیح داده به روسیه حمله کند و حال آن که ناقضان برجام، تحریم کنندگان ایران، و صادرکنندگان قطعنامه در آژانس، همگی دولتهای اروپایی هستند.
گروه سیاسی جهان نیوز: بررسی خط مشترک نشریات وابسته به مدعیان اصلاحات، در تمجید از مذاکره دوباره با اروپا و فراموشی عبرتهای برجام، از سیاست تحمیق مخاطبان برای فراموشی درسهای گذشته حکایت میکند. در عین حال محتوای تحلیلهای این نشریات هم به تنهائی، حاکی از بیمحتوایی مذاکرات مذکور است.
به گزارش کیهان، در حالی که اروپا در برجام عهدشکنی مطلق کرد و حالا هم در کنار دو تحریم هواپیمایی و کشتیرانی ایران به صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس مبادرت کرد، رسانههای شبه اصلاحطلب به بزک پیشاپیش مذاکرات پرداختند و تیترهای عجیب و غریبی را منتشر کردند؛ از جمله روزنامه سازندگی که تیتر «روزنه امید» را برجسته کرد! روزنامه ایران گزارشی با عنوان «اینک زمان مذاکره» را منتشر کرد؛ روزنامه آرمان «گام به گام تا برجامی دیگر» را برجسته کرد و هممیهن با هیجانزدگی نوشت: «دوباره مذاکره، دوباره ژنو». هممیهن البته به جای زیر سؤال بردن خصومتهای نو به نو و گسترده اروپا، علیه روسیه فضاسازی کرد و مدعی شد: روسیه با غنیسازی در ایران مخالف است و از ایران هستهای نگرانی دارد. این ادعا در حالی است که روسیه در در جریان نشست اخیر شورای حکام آژانس و قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران در کنار چین علناً با این قطعنامه مخالفت کرد.
در همین زمینه، روزنامه آرمان در گزارش خود مینویسد: «هربار که از مذاکرات هستهای خبری منتشر میشود، این سؤال به وجود میآید که چرا در دولت قبل و در دولت بایدن محل مذاکرات از اروپا به کشورهای عربی منتقل شد؟ سؤالی که به نظر میرسد رازی سر به مهر است که باید برای برداشتن مهر از آن راز به سابقه مذاکرات هستهای و میانجیگری ایران و اروپا بازگشت... بهرغم فضای تاریکی که بین ایران و اروپا وجود دارد اما هر دو طرف دنبال آن هستند که شمعی در راهروی تاریک روشن کنند». آرمان در متن شاعرانه خود، توضیح نداده که تحریم هواپیمایی و کشتیرانی ایران، روشن کردن شمع مذاکره است و یا صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس؟!
در همین حال روزنامه سازندگی، در نوشتهای با عنوان روزنه امید/ مذاکرات هستهای ایران و کشورهای غربی پس از دو سال توقف، مجدداً در ژنو شروع میشود، نوشت: «پس از صدور قطعنامه آژانس علیه کشورمان طی هفته گذشته، بسیاری از تحلیگران بر این عقیده بودند که مذاکره میان ایران و کشورهای اروپایی فعلاً مقدور نیست. با تمام این تفاسیر، سخنگوی وزارت خارجه، از برگزاری نشست معاونان وزرای خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی خبر داد. باید منتظر بود و دید که مذاکرات آتی میتواند سنگ بنای شروع مجدد برای توافق جدید باشد یا اینکه باید تا زمان ورود ترامپ به کاخ سفید منتظر ماند و دید که تیم او با توجه به کشش مشهود به سوی اسرائیل چگونه عمل میکنند».
روزنامه سازندگی نیز مانند دیگر نشریات زنجیرهای توضیح نداده که مدعیان اصلاحات دقیقاً چه انتظاری از اروپا پیمانشکن و بیاراده برای انجام تعهدات خود در برجام و ناتوان از برداشتن تحریمها دارند؟!
اما روزنامه هممیهن ذیل تیتر «دوباره مذاکره، دوباره ژنو» نوشته است: سخنگوی دستگاه دیپلماسی گفت که دستور کار مشخصی برای مذاکره مشخص وجود ندارد، اما گفتوگو میان معاونان وزرای خارجه برای گفتوگو در مورد مسائل دوجانبه، منطقهای و بینالمللی برگزار میشود. ژنو همان شهری است که مذاکرات هستهای با مدیریت ظریف در سال ۱۳۹۲ آغاز شد و توافق ابتدائی، در آن شکل گرفت. در موضوع هستهای، سه کشور اروپایی موضع سختی نسبت به ایران اتخاذ کردند و در نشست آژانس، قطعنامه پیشنهادی آنان علیه تهران به تصویب رسید. نگاه خوشبینانه این است که در حال حاضر ارادهای میان طرفهای تنش به وجود آمده که در مسیر حل مسائل قدم بردارند و گفتوگوی آتی، مقدمهای بر مذاکرات هدفمند میشود. چرا که ایران به دلایل شرایط پیچیده داخلی و خارجی، به حل این بحرانها و توافق نیازمند است. یک سخنگوی انگلیس اولین مقامی بود که به برگزاری نشست ژنو واکنش نشان داد. یک سخنگوی وزارت امور خارجه انگلیس، با تکرار ادعاهای سیاسی و قدیمی درباره برنامه هستهای ایران اظهار داشت: «ما به برداشتن هر گام دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هستهای، از جمله از طریق مکانیسم ماشه (اسنپ بک) در صورت لزوم، متعهد هستیم.»
با وجود شیطنتهای چند باره تروئیکای اروپایی، روزنامه غربگرای هممیهن ترجیح داده به روسیه حمله کند و حال آن که ناقضان برجام، تحریم کنندگان ایران، و صادرکنندگان قطعنامه در آژانس، همگی دولتهای اروپایی هستند.
از سوی دیگر، روزنامه اعتماد ذیل تیتر «ماشه يا برجام» نوشت: به نظر میرسد قدرتهای غربی با تکرار ادعای همکاری نظامی تهران و مسکو در جنگ اوکراین (بارها مقامات ایرانی و نیز اوکراینی آن را رد کردهاند) ترجیح دادهاند بر مسائل دیگر تمرکز کنند و عملاً از رسیدگی به برنامه هستهای ایران دست بردارند. به ادعا و بر اساس تحلیل نشریات غربی اما این واقعیت بهطور اجتنابناپذیری در سال آینده تغییر خواهد کرد.
نخستین و مهمترین موضوع اسنپ بک یا همان ماشه است. ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ آخرین فرصت برای دولتهای غربی است تا مکانیسم ادعایی ماشه را فعالسازی کنند و در ادامه تمامی تحریمهایی را که در توافق برجام لغو شدهاند دوباره برقرار کنند. در این صورت ایران تهدید کرده که خروج از پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (NPT) را کلید خواهد زد.
اگر مذاکراتی هم باشه با تایید رهبری و برای رفع تحریم ها و مصلحت کشور است. همانگونه که در سه سال مرحوم رئیسی وجود داشت. این سنگ اندازی شما قابل درک نیست!
دوباره برجام . دوباره مذاکره دوباره گردش تو اروپا - دوباره گپ و گفت تو خیابون و کاهی هم دوچرخه سواری و از همه مهم تر دوباره حق ماموریت های دلاری و اقامت تو هتل های شیک و عکس های یادگاری !!!!؟؟؟؟؟