تغییر نظام پخش سریالهای تلویزیون گویا هنوز ابهامِ برخی از رسانهها و کانالهای مجازی است در حالی که شبکه دو و پنج سیما جزو شبکههای اصلی پخش سریال نیستند. چرا که سریالهای تازهوارد در شبهای غیرمناسبتی مهیای آنتن دو شبکه یک و سه سیما خواهند شد.
به گزارش جهان نیوز به نقل از تسنیم، تلویزیون برای هر شبکه تلویزیونی یک سریال درنظر میگرفت حتی این اواخر شبکه پنج سیما هم سیتکام و یا کارهای اپیزودی تولید میکرد.
کارشناسان این نقد را به تلویزیون وارد میکردند که در هیاهوی پخش همه سریالها دیده نمیشوند و یا چرا باید آنقدر کنداکتور تلویزیون تبدیل به یک چاه وِیل شود! هر شب شبکههای تلویزیونی حتماً ملزم به پخش یک سریال باشند در حالیکه شبکهها رسالت ساخت برنامه و پخش تاکشوهای جذاب و مسابقات و گونههای دیگر ساخت برنامه را هم برعهده دارند.
این تغییر در نظام پخش از مدتی پیش آغاز شده است. همان زمانی که اعلام شد سریالهای فاخر همچون «عاشورا» دو روز در هفته پخش داشته باشند این اتفاق رسماً افتاد.
تغییر در پخش سریالهای تلویزیون
البته مهدی نقویان درباره این تغییر در نظام پخش و چرایی آن به خبرنگار تسنیم توضیحاتی داد.
او گفت: برای نظامپخش اتفاقات خوبی افتاده و هفتهای دو سریال در دو شبکه یک و سه سیما را به صورت مستمر خواهیم داشت. برای شبکه یک و دو اینگونه برنامهریزی شده که شنبه تا چهارشنبه یک سریال و پنجشنبه و جمعه سریال دوم این دو شبکه را خواهیم داشت. به شبکه دو هم سریال مناسبتی عید و ماه رمضان اختصاص میدهیم.
اما چرا این تغییر در نظام پخش به وجود آمده است. نقویان در ادامه صحبتهای خود اینگونه اشاره میکند: "این تصمیم گرفته شد برای اینکه چرا مخاطب روزی سه سریال جدید ببیند در حالی که شبکههای آیفیلم، تماشا، نمایش و دیگر شبکهها سریالهای تأمینی و خارجی پخش میکنند. سه سریال در روز حجم کنداکتور بالایی است؛ کنداکتوری که از 8 تا 11 شب در اختیار پخش سریال قرار میگرفت و چرا در اختیار برنامه تلویزیونی هم نباشد."
اما در واقع به تعبیر رئیس سیمافیلم این سیاست کلان صداوسیما است که دو شبکه اصلی پخش سریال، شبکههای یک و سه سیما باشند و شبکه ذخیره شبکه دو باشد که سریال مناسبتی پخش کند. البته سیتکام هم که گونه نمایشی است و جزو سریال هم محسوب میشود به صورت ویژه جزو تولیدات مرکز سیمرغ خواهد بود و اولویت پخش سیتکام هم با شبکه دو سیما خواهد بود.
با این اوصاف، هنوز این ابهام در برخی رسانهها و کانالهای مجازی وجود دارد که چرا مثلاً شبکه دو سریال هر شبی ندارد و یا چرا شبکه پنج سریال نمیسازد و سریال تولیدی ندارد. در حالیکه صحبتهای رئیس سیمافیلم مشخص میکند که شبکه دو چه مأموریتی در پخش سریالهای تلویزیونی دارد و خیلی پیشتر از اینها مدیر سابق شبکه پنج سیما هم اعلام کرده بود این شبکه دیگر مأموریتی برای ساخت و پخش سریالهای جدید ایرانی ندارد.
اما سریالهای جدیدی که در راهاند
این روزها در شبکه یک و سه سیما دو سریال تلویزیونی «رعد و برق» بهروز افخمی و فصل دوم «رحیل» روی آنتن میرود. البته تکلیف سریال آینده شبکه سه مشخص شد.
این خبر را تهیهکننده سریال در اختیار خبرنگار تسنیم قرار داد. ابوالفضل حاجتمند گفت:
سریال «بیست کویید» قرار است پس از پخش فصل دوم «رحیل» به آنتن شبکه سه سیما برسد. خوشبختانه سریال با کیفیتِ مناسب، هنرنمایی خوب بازیگران و تلاش عوامل مراحل پستولید را توأمان با روزهای باقیمانده تصویربرداریاش طی میکند.
سریال 30 قسمتی که تا یک ماه دیگر فیلمبرداریاش ادامه خواهد داشت. علی عامل هاشمی، علیرام نورایی، آزیتا ترکاشوند، فرزاد جمشیدی، اسدالله یکتا، میرطاهر مظلومی، اصغر نقیزاده، جواد سلطانی و صفر کشکولی، حسام خلیلنژاد جزو بازیگران چهره این سریالاند و همچنین جواد سلطانی،علی ذکریایی، فاطمه مقدس، پانتهآ کیقبادی، فهیمه مؤمنی، سعید ولیزاده، و چندین هنرمند دیگر در این سریال به ایفای نقش میپردازند.
اما از سویِ دیگر چند روزی است ویدئویی از فصل دوم «مستوران» منتشر شده که پیگیریها نشان میدهد احتمالاً سریال جایگزین «رعد و برق» در شبکه یک سیما خواهد بود.
با توجه به اینکه کمتر از 10 قسمت از سریال «رعد و برق» باقی مانده و این سریال شنبه تا چهارشنبه پخش میشود، احتمالاً زمان پخش مستوران2 اواخر آذر خواهد بود.
فصل دوم سریال «مستوران» قرار بود مهرماه بعد از پایان مجموعه تلویزیونی «عاشورا» به آنتن شبکه یک سیما برسد اما در دقیقه90 «سامو بندری» جایگزین این سریال شد.
این مجموعه تلویزیونی در 38 قسمت برای علاقه مندان پخش خواهد شد. محمد حنیف نویسندگی این مجموعه را بر عهده داشته و عطا پناهی تهیه کننده آن است.
بهنام تشکر، محیا دهقانی و کاوه خداشناس بازیگرانیاند که در فصل دوم به بازیگران قبلی اضافه شدهاند.
فصل اول سریال مستوران به کارگردانی مسعود آبپرور و سیدجمال سیدحاتمی تابستان سال 1401 از شبکه یک سیما روی آنتن رفت.