دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
 
۰

همه نقاط اسرائیل در تیررس پهپادهای جنگی است

دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۲
کد مطلب: 861142
اسرائیل از هنگام جنگ در غزه، خود را در معرض شلیک موشک‌ها و پهپادهای محور موسوم به محور مقاومت در سراسر منطقه قرار داده است.
همه نقاط اسرائیل در تیررس پهپادهای جنگی است
به گزارش جهان نيوز به نقل از کیهان، حمله پهپادی ۹ نوامبر (۱۸ آبان) به بندر ایلات، بدون به صدا در آمدن آژیرهای خطر سیستم‌های دفاعی اسرائیل صورت گرفت و نشان داد که همه مناطق صهیونیست‌نشین ممکن است با دقت هدف گرفته ‌شود.

روزنامه «آسیا تایمز» درباره احتمال گشوده شدن جبهه‌های جدید علیه اسرائیل، به حمله پهپادی مذکور اشاره کرد و نوشت: اسرائیل از هنگام جنگ در غزه، خود را در معرض شلیک موشک‌ها و پهپادهای محور موسوم به محور مقاومت در سراسر منطقه قرار داده است. این حملات، هشدار درباره توانمندی‌های دشمنان اسرائیل در منطقه است. در این میان، یک حمله پهپادی ویژه، نشان‌دهنده انحراف قابل توجه از حملات قبلی به اسرائیل بود و باعث افزایش نگرانی مقامات امنیتی در تل‌آویو شد. در ۹ نوامبر، یک پهپاد پرتاب شده، به بندر ایلات در جنوب اسرائیل برخورد کرد. این پهپاد موفق شد هدفی را در فاصله بیش از ۴۰۰ کیلومتری از نزدیک‌ترین نقطه خاک سوریه مورد اصابت قرار دهد. حملات قبلی از سوریه به اسرائیل معمولا شامل شلیک خمپاره در سراسر مرز محدود به مناطق خالی از سکنه بوده است.

به گزارش کیهان، فراتر از بُرد قابل توجه آن در مسافت‌های طولانی، ظرفیت این حمله پهپادی برای پرواز بدون اینکه ردیابی شود و اجرای یک ضربه دقیق نشان‌دهنده دخالت یک اپراتور آموزش دیده است. پیامی که توسط این حمله منتقل می‌شود به همان اندازه قابل توجه است، این پیام توانایی هدف قرار دادن هر مکانی در اسرائیل را از سوریه نشان می‌دهد.

شهر بندری ایلات، جنوبی‌ترین شهر اسرائیل و تنها بندر آن در نوار ساحلی در دریای سرخ است. سؤالاتی که پس از این حمله پهپادی به نظر می‌رسند عبارتند از این که: چه کسی مسئول این حمله بود؟ و چگونه توانست بدون ایجاد زنگ خطر از سوی سیستم‌های دفاعی پیشرفته اسرائیل به هدف برسد؟

ارتش اسرائیل اعلام کرد که با هدف قرار دادن سازمانی در سوریه که مسئول پرتاب این پهپاد است، پاسخ داده است. با این حال، هویت این گروه را مشخص نکرده و جزئیاتی در مورد هدف ارائه نکرده است.

در ابتدا، پس از چندین حمله اخیر به اسرائیل که توسط انصارالله یمن انجام شد، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر اینکه این حمله از یمن انجام شد، وجود داشت. بررسی قطعات پهپاد نشان داد که به احتمال زیاد این پهپاد از نوع شاهد-۱۰۱ ساخت ایران یا نمونه مشابه آن بوده است. شاهد-۱۰۱ تا ۷۰۰ کیلومتر بُرد دارد. با توجه به اینکه فاصله مرز یمن تا ایلات نزدیک به ۲۰۰۰ کیلومتر است، مشخص است که این پهپاد باید از مکانی نزدیکتر پرتاب شده باشد. دو نظریه اولیه در مورد مکان پرتاب و اینکه چه کسی پهپاد را اداره می‌کرد، همچنان در جریان است. فرض غالب این است که این پهپاد از جنوب سوریه توسط حزب‌الله یا گروهی مرتبط با آن پرتاب شده است. اگر این گزارش صحت داشته باشند، با نگرانی‌های اسرائیل در مورد ظرفیت پهپادها و نفوذ قابل توجه حزب‌الله در جنوب سوریه مرتبط است.

با این حال، یک نظریه دوم هم در مورد اینکه چه کسی مسئول این حمله بوده وجود دارد. وب‌سایت خبری اسرائیلی «واللا»، لشکر امام حسین‌(ع) تحت حمایت ایران را مسئول حمله معرفی کرده است.

کارشناسان نظامی معتقدند در حالی که جنوب سوریه یک مکان بالقوه برای حمله پهپادی به ایلات است؛ اما همزمان شمال شرق سوریه نیز به عنوان نقطه پرتاب محتمل‌تری در نظر گرفته می‌شود. فاصله قابل توجه شمال شرق سوریه از مرز با اسرائیل، آن را به نقطه راهبردی‌تری برای پرتاب پهپاد در مقایسه با بخش جنوبی سوریه تبدیل می‌کند که تحت نظارت دقیق قرار دارد. مسیر حرکت پهپاد نیز عاملی بسیار مهم است. همه گزارش‌ها حاکی از آن است که این پهپاد از سمت اردن به ایلات نزدیک شد و صدها کیلومتر از حریم هوائی اردن را طی کرده است.

کارشناسان نظامی گفتند که انتخاب این مسیر به این دلیل است که اسرائیل مرز خود با اردن را نسبتا کم خطر می‌بیند. در نتیجه حسگرها، رادارها و هواپیماهای گشت‌زنی خود را به مناطقی که خطر حملات در آنها بیشتر تلقی می‌شود، مانند جنوب سوریه هدایت می‌کند. زمین ناهموار در امتداد مرز اردن-اسرائیل در نزدیکی ایلات به شناسایی پهپادها پیچیدگی می‌بخشد و برای پهپادهایی که از فاصله دور در ارتفاعات پایین نزدیک می‌شوند، یک پوشش طبیعی می‌دهد. علاوه‌بر این، ویژگی‌های متمایز این پهپاد، پرواز محتاطانه آن را به سمت هدف بدون ایجاد زنگ خطر در اسرائیل تسهیل کرد. این پهپاد با سرعت کم و در ارتفاع پایین پرواز می‌کند و می‌تواند برای انحراف از مسیر مستقیم برنامه‌ریزی شود.

چالش‌های فنی، درگیری اسرائیل در جبهه‌های مختلف، و توانایی گروه‌های تحت حمایت ایران برای استقرار پهپادهای متعدد و پیشرفته‌تر، احتمال خنثی‌سازی کامل این تهدید را از سوی اسرائیل کاهش می‌دهد. از این رو حل و فصل جنگ غزه، تنها تضمین برای جلوگیری از تشدید تنش بیشتر علیه اسرائیل در داخل و نیز در منطقه است.
https://jahannews.com/vdcjxveo8uqemvz.fsfu.html
jahannews.com/vdcjxveo8uqemvz.fsfu.html
نام شما

آدرس ايميل شما
برای ارتقای فرهنگ نقد و انتقاد و کمک به پیشرفت فرهنگ و اخلاق جامعه، تلاش کنیم به جای توهین و تمسخر دیگران، نظرات و استدلال هایمان را در رد یا قبول مطالب عنوان کنیم.
نظر شما *