مدیران خودرو
شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۰
تعداد نظر۶
داغ کنيد+ ۰
تهران به‌عنوان یکی از شلوغ‌ترین و پرجمعیت‌ترین شهرهای ایران و خاورمیانه از جاذبه‌های گردشگری فراوانی برخوردار است. هرساله، میلیون‌ها مسافر ایرانی و گردشگر خارجی از جاهای دیدنی این شهر بزرگ و زیبا بازدید می‌کنند. درصد زیادی از مسافران و گردشگران برای کاهش هزینه‌های رفت‌وآمد و افزایش سرعت جابه‌جایی در نقاط مختلف پایتخت از نقشه مترو تهران استفاده می‌کنند. در حال‌ حاضر، پرسرعت‌ترین و پیشرفته‌ترین سیستم حمل‌ونقل عمومی در سراسر دنیا، مترو است. در این مطلب قصد داریم درباره تاریخچه مترو تهران صحبت کنیم.


مراحل اولیه ساخت مترو تهران قبل از انقلاب از چه سالی آغاز شد؟
با بررسی برنامه‌های توسعه شهری تهران، می‌توان متوجه شد که اولین برنامه‌ریزی‌ها و طرح‌های ساخت بنای مترو تهران در سال 1350 پایه‌گذاری شد. مطالعات دقیق و کارشناسی‌شده در مهر 1353 و مشاوره با شرکت‌‌هایی مانند سوفرتو به‌عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های خارجی باعث شد که در همین سال، طرح ساخت متروی تهران با 7 خط ارائه شود.

در واقع بهترین و مهم‌ترین راهکار برای حل مشکل ترافیک در شهر تهران، ساخت مترو بود. بعد از این‌که در سال 1354 شرکت مترو تهران افتتاح شد و اولین قرارداد رسمی خود را با مهندسان مشاور فرانسوی امضا کرد، در سال 1356 درست چندماه مانده به انقلاب‌ اسلامی ایران، کلنگ مترو به زمین زده شد و بخش عملیاتی پروژه ساخت مترو کار خود را آغاز کرد. اولین خط اصلی مترو تهران در شمال این شهر و در بزرگراه شهید حقانی ساخته شد.

مهندس‌های فرانسوی که به‌عنوان مشاور پروژه در مراحل ساخت متروی تهران حضور داشتند، علاوه بر نظارت، به انجام کارهای دیگری نیز موظف بودند. آن‌ها مناسب‌ترین زمین را برای احداث مترو شناسایی می‌کردند و عملیات نقشه‌برداری را نیز انجام می‌دادند؛ سپس پرونده‌های توصیفی پروژه را حمع‌آوری و به انجام نقشه‌های اجرایی می‌پرداختند.

آماده کردن شرایط لازم برای امضای قرارداد با پیمانکاران ساخت مترو تهران، نظارت کامل بر نحوه انجام عملیات ساخت‌وساز مترو و ارائه آموزش‌های لازم به ‌کادر ایرانی از وظایف دیگر مهندس‌های ناظر فرانسوی بود.

بعد از این‌که انقلاب اسلامی در سال 1357 به پیروزی رسید، عملیات ساخت مترو تهران متوقف نشد و مهندس‌های شرکت‌های فرانسوی تا سال 1359 و تا قبل از شروع جنگ ایران و عراق به فعالیت خود ادامه دادند.

مراحل ساخت متروی تهران در دوران جنگ تحمیلی چگونه پیش رفت؟قبل از شروع جنگ تحمیلی ایران و عراق در سال 1359 و تا آذرماه همین سال، عملیات ساخت مترو تهران ادامه داشت و تا آن زمان، تقریبا 2300 متر از تونل مترو و 3 ایستگاه آن ساخته شده بودند.

با شروع جنگ و حمله عراق به ایران، شرکت‌های مشاور فرانسوی به نمایندگان خود دستور دادند که ایران را ترک کنند و در نهایت، هئیت وزیران در سال 1360 اعلام کرد که مراحل ساخت مترو متوقف شده است.

این روند تا سال 1363 ادامه داشت تا اینکه رئیس مجلس آن زمان یعنی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در مجلس به ضروری بودن ادامه ساخت مترو اشاره کرد و هئیت وزیران کشور در سال 1364 با تصویب طرح اجرای مترو باعث شدند که مرحله عملیاتی ساخت آن، بار دیگر از سر گرفته شود. در برنامه ساخت مترو قرار شد که عملیات ساخت خطوط شمالی، جنوبی، شرقی و غربی و یک خط برون‌شهری از سمت شهر تهران به سمت شهر گلشهر واقع در کرج از سال 1366 اجرایی شود.


اتمام مراحل ساخت خطوط و ایستگاه‌های مترو تهران در دهه هشتاد
عملیات ساخت‌وساز متروی تهران، بالاخره در سال 1374 به اتمام رسید. در همین حین، یک قرارداد بین‌المللی برای تامین تجهیزات متحرک و تجهیزات ثابت قطار شهری مترو برای خطوط یک، 2 و 5 امضا شد؛ سرانجام یکی از خط‌های اصلی مترو تهران یعنی خط 5، به‌عنوان اولین خط با 3 ایستگاه‌ صادقیه، وردآورد و کرج، کار خود را از تاریخ 16 اسفند ماه 1377 آغاز کرد و به بهره‌برداری نهایی رسید. به‌‌مرور زمان، مراحل ساخت خط‌های اصلی دیگر مترو و تعدادی خط فرعی و ایستگاه‌های متعدد هر یک از خطوط در حال کامل شدن است.‌

آمارهای موجود نشان می‌دهد که از سال 1377 تا سال 1400 تعداد سفرهایی که با متروی تهران انجام شده، 10 میلیارد و 187 میلیون و 632 هزار و 830 سفر است. هم‌اکنون که در حال نگارش این مطلب هستیم تقریبا 25 سال از افتتاح متروی تهران می‌گذرد.

استفاده از مترو برای جابه‌جایی در کلان‌شهر تهران، مزایای زیادی به همراه داشته است. برخی از مهم‌ترین این مزیت‌ها می‌توان به صرفه‌جویی در مصرف سوخت، جلوگیری از آلودگی هوا، صرفه‌جویی در هزینه‌های بهداشت، جلوگیری از اتلاف وقت و ماندن پشت ترافیک، افزایش سرعت انتقال مسافران، کمک به کاهش حجم ترافیک در خیابان‌های تهران و غیره اشاره کرد.

استفاده از جدیدترین نقشه مترو تهران چه لزومی دارد؟‌
به تمام مسافرانی که با اهداف مختلف به شهر تهران سفر می‌کنند، توصیه می‌شود که جدیدترین نقشه مترو را به همراه داشته باشند. درست است که در تمام قطارها می‌توان از نقشه‌های نصب شده در آن‌ها استفاده کرد؛ اما به دلیل جدید نبودن برخی از نقشه‌های نصب شده در مترو بهتر است که نقشه جدید را در گوشی خود دانلود و همیشه به همراه داشته باشید.‌ در نقشه جدید 7 خط فعال مترو و ایستگاه‌های آن‌ها قابل مشاهده است. این خطوط شامل موارد زیر است:
  1. خط تجریش کهریزک
    خط خط صادقیه فرهنگسرا
    خط قائم ازادگان
    خط شهید کلاهدوز ارم سبز
    خط گلشهر صادقیه
    خط دولت‌آباد امام حسین- خط شهید ستاری دانشگاه تربیت مدرس
    خط بسیج میدان انقلاب
در نقشه مترو علاوه بر خطوط اصلی، خطوط غیرفعال، خطوط انشعابی، ایستگاه‌های مناسب ویلچر، ایستگاه‌های دارای آسانسور و ایستگاه‌های مناسب افراد نابینا نیز مشخص شده است.


خرید بلیط هواپیما و رزرو آنلاین هتل های تهران در سایت فلای تودی
در این مطلب راجع‌به تاریخچه و لزوم استفاده از نقشه مترو تهران، هنگام سفر به این شهر صحبت کردیم. اگر قصد سفر به تهران را دارید، برای خرید بلیط هواپیما و رزرو آنلاین یکی از هتل های تهران می‌توانید به سایت فلای تودی مراجعه کنید.

برای دسترسی راحت به جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری نیز می‌توانید از نقشه مترو تهران در این سایت استفاده کنید. برای کاهش هزینه‌های سفر، خرید بلیط و رزرو هتل با مناسب‌ترین قیمت، می‌توانید مراحل خرید در فلادی تودی را بین هفته و در فصل تابستان انجام دهید. در حال حاضر، فلای تودی بهترین و جامع‌ترین پلتفرم خدمات سفر در ایران به شمار می‌رود.
https://jahannews.com/vdcceoq4e2bqps8.ala2.html
# تگ ها
نام شما
آدرس ايميل شما

سید مهدی
ای کاش نقشه مترو رو هم میگذاشتید
چرا میگویید مترو در زمان طاغوت شروع شده !!!! در طاغوت فقط عقب ماندگی بود و وادادگی!!!!
دقیقا، صد در صد مترو از ایده تا اجرا به برکت انقلاب بوده و هست
م م ح
حرف حق تلخه چرا ب مزاج تو خوش نمیاد خیلی ناراحت شدی
سعید
...
سلام ، همیشه کسانی هستند که جرقه ای برای آبادانی گشور را در زده اند ، انشاالله همیشه در پناه خداوند محفوظ باشند