مدیران خودرو
دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۶:۱۷
داغ کنيد+ ۱
او سردار گمنام میدان مجاهدت فرهنگی بود که هرچند به اختیار، گمنام ماند اما به برکت خدمت خالصانه ، بسیاری در میان نسل دوم و سوم انقلاب ، تربیت یافته و شیفته او هستند.
زندان و کار فرهنگی؟/ در رثای حاج حسن شایانفر
به گزارش جهان نیوز، امروز هفتمین سالگرد رحلت مرحوم حاج حسن شایانفر (ره) است. حاج حسن در بازار کار می کرد، اما پس از انقلاب بر اساس تکلیف ، پای در عرصه روشنگری فرهنگی و دشمن شناسی گذاشت. بازار را دیده بود و حساب و کتاب _ به غایت _ سرش می شد؛ اما هرگز بر سر سفره انقلاب، کاسبی نکرد.

اهل حساب و کتاب بود و به همین دلیل، حیات طیبه  را برگزید؛ همان که امیر مومنان (ع) در توصیفش فرمود: "هی القناعه". قرآن می فرماید صالحان را به زندگی پاکیزه زنده می داریم ؛ "مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ". یعنی به مرتبه انتخاب "قناعت و رضایت به حلال اندک دنیا " می رسانیم. ... و حاج حسن شایانفر، #قانع بود به اختیار، هر چند که فرصت های فراوان داشت برای تدارک زندگی اشرافی.

زندان و کار فرهنگی؟! حاج‌حسن شایانفر، بسیاری از دستگیرشدگان گروهک ها در سال های آغازین پس از انقلاب را بازی‌خورده و قربانی سران گروهک‌های نفاق می‌داند و غمخوارشان می‌شود. برای جوان‌های افتاده در دام منافقین، کلاس درس برپا می‌کند و کتاب درسی تهیه می‌کند و معلم می‌آورد که به درس‌شان برسند. آزاد هم که می‌شوند و مورد سوءظن و بی‌اعتمادی قرار دارند، برخی از همان‌ها را ضمانت می‌کند تا به زندگی برگردند و صاحب شغل شوند.

آن‌قدر مهربانی و جذب می‌کند، که یکی از سران بازداشتی، کفری می‌شود. سراغ حاج‌حسن در زندان می‌رود و تا می‌تواند با فحش و ناسزا از خجالت حاجی درمی‌آید! حاج‌حسن لبخند می‌زند و می‌پرسد چرا این‌قدر آشفته‌ای؟ و پاسخ می‌شنود «تو با این پیگیری‌ها و دلسوزی‌هایی که انجام می‌دهی، انگیزه مبارزه را از اعضاء و سمپات‌های ما گرفته‌ای... اینها بریده‌اند و می‌گویند پشیمانیم». سران گروهک‌های نفاق و زخم‌خورده‌های بعدی از حاج‌حسن، به همین دلیل لقب «تواب‌ساز» به او می‌دهند!

او سردار گمنام میدان مجاهدت فرهنگی بود که هرچند به اختیار، گمنام ماند اما به برکت خدمت خالصانه ، بسیاری در میان نسل دوم و سوم انقلاب ، تربیت یافته و شیفته او هستند. کیهانی بود اما در ارتباط گرفتن و پیوند دادن افراد و جریان های انقلابی، چنان بلد همت بود که دوستانش به شوخی می گفتند جهان وطنی رفتار می کند. تا توانست کادر سازی کرد و همرزمان فرهنگی را به هم ارتباط داد. از فعالیت های آن مرحوم در دفتر پژوهش های موسسه کیهان، بالغ بر ۶۰ جلد کتاب به یادگار مانده است.

خداوند متعال، او را با اهل بیت علیهم السلام محشور فرماید.


محمد ایمانی
https://jahannews.com/vdcb59bwsrhbssp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما